پیراسته فر

خبری تحلیلی

پیراسته فر

خبری تحلیلی

وزیرخارجه عربستان : مشتاقانه منتظر دیدار با امیرعبداللهیان هستم

ایران و عربستان روابط متعدد دینی، فرهنگی، تاریخی و تمدنی مشترک دارند

وزیرخارجه عربستان : مشتاقانه منتظر دیدار با امیرعبداللهیان هستم

«فیصل بن فرحان» گفت که «توافق ایران و عربستان سعودی» برای از سرگرفته شدن روابط دیپلماتیک بر تمایل مشترک دو طرف به معنای حل شدن تمامی اختلافات موجود میان دو کشور نیست.

«چین» از روابط مثبتی با هر دو طرف(ایران-عربستان) بهره می‌برد که همین موضوع در نزدیک کردن دیدگاه‌ها و ابراز دغدغه‌های مشروع عربستان سعودی نقش داشته است.

«وزیر خارجه عربستان سعودی» در مصاحبه با الشرق الاوسط با اشاره به جزئیاتی درباره توافق با ایران برای از سرگیری روابط گفت که مشتاقانه منتظر دیدار با وزیر امور خارجه ایران در آینده نزدیک است.

«فیصل بن فرحان» وزیر امور خارجه عربستان سعودی گفت که توافق ایران و عربستان سعودی برای از سرگرفته شدن روابط دیپلماتیک بر تمایل مشترک دو طرف برای حل تمامی اختلافات از طریق گفت‌وگو و ارتباطات تاکید دارد اما این توافق به معنای حل شدن تمامی اختلافات موجود میان دو کشور نیست.

وی که این سخنان را در مصاحبه با الشرق الاوسط مطرح می‌کرد با ابراز تمایل برای دیدار هر چه سریعتر با همتای ایرانی خود گفت: «ما در حال آماده شدن برای از سرگیری روابط دیپلماتیک میان دو کشور طی دو ماه آینده هستیم و طبیعی است که در آینده با یکدیگر دیدار کنیم».

در حالی که روابط تهران و ریاض از سال 2016 قطع شده است، روز جمعه گذشته و با میانجی‌گری پکن، ایران و عربستان سعودی برای بازگشایی سفارت‌ها در پایتخت‌های دو کشور به توافق رسیدند.

دیدار وزیرخارجه قطر با امیرعبداللهیان

ایران و عربستان روابط متعدد دینی، فرهنگی، تاریخی و تمدنی مشترک دارند

الأمیر فیصل بن فرحان وزیر الخارجیة السعودی

وزیر امور خارجه عربستان سعودی در پاسخ به سوال خبرنگار الشرق الاوسط درباره منافع مستقیم عربستان سعودی از بازگشایی سفارتش در ایران و از سرگیری روابط با تهران گفت: «اصل در روابط بین‌المللی وجود ارتباط دیپلماتیک میان کشورهاست و این روابط زمانی که دو کشور همسایه به وسعت عربستان سعودی و ایران باشد تقویت می‌شود و حال آنکه این دو کشور روابط متعدد دینی، فرهنگی، تاریخی و تمدنی مشترک دارند».

آشتی کنان ایران-عربستان باوساطتت چین

وزیر خارجه عربستان سعودی اضافه کرد: «این توافق تحت نظر و با میانجی‌گری جمهوری خلق چین حاصل شده است. پیش از آن نیز دیدارهای متعددی طی دو سال در جمهوری عراق و سلطنت عمان برگزار شده بود. عربستان سعودی در مسیر آرامش و کاهش تنش و تقویت امنیت و ثبات منطقه‌ای و بین‌المللی پیش خواهد رفت».

توافق با تهران به معنای حل تمامی اختلافات میان دو کشور نیست اما برای حل آنها تلاش میکنیم

 

بن فرحان افزود: «رسیدن به این توافق که به از سرگیری روابط سیاسی منجر خواهد شد به معنای حل تمامی اختلافات میان دو کشور نیست اما دلیلی بر تمایل مشترک برای حل این اختلافات از طریق ارتباط و مذاکرات از راه‌های مسالمت‌آمیز و ابزارهای دیپلماتیک است».

