پیراسته فر

خبری تحلیلی

پیراسته فر

خبری تحلیلی

حمله به «نفتکش اسرائیل» بندرفجیره دریای عمان

حمله به «نفتکش اسرائیل» در درشمال  سواحل  دریای عمان

اسرائیل گفت:کارایران است.

این نفتکش،خالی، از بندر دارالسلام در تانزانیا، عازم بندر«فجیره »امارات متحد عربی بود.

این نفتکش که در خدمت شرکتی متعلق به یک میلیاردر اسرائیلی است،در ساعت ۱۸ روز  پنجشنبه ۲۹ ژوئیه(۷ مرداد ۱۴۰۰) در حالیکه در شمال اقیانوس هند در ۱۵۲ مایلی (۲۸۰ کیلومتری) سواحل عمان قرار داشت، مورد حمله قرار گرفت. بر اساس گزارش شرکت «زودیاک»، این نفتکش آنهنگام خالی از بندر دارالسلام در تانزانیا، عازم فجیره در امارات متحد عربی بود.

روز جمعه هشتم مرداد به نقل از منابع مطلع مقاومت در منطقه  گزارش داد حمله به کشتی اسراییلی در شمال دریای عمان  در پاسخ به حمله اخیر اسرائیل به «فرودگاه ضبعه» در منطقه قصیر سوریه صورت گرفت.

«فرودگاه بین المللی فجیره» ،امارات متحده عربی ، به مساحت زمین: ۳،۷۵۰ متر،در فاصله ۲ کیلومتری جنوب فجیره واقع شده است ، در اکتبر ۱۹۸۷( مهر ۱۳۶۶) افتتاح شد و ظرفیت بیش از ۲ میلیون مسافر را به صورت ماهانه پوشش می دهد.

الصورة:

شرکت مدیریت کشتیرانی «زودیاک ماریتایم»(ZODIAC MARITIME) که به یک میلیاردر اسرائیلی تعلق دارد شامگاه پنج‌شنبه حمله به یکی از کشتی‌های تحت مدیریت این شرکت در  دریای عمان را تائید کرد.

وب‌سایت اسرائیلی Ynet می‌گوید ظاهرا ۲ پهپاد با فاصله چند ساعت به سمت کشتی تحت مدیریت شرکت زودیاک پرتاب شده که اولی خسارتی به بار نیاورده اما دومی باعث کشته شدن دو خدمه شده است.

نفتکش صدمه دیده  اسرائیل ،با هدایت خدمۀ خود و تحت محافظت نیروی دریائی آمریکا بسوی مکان امنی منتقل شد.

اسرائیل و جمهوری اسلامی در ماه‌های گذشته بارها یکدیگر را مسئول حمله به کشتی‌های خود معرفی کرده‌اند. از زمان خروج آمریکا از توافق هسته‌ای در اردیبهشت ۱۳۹۷ که اعمال مجدد تحریم‌ها را در پی داشت حمله به شناورهای کشورهای مختلف در منطقه خلیج فارس و دریای عمان افزایش یافته است.

در بیانیه‌ای اولیه که از سوی نیروی دریایی بریتانیا انتشار یافته، تصریح شده که تحقیقات در مورد این حادثه در حال انجام است. توضیح بیشتری در مورد خسارت‌های احتمالی داده نشده است. 

بندر فجیره کجاست؟

همچنین احتمال ارتباط این اتفاق به حمله دزدان دریایی رد شده است. 

در این بیانیه آمده است: در زمان حادثه،

ناقلة النفط الإسرائیلیة میرسر ستریت

قالت مصادر أوروبیة وأمیرکیة مطلعة على تقاریر استخباراتیة، إن إیران المشتبه به الرئیسی فی هجوم على ناقلة منتجات نفطیة تشغلها إسرائیل قبالة سواحل عُمان. الشرق للأخبار

» در حال حرکت بود و هیچ محموله‌ای حمل نمی‌کرد.

مقام‌های عمانی و ناوگان پنجم نیروی دریایی  آمریکا که در آن منطقه حضور دارند تاکنون در این مورد اظهار نظر نکرده‌اند. 

مقام‌های رسمی اسرائیل نیز به این حمله واکنشی نشان نداده‌اند. این اتفاق در حالی روی داده که تنشها بین اسرائیل و جمهوری اسلامی افزایش یافته و مذاکرات قدرت‌های جهانی با ایران بر سر احیای برجام متوقف شده است. 