وی ادامه داد: «ما در عربستان سعودی امیدواریم که صفحه جدیدی در روابط با ایران و تقویت افق‌های همکاری را ایجاد کنیم که بازتاب مثبتی بر تقویت امنیت و ثبات و پیشبرد رشد و شکوفایی نه فقط در دو کشور بلکه در کل منطقه داشته باشد».


فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان سعودی

خبرنگار الشرق الاوسط در ادامه از بن فرحان پرسید که چه زمانی با وزیر امور خارجه ایران برای فعال سازی توافق و هماهنگی تبادل سفرا دیدار خواهید کرد و آیا به زودی شما را در تهران خواهیم دید؟

مشتاقانه در انتظار دیدار با وزیر خارجه ایران در آینده نزدیک هستموزیر امورخارجه ایران با پادشاه عمان دیدار کرد

وزیر خارجه عربستان سعودی پاسخ داد: «بر اساس توافقی که حاصل شده مشتاقانه در انتظار دیدار با وزیر خارجه ایران در آینده نزدیک هستم و از سرگیری روابط دیپلماتیک میان دو کشور طی دو ماه آینده صورت خواهد گرفت و طبیعی است که در آینده به کشورهای دو طرف سفر کنیم».

السعودیة: لا نفکر بالتواصل مع رئیس النظام السوری حالیًا
خبرنگار الشرق الاوسط در ادامه پرسید: با وجود تاکید ریاض و تهران در بیانیه سه جانبه امضا شده با پکن که به موضوع احترام به حق حاکمیت کشورها و عدم مداخله در امور داخلی اشاره دارد اما واشنگتن به پایبندی تهران به این موضوع ابراز تردید کرده است. آیا این توافق شامل شروطی درباره موضوع عدم مداخله در امور داخلی کشورها دارد و آیا اعتقاد دارید که ایران به این بند پایبند خواهد بود؟
بن فرحان پاسخ داد: «از مهمترین الزامات ایجاد صفحه جدید با ایران، پایبندی به آن چیزی است که دو طرف به آن رسیده‌اند و طبق تاکیدی که بیانیه سه جانبه سعودی- ایرانی- چینی داشته، بدون تردید منافع کشورهایمان و منطقه در فعال سازی مسیرهای همکاری و هماهنگی مشترک و تمرکز بر اولویت‌های توسعه به جای ملاحظات هژمونیک است. امیدواریم که طرف ایرانی نیز آرزوها و اهداف مشابهی با ما داشته باشد و مشتاقانه منتظر همکاری با تهران برای تحقق این موضوع هستیم».

خبرنگار الشرق الاوسط در ادامه این مصاحبه پرسید: «ایران از مدت‌ها با بحران‌های متعددی مواجه است، که سر آغاز آن فروپاشی مذاکرات پرونده هسته‌ای و این اواخر نیز اوضاع داخلی بوده که این بحران‌ها یکی پس از دیگری و با توجه به نگرانی‌های اقتصادی و اجتماعی روی داده است اما برخی به خصوص در غرب معتقدند که توافق جدید ایران با عربستان چه بسا طناب نجات نظام ایران در زمانی بحرانی به شمار می‌آید، نظر شما چیست؟

رویدادهای اخیر در ایران موضوعی داخلی است و عربستان جز خوبی برای ایران آرزویی نداردوزیر الخارجیة السعودی، فیصل بن فرحان

بن فرحان در پاسخ به این سوال گفت: «در مورد بخش عمده‌ای از این سوال صحبت نخواهم کرد چون این موضوع داخلی ایران است اما چیزی که می‌توانم بگویم این است که ایران کشوری همسایه است که ثبات و شکوفایی این کشور در راستای ثبات و شکوفایی کل منطقه خواهد بود و ما در عربستان جز خوبی برای ایران آرزویی نداریم».

وزیر خارجه عربستان سعودی در ادامه گفت: «اما در مورد ادامه توسعه توانایی‌های هسته‌ای ایران،‌ این چیزی است که بدون تردید باعث نگرانی ما می‌شود و بار دیگر بر درخواستمان درباره منطقه خلیج (فارس)‌ و خاورمیانه خالی از تسلیحات کشتار جمعی تاکید می‌کنیم و ایران را فرا می‌خوانیم که به تعهدات هسته‌ای خود پایبند بوده و همکاری خود با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را افزایش داده و همکاری با همپیمانان و دوستان در این راستا را ادامه خواهیم داد».
الشرق الاوسط در ادامه از بن فرحان پرسید چین عادت ندارد وزن دیپلماتیک خود را در ابتکارات حل بحران‌های منطقه‌ای استفاده کند اما سوالی که مطرح می‌شود چرا چین و نه کشور دیگری در این توافق میانجی نبوده است؟

post-title

صلح و ثبات در منطقه به نفع ایران، چین و عربستان است 

وزیر خارجه عربستان سعودی پاسخ داد: «همانطور که در بیانیه مشترک به آن اشاره شده، عربستان سعودی از ابتکاری که آقای "شی جین‌پینگ" رئیس جمهور چین مطرح کرده بود استقبال کرده و به عنوان ادامه مذاکراتی که طی دو سال گذشته با طرف ایرانی در جریان بوده تعامل کرد و همانطور که پنهان نیست چین از روابط مثبتی با هر دو طرف بهره می‌برد که همین موضوع در نزدیک کردن دیدگاه‌ها و ابراز دغدغه‌های مشروع عربستان سعودی نقش داشته است. امیدواریم که نقش چین در این توافق به تقویت همزیستی و امنیت مشترک در منطقه و روابط حسن همجواری میان کشورهای این منطقه بیانجامد. هر سه کشور (ایران، عربستان و چین) منافع مشترکی در فراهم شدن زمینه منطقه‌ای که بر آن صلح، ثبات و امنیت حکمفرما باشد، دارند.

 بن فرحان در پایان این مصاحبه به سوالی درباره تلاش‌های ریاض برای پایان یافتن جنگ اوکراین پاسخ داد و گفت که ریاض همچنان تلاش می‌کند که با تعامل و همکاری میان دو کشور به راه حلی برای پایان یافتن این بحران و توقف درگیری‌ها پیدا کند.

وزیرامورخارجه عربستان همچنین به موفقیت آمیز بودن تلاشهای «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی برای به سرانجام رسیدن توافق تبادل اسرا میان دو کشور و همچنین کمک‌های بشردوستانه ریاض به اوکراین اشاره کرد.

وزیر خارجه عمان با امیرعبداللهیان دیدار کرد

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:منبع این گزارش خبرگزاری فارس است بااندکی ویرایش وافزودن تصاویر

چه بایدبکندوزیرخارجه ایران!؟

درکنفرانس بغداد( ششم شهریور ۱۴۰۰ )ازدست وزیرامورخارجه عربستان فرارکرد وبه مصر وامارات پناهنده شد!

امیرعبداللهیان ،به جای ایستادن کنار فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان سعودی، به صف جلو رفت و کنار السیسی رئیس جمهور مصر و محمد بن راشد حاکم دبی ایستاد.

وصال بعداز ۷ سال فراق

دیدار وزرای خارجه ایران و عربستان در پکن

وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران(حسین امیرعبداللهیان)و عربستان سعودی(فیصل بن فرحان) بعد از هفت سال قطعی روابط به صورت رسمی در پکن دیدار و گفت‌وگو کردند./۶ آوریل ۲۰۲۳(۱۷ فروردین ۱۴۰۲)

روزنامه سعودی الشرق الاوسط روز چهارشنبه خاطرنشان کرد که انتخاب چین برای دیدار با وزرای خارجه عربستان و ایران به عنوان گسترش نقش "مثبت" پکن در دستیابی به توافق و تسهیل ارتباطات بین دو کشور است.

کشورهای منطقه و فراتر از آن از توافق ایران و عربستان سعودی به عنوان گامی مثبت به سوی ثبات که می تواند راه را برای نزدیکی دیپلماتیک بیشتر منطقه ای هموار کند، استقبال کرده اند.