چند کشتی دیگر مرتبط با اسرائیل نیز در ماه‌های اخیر هدف حملاتی قرار گرفته‌‌اند که مقامات اسرائیلی، جمهوری اسلامی را مسئول این حملات می‌دانند.

از سوی دیگر نفتکش‌های و کشتی‌های ایرانی نیز دستخوش حادثه و حملات خرابکارانه شده‌اند. ایران متقابلا اسرائیل را مسئول این حملات خوانده است.

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:«بندرفجیره »کجاست؟

«فجیره» با مساحتی در حدود ۱۱۶۵ کیلومترمربع و جمعیتی بالغ‌بر ۱۳۰ هزار نفر، یکی از هفت امیرنشین امارات متحده عربی است. این منطقه از سمت غرب به شارجه و رأس الخیمه، از جنوب به کلبا و از شرق به دریای عمان محدود می‌شود. بندر فجیره، تنها بندر کشور امارات در حاشیه دریای عمان است. 

 خط لوله انتقال نفت از خلیج‌فارس به دریای عمان به دنبال دور زدن تنگه هرمز

این خط لوله صادرات نفت از سکوهای ساحل شرقی، بدون نیاز به عبور از تنگه هرمز ساخته شده است. ساخت این خط لوله ۳۶۰ کیلومتری در سال ۲۰۰۸ میلادی آغاز شد، قرار است این خط لوله ۳۶۰ کیلومتری نفت تولیدی در شرق ابوظبی را از منطقه حبشان به بندر فجیره در ساحل دریای عمان منتقل کند، به این ترتیب امارات دیگر نیازی به انتقال نفت از مسیر تنگه هرمز نخواهد داشت.

ظرفیت حداکثری خط انتقال نفت بندر فجیره،  ۱.۸ میلیون بشکه در روز، تنها قادر به انتقال ۹۰ درصد از نفت تولیدی کشور امارات است.

شبکه العالم به نقل از منابع خود این اقدام را حمله‌ای تلافی‌جویانه در پاسخ به حمله اسرائیل به مواضعی در سوریه عنوان کرده که به نوشته این رسانه "به شهادت دو نفر از عناصر مقاومت" منجر شد.

شرکت زودیاک که دفتر مرکزی آن در لندن قرار دارد در بیانیه‌ای اعلام کرد شناوری که هدف حمله قرار گرفته با پرچم کشور لیبریا حرکت می‌کرده و به یک شرکت ژاپنی تعلق داشته است.

خبرگزاری رویترز به نقل از منابع اروپایی و آمریکایی که به گزارش‌های امنیتی دسترسی دارند مسئول اصلی حمله به کشتی یاد شده را جمهوری اسلامی معرفی کرده است.

یک مقام وزارت دفاع آمریکا که نامش فاش نشده به رویترز گفته که حمله به کشتی تحت مدیریت شرکت زودیاک به وسیله پهپاد انجام شده است.

شبکه خبری العالم نوشت: «نیروهای مقاومت» مسئول حمله به یک نفتکش تحت مدیریت یک شرکت اسرائیلی هستند. در این حمله که ظاهرا با پهپاد انجام شده دو خدمه انگلیسی و رومانیایی کشتی جان خود را از دست داده‌اند.

رادیوفردانوشت:دو روز پس از حمله به یک کشتی متعلق به یک شرکت اسرائیلی در آب‌های دریای عمان، که به مرگ دو تن از خدمه آن منجر شد، «نفتالی بنت» نخست وزیر اسرائیل، از جامعه بین‌المللی خواست «به رژیم ایران بفهماند که اشتباه بزرگی کرده است».

آقای بنت در آغاز نشست کابینه دولت اسرائیل درروز یکشنبه، دهم مرداد، افزود کشورش «می‌تواند این پیام را از راه‌هایی که خود در اختیار دارد، به ایران بفهماند».

او گفت «ایران هراسان شده» و «مسئولیت خود در این حمله را تکذیب می‌کند» اما اسرائیل قاطعانه می‌گوید «ایران عامل حمله به کشتی بوده است».

همزمان رسانه‌های اسرائیل از تلاش دولت این کشور برای کشاندن این ماجرا به نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد خبر داده‌اند.

بر اساس این گزارش‌ها، نامه رسمی شکایت اسرائیل علیه «حمله تروریستی ایران»، روز یکشنبه، دهم مرداد، از سوی گیلعاد اردان، سفیر اسرائیل در سازمان ملل و واشینگتن، رسما به دبیرخانه شورای امنیت ارائه خواهد شد.

به نوشته جروزالم پست، اسرائیل در این نامه خواهان تقبیح جمهوری اسلامی ایران به عنوان «طراح» و «مجری حمله تروریستی دریایی» شده است.

 روز جهانی محیط زیست یادآور وظیفه ما برای محیط زیستی سالم است

«سعید خطیب‌زاده»سخنگوی وزارت خارجه ایران، در نشست خبری امروز اتهامات اسرائیل در این باره را «بچه‌گانه» و «واهی» خواند و دست داشتن ایران در این حمله را رد کرد.

رادیوی ارتش اسرائیل نیز گزارش داده است که اسرائیل تلاش خواهد کرد تا شورای امنیت تنها به نکوهش ایران بسنده نکرده و دست جامعه جهانی را در اتخاذ «اقدامات قاطع» علیه ایران باز کند.

بر اساس گزارش این رادیو، واکنش اسرائیل به حمله دریایی ایرانی، یک امر حتمی است و ارتش اسرائیل درباره تعیین زمان و مکان مناسب تصمیم می‌گیرد.

شبکه کان اسرائیل نیز از تشکیل یک نشست اضطراری در وزارت دفاع اسرائیل و همچنین گفت‌وگوی تلفنی بنی گانتز، وزیر دفاع، با آویو کوخاوی، رییس ستاد ارتش اسرائیل، برای بررسی واکنش‌های احتمالی از سوی این کشو خبر داد اما جزییات بیشتری در این باره اعلام نکرد.

در حمله‌ای که اسرائیل و سنتکام آن را «پهپادی» نامیده‌اند، بامداد پنجشنبه، هفتم مرداد، کشتی «مرسر» که در مالکیت شرکت اسرائیلی «زودیاک» است، آسیب دید و دو خدمه بریتانیایی و رومانیایی آن کشته شدند.

رسانه‌های اسرائیل نیز در خصوص ماهیت حمله گفته‌اند که پهپادهای به کار رفته در این حمله از نوع انتحاری بودند.

این حمله ظاهرا پهپادی در حالی رخ داد که روزنامه وال استریت جورنال هفته گذشته از تصمیم دولت جو بایدن برای تحریم‌های جدید به دلیل پیشرفت‌های ایران در پهپادها و موشک‌های بالیستیک خبر داد.

یک مقام ارشد آمریکا به وال استریت جورنال گفته بود که حملات پهپادی از سوی نیروهای متحد ایران علیه منافع آمریکا و همپیمانانش در منطقه، افزایش داشته و مخاطرات این توانمندی ایران و نیروهای نیابتی‌اش، در قیاس با برنامه هسته‌ای ایران، «فوری‌تر» است.

«یائیر لاپید» وزیر خارجه و نخست وزیر جایگزین اسرائیل، روزهای جمعه و شنبه با وزیران خارجه بریتانیا، آمریکا و رومانی تلفنی گفت‌وگو کرده و خواهان در پیش گرفتن «واکنش سرسختانه» به ایران شد.

آقای «لاپید»(نخست وزیرذخیره) در پی مکالمه با همتای آمریکایی خود در توییترش نوشت که یک با دیگر «ایران قاطعیت اسرائیل را در دفاع از منافع خود دست کم گرفته است».

یک «مقام ارشد اسرائیلی» که نامش برده نشده، به جروزالم پست گفته است که این «حمله تروریستی» تنها چند روز پیش از آغاز به کار ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور منتخب ایران، صورت گرفته و نشان از آن دارد که ایران «نقاب را از چهره خود برمی‌دارد» و دیگر کسی در دنیا نمی‌تواند بگوید که ماهیت رژیم حاکم بر ایران را نمی‌شناسد.

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:علاوه براسرائیل،امریکا وانگلیس هم انگشت اشاره را بسوی ایران نشانه گرفته اند.
«دومینیک راب» وزیر خارجه انگلیس گفت: ایران را پشت حمله به کشتی اسرائیلی هدف قرار گرفته شده در دریای عمان می دانیم.