این برنامه صحنه هایی را پخش کرد که نشان می دهد «چن گانگ» وزیر امور خارجه چین با همتایان ایرانی و سعودی خود میانجیگری می کند، دست آنها را گرفته و آنها را به هم نزدیک می کند.

وزرای خارجه عربستان سعودی و ایران بیانیه مشترکی از جمله وزیر خارجه چین در تاریخ ۶ آوریل ۲۰۲۳ در پکن مبادله کردند.


دو کشور پیش از دستیابی به توافق در پکن، چندین دور گفت‌وگو در بغداد و سلطنت عمان برگزار کردند که طی پنج روز بین «علی شمخانی»(دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران) و«مسد بن محمد العیبان» (دبیر شورای عالی امنیت ملی عربستان سعودی) مذاکره شد.

مصاحبت ومشاورت «علی شمخانی»(دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران) و«آیت الله سیدابراهیم رئیسی» (رئیس جمهورایران)

شمخانی پس از انعقاد این توافق گفت: رفع سوء تفاهم ها و نگاه به آینده روابط تهران و ریاض قطعاً به تقویت ثبات و امنیت منطقه منجر خواهد شد. وی افزود که این توافق می تواند "همکاری بین کشورهای خلیج (...) و جهان اسلام را برای مدیریت چالش های موجود افزایش دهد.

إیران توفد رضا عامری سفیرا جدیدا لها إلى الإمارات + صورة

«رضا امیری» سفیر جدید ایران در (ابوظبی)اماراتإیران توفد رضا عامری سفیرا جدیدا لها إلى الإمارات + صورة

در همین راستا، ایران روز چهارشنبه( ۱۶ فروردین ۱۴۰۲) پس از گذشت نزدیک به هشت سال از حضور آخرین سفیر خود در ابوظبی، «رضا امیری» را به عنوان سفیر خود در امارات منصوب کرد. تهران همچنین پس از اعلام توافق با عربستان سعودی از احتمال نزدیکی با همسایه خود بحرین استقبال کرد.


«جوئل روبین» معاون سابق وزیر امور خارجه آمریکا در امور قانونی گفت: «از آنجایی که چین چنین حامی قدرتمندی از ایران است، عربستان سعودی باید به توانایی ایران برای پایبندی به توافق اعتماد بیشتری داشته باشد، موضوعی که همیشه سوال برانگیز بوده است».

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:الشرق الاوسط نوشت: کاخ سفید(The White House) از این توافق استقبال کرد، اما گفت هنوز مشخص نیست که آیا ایرانی ها به تعهدات خود عمل خواهند کرد یا خیر.

دیدار امانوئل ماکرون و جو بایدن در رم

«فرانسه» نیز از این اقدام استقبال کرد و گفت که از گفت و گو حمایت می کند اما از ایران می خواهد که «اقدامات بی ثبات کننده خود را کنار بگذارد».

«آنتونیو گوترش»(دبیرکل سازمان ملل متحد) نیز این اقدام را ستود و گفت که آماده ارائه "دفاتر خوب خود برای پیشبرد بیشتر گفتگوهای منطقه ای" است.

دیدار وزرای خارجه ایران و عربستان در پکن

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که شب گذشته در رأس هیأتی برای دیدار و گفت‌وگو با فیصل بن فرحان وزیر خارجه عربستان سعودی خود وارد پکن شد،

«فیصل بن فرحان آل سعود»،«چن گانگ» و«حسین امیر عبد اللهیان»(وزرای خارجه عربستان،چین وایران)

الوزیران اتفقا على إعادة إحیاء العلاقات الدبلوماسیة

«فیصل بن فرحان آل سعود»،«حسین أمیر عبد اللهیان» و «چن گانگ»(وزرای خارجه عربستان،چین وایران)

دیدار وزرای خارجه دو‌ کشور، پس از توافق اخیر ایران و عربستان در ۱۹ اسفند ماه سال گذشته (۱۴۰۱) در پکن صورت می‌گیرد. براساس آن توافق مقرر شد حداکثر ظرف مدت دو ماه سفارتخانه‌ها و سرکنسولگری‌های دو کشور بازگشایی و وزرای خارجه دو کشور در دیدار با یکدیگر در این خصوص رایزنی کنند.