جونسون یعفی دومینیک راب من حقیبة الخارجیة ویکلفه بوزارة العدل
به گزارش رویترز، «دومینیک راب»:حملاتی که منجر به کشته شدن یک انگلیسی و رومانیایی شد، غیرقانونی بوده است،ما معتقدیم که این حمله عمدی، هدفمند و نقض آشکار قوانین بین‌المللی توسط ایران بوده است،در حال رایزنی با شرکای بین‌المللی برای پاسخی هماهنگ به این حمله غیرقابل قبول هستیم،ایران باید چنین حملاتی را متوقف کرده و در تطابق با قوانین بین‌المللی اجازه دریانوردی آزادانه را بدهد.


«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا ادعا کرد با بررسی‌ اطلاعات موجود، اطمینان داریم که ایران پشت حمله هفته گذشته به کشتی «مرسر استریت» اسرائیلی در دریای عمان بوده است./ ۱۰ مرداد ۱۴۰۰

وزیر جنگ اسرائیل: ایران در یک سال گذشته « به ۵ فروند کشتی دیگر در مسیرهای کشتیرانی بین‌المللی حمله کرده است».

رادیوفردانوشت:بنی گانتز، وزیر دفاع اسرائیل، در سخنان روز دوشنبه(۱۱ مرداد ۱۴۰۰) خود در پارلمان اسرائیل گفت که «اقدام تروریستی» اخیر ایران در حمله به یک فروند کشتی در مالکیت اسرائیلی، سطح تنش‌ها بین دو کشور را افزایش داده و باید با یک «پاسخ قاطع بین‌المللی» روبه‌رو شود.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، بنی گانتز که در نشستی در کنست، پارلمان اسرائیل، سخن می‌گفت، افزود که حمله پهپادی ایران به کشتی «مرسر استریت»، «نقض قوانین بین‌الملل» بود و معیارهای «اخلاق انسانی» را زیر پا گذاشت.

اسرائیل و سنتکام، ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا، می‌گویند کشتی یادشده روز پنجشنبه، هفتم مرداد، در آب‌های دریای عمان، هدف «حمله پهپادی» قرار گرفت.

ایران ضمن رد مسئولیت در ماجرای حمله به کشتی «مرسر استریت»، به نوبه خود هشدار داده که هر نوع حمله به این کشور و منافع آن، با پاسخ قاطع روبه‌رو خواهد شد.

با این حال، اسرائیل می‌گوید که اسناد و مدارکی را بعد از این حمله در اختیار آمریکا و انگلیس قرار داد که دولت این دو کشور را به این نتیجه رساند که ایران را عامل حمله معرفی کنند.

وزیران خارجه و دفاع اسرائیل گفته‌اند که غیر از واکنش جهانی، ارتش اسرائیل نیز واکنش قاطع خود را نشان خواهد داد.

روزنامه کویتی الجریده، روز دوشنبه به نقل از «منابع آگاه» نوشت:آمریکا به ارتش اسرائیل «برای حمله به یک بندر راهبردی یا یک کشتی نظامی مهم ایران» «چراغ سبز» نشان داده است.

در این میان، وزیر دفاع اسرائیل در سخنان روز دوشنبه خود در کنست گفت، شمار پهپادهایی که ایران و متحدانش در یمن، عراق و سایر کشورهای دیگر اختیار دارند، چند صد فروند است که به یک عامل جدی در «بی‌ثبات» کردن منطقه مبدل شده است.

وزیر دفاع اسرائیل این را نیز افزود که هر گونه توافق آتی میان قدرت‌های جهانی با ایران، برای مهار برنامه هسته‌ای ایران، باید به موضوع «تجاوزگری ایران در منطقه و آسیب رساندن به مردم بی‌گناه و به خطر انداختن اقتصاد جهانی» بپردازد زیرا این مسائل دیگر «یک تهدید آتی نیست و یک خطر ملموس و فوری است»./پایان.

طعنه روسیه به امریکا وانگلیس

«میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین، در توییتی ضمن اشاره به اتهام‌زنی‌های اخیر انگلیس و آمریکا علیه ایران در خصوص حادثه رخ‌داده برای کشتی اسرائیلی، آن‌ها را متناقض خواند.