وزیر الخارجیة الإیرانی حسین أمیر عبد اللهیان ووزیر الخارجیة السعودی الأمیر فیصل بن فرحانفی بکین. 6 أبریل 2023 الفرنسیة

وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی در این دیدار ضمن تأکید بر از سرگیری رسمی روابط دوجانبه، گام‌های اجرایی در مسیر بازگشایی سفارتخانه‌ها در تهران و ریاض و سرکنسولگری‌های دو کشور در مشهد و جده را مورد گفت‌وگو قرار داده و درباره برخی از موضوعات روابط دوجانبه تبادل نظر می‌کنند.

«عروس خانم» رفته گُل بچینه!

امیرعبداللهیان همچنین قرار است با همتای چینی نیز دیدار و گفت‌وگو کند.

التلفزیون الرسمی السعودی

وزرای خارجه دو‌کشور ایران و عربستان بعد از توافق اسفند ماه در پکن سه بار با یکدیگر تلفنی گفت‌وگو کردند. در سومین گفت‌وگو که ۱۳ فروردین ماه انجام شد، توافق کردند در روزهای آینده با یکدیگر دیدار کنند./(۱۷ فروردین ۱۴۰۲)

وزیرا الخارجیة الإیرانی حسین أمیر عبد اللهیان ونظیره السعودی فیصل بن فرحان، فی العاصمة الصینیة بکین، الصین - سبوتنیک عربی, 1920, 06.04.2023

وزرای خارجه ایران و عربستان برای نخستین بار دوم فروردین ماه تلفنی گفت‌وگو کردند/(۱۷ فروردین ۱۴۰۲)

وزیرا الخارجیة الإیرانی حسین أمیر عبد اللهیان ونظیره السعودی فیصل بن فرحان، فی العاصمة الصینیة بکین، الصین - سبوتنیک عربی, 1920, 06.04.2023

وزیر خارجه عربستان در این گفت‌وگو با اشاره به دستاوردهای مثبت نشست پکن، بر دیدار آتی وزرای خارجه و بازگشایی سفارتخانه های دو کشور تأکید کرد/(۱۷ فروردین ۱۴۰۲)

وزیر الخارجیة الصینی

امیرعبداللهیان هم ضمن تبریک متقابل ماه مبارک رمضان و استقبال از بازگشت مناسبات ریاض و تهران به حالت طبیعی، بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای توسعه و تحکیم مناسبات با عربستان تأکید کرد و وزرای خارجه دو کشور توافق کردند در اولین فرصت با یکدیگر دیدار کرده و مقدمات بازگشایی سفارتخانه‌ها در تهران و ریاض و سرکنسولگری‌ها در مشهد و جده را فراهم کنند. در دومین گفت‌وگوی تلفنی دو وزیر خارجه که ششم فروردین ماه انجام شد، طرفین در خصوص نشست مشترک فیمابین در ماه مبارک رمضان بحث و تبادل نظر کردند.

امیرعبداللهیان و فرحان وزرای خارجه ایران و عربستان در حاشیه نشست بغداد ۲ در اردن در سال گذشته هم دیدار و گفت‌وگویی کوتاه داشتند.

دینامیکیة فی المنطقة تدفع الجمیع إلى منطقة الوسط

روابط جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی در دی ماه ۱۳۹۴ به صورت یکجانبه از سوی عربستان و در پی تجمع مقابل سفارتخانه این کشور در تهران و ورود به این سفارتخانه و همچنین سرکنسولگری عربستان در مشهد در واکنش به اعدام شیخ نمر، قطع شد.

امیرعبداللهیان اخیرا در گفت‌وگویی با شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی در این خصوص گفت: روز ۲۱ مارس من و همتای سعودی خودم آماده اولین گفت‌وگوی تلفنی شدیم. ما در روزهای گذشته در یک مرحله، تماس تلفنی وزیر امور خارجه عربستان را داشتیم و در پاسخ به این تماس هم شب گذشته من با جناب آقای فرحان تماس تلفنی برقرار کردم. در گفت‌وگوهای ایران و عربستان در پکن راجع به همه موضوعات گفت‌وگو شد؛ اما فضای قالب گفت‌وگوها به مباحث امنیتی و برخی سوءتفاهمات و در عین حال برخی مشکلاتی که بین دو طرف وجود داشت، برمی‌گشت. ما قبل از آن پنج مرحله گفت‌وگوی امنیتی در بغداد داشتیم و سه دور گفت‌وگوی امنیتی در مسقط انجام شد.

امیرعبداللهیان همچنین ۲۸ اسفند ماه ۱۴۰۱ در نشست خبری با خبرنگاران در پاسخ به سؤالی عنوان کرده بود: در مناسبات ایران و عربستان توافق داریم که روابط به حالت طبیعی خودش برگردد. از طریق حافظ منافع مناسبات خودمان یعنی کشور سوئیس در ۱۰ روز گذشته پیام‌هایی را از عربستان دریافت و هم منتقل می‌کنیم. آخرین پیام تبادل شده در ۲۴ ساعت گذشته اعلام آمادگی ایران برای نشست وزرای خارجه و پیشنهاد سه مکان برای برگزاری این نشست بود که بر مبنای موافقت طرف مقابل و هماهنگی بین ما، زمان و مکان را هر چه زودتر توافق خواهیم کرد و اقدام عملی برای بازگشایی سفارتخانه‌ها و سرکنسولگری‌های دو کشور بزودی رقم خواهد خورد.

لازم به ذکر است،، روز جمعه ۱۹ اسفند ماه و در پی مذاکرات فشرده‌ای که از روز دوشنبه ۱۵ اسفندماه در شهر پکن با حضور علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی، «مساعد بن‌محمد العیبان» وزیر مشاور و عضو شورای وزیران و مشاور امنیت ملی عربستان سعودی و «وانگ یی» عضو دفتر سیاسی کمیته مرکزی حزب کمونیست و رئیس دفتر کمیسیون مرکزی امور خارجی حزب و عضو شورای دولتی جمهوری خلق چین برگزار شد، ایران و عربستان در بیانیه‌ای نسبت به از سرگیری روابط دیپلماتیک توافق کردند و توافق شد که حداکثر ظرف مدت حداکثر دو ماه سفارتخانه‌ها و سرکنسولگری‌ها بازگشایی شود. براساس این بیانیه، وزرای امور خارجه دو کشور جهت اجرای این تصمیم و انجام تمهیدات لازم برای تبادل سفرا با یکدیگر ملاقات می‌کنند./پایان گزارش فارس

إیران توفد رضا عامری سفیرا جدیدا لها إلى الإمارات + صورة

در همین زمینه سال گذشته «سیف محمد عبید الذابی» سفیر امارات در تهران بازگشت و 7 سال بعد به عنوان سفیر امارات در ایران به طور رسمی فعالیت خود را در تهران آغاز کرد.

و در اواسط اسفندماه علی باقری معاون وزیر امور خارجه ایران در مصاحبه ای با رسانه ها اعلام کرد که سفیر ایران در امارات منصوب شده و مراحل پایانی مراحل اداری را طی می کند و به زودی به ابوظبی اعزام خواهد شد. آینده.

به گفته منابع خبری، رضا امیری سفیر جدید ایران در امارات، مدیرکل امور ایرانیان خارج از کشور در وزارت امور خارجه ایران است.

رضا امیری سفیر ایران در الجزایر، سودان و اریتره بود و همچنین مسئولیت خاورمیانه و منطقه خلیج فارس در وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران را بر عهده داشت.

محمدرضا فیاض آخرین سفیر ایران در امارات بود که اوایل سال ۱۳۹۵ به ایران بازگشت و پس از آن فعالیت سفارت ایران در ابوظبی در سطح کاردار ادامه یافت.

در حال حاضر حسین حیدری مشغول تجارت و ریاست سفارت ایران در ابوظبی است.