نماینده روسیه در این خصوص نوشت: متوجه تناقض در بیانیه‌های وزارت خارجه آمریکا و وزارت خارجه انگلیس در اول اوت (دهم مرداد) در خصوص حمله به «مرسر استریت» شدید؟ آمریکا: «ما اطمینان داریم ایران این حمله را انجام داده است.» انگلیس محتاط‌تر بود: «به احتمال زیاد (ایران این اقدام را انجام داده است)».

روزنامه کیهان نوشت: اسرائیل اگر،به کشتی های ایران حمله کند،شهرهای اسرائیل بمباران می کنیم.

اسرائیل سال گذشته به ۱۲ کشتی نفتکش که حامل محموله‌های نفتی به مقصد بنادر سوریه بوده حمله کرده است.

شامگاه پنج‌شنبه شب (۷ مرداد - ۲۹ جولای) کشتی نفتکش اسرائیلی «مرسر استریت» در دریای عمان و در ۳۰۰ کیلومتری جنوب مسقط(پایتخت عمان) مورد اصابت چند فروند پهپاد قرار گرفته و دو تن از خدمه آن که تابعیت انگیسی و رومانیایی داشته‌اند کشته می‌شوند.

اسرائیل، مدعی است که حمله به این نفتکش از سوی ایران صورت گرفته و اعلام کرده است که آن را تلافی خواهد کرد!.

۱- در اسفند ماه سال ۱۳۹۹ روزنامه آمریکایی وال‌استریت ژورنال به نقل از مقامات رژیم صهیونیستی خبر داد که این رژیم طی دو سال گذشته به ۱۲ کشتی نفتکش که حامل محموله‌های نفتی به مقصد بنادر سوریه بوده‌اند، حمله کرده است! و «نتانیاهو»(نخست وزیرسابق اسرائیل) چند هفته بعد با مباهات از حمله به کشتی‌های نفتی در دریای عمان یاد کرد و گفت به هر قیمتی که شده مانع رسیدن محموله‌های نفتی به سوریه خواهد شد!
۲- در پی این اعتراف صریح، حمله متقابل به کشتی‌های اسرائیلی آغاز شد و از آنجا که نزدیک به ۹۰ در‌صد مبادلات اسرائیل از طریق دریا صورت می‌پذیرد، حملات یاد شده که در آن ردپایی از حمله‌کنندگان نیز باقی نمانده بود، اسرائیل را با وحشت و اضطراب شدیدی رو‌به‌رو کرد و مقامات اسرائیل با دستپاچگی راهی واشنگتن شدند.
۳- روز ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۰- اوایل ماه می‌- روزنامه سعودی «شرق‌الاوسط »که در لندن منتشر می‌شود، خبر داد که به تازگی چند تن از مقامات بلند پایه نظامی و اطلاعاتی اسرائیل وارد واشنگتن شده و با مقامات آمریکایی درباره میزان تاثیر حمله به کشتی‌های حامل نفت به سوریه به تبادل‌نظر نشسته‌اند! شرق‌الاوسط می‌نویسد طرفین در این نشست مشترک به این نتیجه رسیده‌اند که حمله به کشتی‌های ایران برای اسرائیل خسارت‌های فراوان و عواقب غیرقابل تحملی داشته است و برای مقابله با ایران باید راه‌کارهای دیگری جست‌وجو کرد.
۴-از ابتدای سال ۲۰۲۱ میلادی(دی ۱۴۰۰) تاکنون ۵ کشتی نفتکش اسرائیل با حملات موشکی و پهپادی رو‌به‌رو شده است که هنوز کانون حمله به این شناورهای غول‌پیکر مشخص نیست.
۵- اوائل خردادماه سال جاری - ۵ ژوئن- یک مقام نظامی رژیم صهیونیستی در مصاحبه با روزنامه‌ ها‌آرتص به طور تلویحی اعتراف کرد که حمله به کشتی‌های ایرانی، هنگامی موثر بود که این حملات پنهانی صورت می‌گرفت و برای در امان بودن از حمله متقابل ایران باید این حملات برای همیشه و یا دست‌کم برای مدتی متوقف شود.
۶- بعد از حمله پهپادی به نفتکش اسرائیلی «مرسر استریت» وابسته به شرکت اسرائیلی «‌زودیاک»، مقامات اسرائیل، ضمن نسبت دادن این حمله به ایران ، با سرو صدای زیاد و جنجال رسانه‌ای از واکنش متقابل سخن گفته‌اند! تا آنجا که «شبکه ۱۱ تلویزیون اسرائیل» اعلام کر: اسرائیل چراغ سبزآمریکا و انگلیس را برای انجام عملیات علیه ایران دریافت کرده است! و آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا و انگلیس نیز بر ضرورت حمایت از اسرائیل تاکید کرده‌اند!
۷- و اما، این باراسرائیل، آشکارا و رسماً از احتمال حمله به کشتی‌های ایرانی سخن می‌گوید و از این روی اگر دست به حماقتی بزند باید توجه داشته باشد که؛
الف:‌ ایران اسلامی بر اساس اصل شناخته‌شده و رسماً تعریف‌شده «حق مقابله به مثل»(retaliation)مقابله به مثل را حق قانونی خود می‌داند و مخصوصاً وقتی پای رژیم کودک‌کش، جعلی و اشغالگر رژیم صهیونیستی در میان باشد، نه فقط از آن عدول نمی‌کند بلکه از آن استقبال نیز خواهد کرد.
ب: در صورت حماقت اسرائیل، علاوه‌بر تلافی سنگین و پشیمان‌کننده ایران علیه این رژیم، آمریکا و انگلیس هم شریک جرم تلقی می‌شوند و منافع آنها در منطقه نمی‌تواند و نباید از پاسخ سخت ایران در امان باشد.