دیدار(نوبرانه)وزرای خارجه ایران وعربستان با کمک وزیرخارجه چین۶ آوریل ۲۰۲۳(۱۷ فروردین ۱۴۰۲)

دیدار(نوبرانه)وزرای خارجه ایران وعربستان با کمک وزیرخارجه چین۶ آوریل ۲۰۲۳(۱۷ فروردین ۱۴۰۲)

دیدار(نوبرانه)وزرای خارجه ایران وعربستان با کمک وزیرخارجه چین۶ آوریل ۲۰۲۳(۱۷ فروردین ۱۴۰۲)

دیدار(نوبرانه)وزرای خارجه ایران وعربستان با کمک وزیرخارجه چین۶ آوریل ۲۰۲۳(۱۷ فروردین ۱۴۰۲)

دیدارهای رؤسای جمهور و وزرای امورخارجه ایران وعمان

جناب سید« بدر بن حمد البوسعیدی» وزیر امور خارجه و جناب آقای« دکتر حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز چهارشنبه ۲۲ فوریه ۲۰۲۲ (۰۴ اسفند ۱۴۰۰) جلسه رایزنی و گفتگوی سیاسی در مقر فرماندهی امور خارجه ایران(تهران) برگزار کردند.

دیدار وزیر امور خارجه عمان با  وزیر امور خارجه ایران در تهران ۱۹ نوامبر ۲۰۲۲

Oman-Foreign-Minister-meets-Iranian-Foreign-Minister

شنبه ۱۹ نوامبر ۲۰۲۲(۳۰ بهمن ۱۴۰۰)در این دیدار « ابراهیم بن احمد آل معینی» (سفیر عمان در جمهوری اسلامی ایران)، « خالد بن هشل المسلحی »(رئیس دفتر وزیر) و تعدادی از مقامات رسمی کشور حضور داشتند. وزارت خارجه دو کشور.

سفر رئیس جمهور ایران(آیت الله سیدابراهیم رئیسی) به کشور عمان

زیارة الرئیس الإیرانی الى سلطنة عمان ....تفاصیلها وانجازاتها

«آیت‌الله رئیسی» (رئیس‌جمهورایران) صبح دوشنبه وارد مسقط شد و پس از مراسم رسمی استقبال از وی توسط «هیثم بن طارق آل سعید»(سلطان عمان)، دو طرف راه‌های توسعه روابط دوجانبه در زمینه‌های مختلف اقتصادی، سیاسی و فرهنگی را بررسی کردند. و تبادل نظر در مورد مهمترین مسائل منطقه ای و بین المللی مورد علاقه.

سلطان عمان برای استقبال از رئیسی پای پرواز آمد

آیت‌الله «سید ابراهیم رئیسی» امروز دوشنبه ۲ خرداد ۱۴۰۱ به دعوت رسمی پادشاه عمان در صدر هیأتی بلندپایه و برای سفری یک روزه به این کشور سفر کرد.

آیت‌الله رئیسی همراه با سلطان عمان راهی کاخ سلطنتی این کشور شد تا آیین استقبال رسمی از وی تا لحظاتی دیگر در این محل انجام شود.

ملاقات رسمی آیت‌الله رئیسی در کاخ سلطنتی مسقط «کاخ العلم »و دیدار دوجانبه با «هیثم بن طارق آل سعید» سلطان عمان، ملاقات با معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه، دیدار اعضای هیأت‌های دو کشور و امضای چند سند همکاری، دیدار با ایرانیان مقیم و دیدار با تجار و فعالان اقتصادی عمانی از جمله برنامه‌های سفر آیت‌الله رئیسی به این کشور است. 

این پنجمین سفر رئیس جمهور ایران به خارج از کشور از زمان تصدی پست ریاست جمهوری از چند ماه پیش است و این اولین سفر به سلطان نشین عمان در دوران سلطنت سلطان جدید است. رئیس جمهوری در چارچوب تحکیم روابط ایران و کشورهای منطقه از کشورهای تاجیکستان، ترکمنستان، روسیه و قطر بازدید کرد.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.