آنها به خوبی می‌دانند که تمام خاک اسرائیل زیر بُرد موشک‌های نقطه‌زن ماست،

ناوگان پنجم دریایی آمریکا در بحرین فقط ۲۴۰ کیلومتر با ما فاصله دارد و منافع انگلیس هم در منطقه به آسانی در دسترس خواهد بود و .../حسین شریعتمداری،مدیرمسئول کیهان،سه شنبه، ۱۲ مرداد ۱۴۰۰ بااندکی اصلاحات.

سایت رادیدفردا (۱۷ مرداد ۱۴۰۰)نوشت:درطی ۶ماهه اخیر ،تنش‌ها بین ایران واسرائیل «دست‌کم به ۲۰ کشتی غیرنظامی» با مین، پهپاد یا ورود افراد مسلح به آنها، حمله شده است.

بر اساس تجزیه و تحلیل روزنامه بریتانیایی تلگراف، در شماره روز یکشنبه، ۱۷ مرداد۱۴۰۰، نوشت که حملات به نفتکش‌ها و سایر انواع کشتی‌ها از جمله کشتی‌های باری، به‌ویژه در شش ماه گذشته به‌شدت افزایش یافته و کارشناسان صعنت کشتیرانی و امنیت دریایی نگران هستند که تداوم این درگیری دریاییِ اعلام نشده، برخی از پرترددترین مسیرهای تجاری دریایی جهان را بی‌ثبات کند.

هفته گذشته «جنگ در سایه» برای نخستین بار به مرگ افراد نیز منجر شد؛ هنگامی که در حمله یک پهپاد انتحاری منتسب به ایران به کشتی «مرسر استریت» یک محافظ بریتانیایی به نام آدرین اندروود و همچنین ناخدای رومانیایی کشته شدند. نام این تبعه رومانی هنوز اعلام نشده است.

به نوشته تلگراف، به نظر می‌رسد که «جنگ در سایه» میان اسرائیل و ایران از بهار سال ۲۰۱۹ جدی‌تر شد؛ در آن زمان مقامات سعودی اعلام کردند که نفتکش ایرانی «هپینس یک» به طرزی ناگهانی «کنترل موتور خود را از دست داده و در نزدیکی جنوب غربی جده زمین‌گیر شده‌است».

این روزنامه بر اساس تجزیه و تحلیلی که با یاری کارشناسان امنیت دریایی انجام داده، به این نتیجه رسیده که حملات از سال ۲۰۱۹ روندی افزایشی داشته به گونه‌ای که هشدارها در خصوص نزدیک شدن اسرائیل و ایران به آستانه یک جنگ آشکار را باید دیگر کاملاً جدی تلقی کرد.

هر چند در سال ۲۰۱۹ از سه مورد زمین‌گیر شدن کشتی‌های مرتبط با اسرائیل یا ایران خبر رسید اما جزئیات این حوادث که در آن زمان منتشر می‌شد، امکان بررسی بیشتری را فراهم نمی‌کرد ولی در سال ۲۰۲۰، در حالی که جهان درگیر بحران کرونا بود، دست‌کم شش بار به کشتی‌های ایران حمله شد.

«بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر وقت اسرائیل، در اسفند ۱۳۹۷ در یک پایگاه نیروی دریایی کشورش گفته بود که این نیرو «نقشی مهم‌تر» در مقابله با تحریم نفتی ایران و «جلوگیری از ایران در قاچاق نفت» برعهده گرفته‌است.

وی به ماهیت اقدامات نیروی دریایی اسرائیل اشاره نکرده اما «زیردریایی‌های این کشور»(اسرائیل) و سایر تجهیزات این نیرو در ارتش اسرائیل را بخشی از توان نظامی در تقابل با ایران عنوان کرد.

«اسرائیل» در اواخر آذر ۱۳۹۹ نیز یک «زیردریایی »خود را که به ادعای رسانه‌های غربی، توان ضربه هسته‌ای نیز دارد، با عبور از آبراه سوئز، وارد آب‌های خلیج فارس کرده بود.

به دنبال طرح ادعاهایی توسط وزیر خارجه بریتانیا علیه ایران،در مورد حمله به کشتی اسرائیل« مرسر استریت» در دریای عمان،محسن بهاروند سفیر ایران در بریتانیا در گفت و گو با روزنامه «فایننشال تایمز» ضمن تکرار مواضع رسمی‌کشورمان در مورد عدم مداخله ایران در حمله به این کشتی،اظهار داشت ادعاهای مطرح شده توسط مقامات های بریتانیایی در این مورد «شتابزده و ناپخته» ارزیابی می‌شود.

«محسن بهاروند» سفیر ایران در بریتانیا، هفته گذشته در واکنش به حمله پهپادی منتسب به ایران علیه کشتی مرتبط با اسرائیل به نام «مرسر استریت» در رویداد روز هفتم مرداد در آبهای دریای عمان، گفت که ایران خود قربانی حملات دریایی است و امسال ۱۱ مورد حمله به کشتی‌های باری ایران رخ داده‌است.

«اسحاق جهانگیری» معاون اول حسن روحانی، رئیس‌جمهور پیشین ایران، نیز هفته گذشته در حالی که هنوز در این مقام ارشد دولتی بود، گفت «اسرائیل آدم فرستاد و نفتکش ما را از درون منفجر کرد».

سفیر ایران در لندن یا آقای جهانگیری توضیح بیشتری نداده‌اند اما به نوشته روزنامه تلگراف، اکنون روشن است که رویداد عظیم غرق شدن کشتی خارگ، نیز احتمالاً کار اسرائیل بوده‌است.

«خارک»که بزرگ‌ترین کشتی نیروی دریایی ایران بود، خرداد ماه امسال به طرز مرموزی« آتش گرفت» و در برابر آب‌های بندر ایرانی جاسک غرق شد./پایان گزارش رادیوفردا.

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:به نقل از روابط عمومی منطقه دوم دریایی جاسک، با وجود ۲۰ ساعت تلاش همه‌جانبه و استفاده از امکانات امداد دریایی، به دلیل گسترش آتش در بخش‌های مختلف، عملیات نجات شناور پشتیبانی آموزشی خارک بی نتیجه ماند و این شناور در آب‌های محدوده جاسک آرام گرفت.۱۲ خرداد ۱۴۰۰مشرق.

ناو پشتیبانی «خارک» متعلق به نیروی دریایی ارتش ایران که نیمه شب، در بندر جاسک، به دلایل نامعلومی دچار حریق گسترده‌ای شده بود، بر اثر شدت آتش‌سوزی در آب‌های محدوده جاسک غرق شد.

خبرگزاری «ایسنا»نوشت: معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان اعلام کرد: «حادثه ناو لجستیکی و آموزشی خارک در سواحل جاسک ۳۳ مصدوم داشت.»

«علی رئوفی» به رسانه‌ها گفت: «ناو لجستیکی آموزشی خارک که در حال انجام یک ماموریت آموزشی با حدود ۴۰۰ نفر از خدمه و دانشجویان بود در نزدیکی آب‌های بین المللی و در آب‌های داخلی دچار مشکل شد.»

این ناو در سال ۱۹۷۷میلادی(۱۳۵۶شمسی) در انگلیس ساخته و ۷ سال بعد به ایران یعنی در سال ۱۹۸۴(۱۳۶۳شمسی) تحویل داده شد.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.