لیبی بعدازمعمرقذافی/۹سال بعدازمرگ قذافی
درادامه اشاره ای خواهیم داشت به ۴۲سال حاکمیت معمرقذافی (از۶۹سال عمر)ونیزبه وضعیت جغرافیایی وسیاسی کشورلیبی واز۲حاکمیت با ۲مجلس ومناطق تحت حاکمیت هریک از۲حکمرانان لیبی(بهمراه نقشه)خواهیم پرداخت.
چه شباهتی بین معمرقذافی باصدام حسین است؟آیاعراق لیبی می شودرادرپایان می پردازیم.
اوضاع لیبی بعدازمرگ معمرقذافی
معمر قذافی متولد۷ ژوئن ۱۹۴۲(۱۷ خرداد ۱۳۲۱) در سال ۱۹۶۹میلادی(۱۳۴۸شمسی) در پی رهبری یک کودتای بدون خونریزی که به سرنگونی «ملک ادریس »پادشاه لیبی منجر شد به قدرت رسید.
سرهنگ قذافی که در آن زمان ۲۷ سال داشت حکمرانی لیبی رابدست گرفت وتمام مخالفان را سرکوب و از میان برداشت.
چادر مشهور معمر قذافی رهبر پیشین لیبی که در آن با سران جهان در لیبی دیدار میکرد.
معمرقذافی درمسافرتهاهم «چادر»جادویی راباخودش می برد.
معمرقذافی،معمولاًدرسفرهای خارجی ازرفتن به کاخ هااجتناب می کرد،درسفر پنج روزه به فرانسه(۱۹ آذر ۱۳۵۲) به دیداررفیق صمیمی اش(سارکوزی)رفته بود
که نخستین سفرش به فرانسه بود،چادری در نزدیکی ساختمانی دولتی در کاخ الیزه بر پا کرده و در آنجا اقامت دارد و بیش از چهل نفر از محافظان خود را که همگی دختران جوان بودندامورات خصوصی! وعمومی وی راعهده داربودند.
تونی بلر(نخست وزیرانگلیس)ومعمرقذافی
در بسیاری از سفرها«قذافی»علاوه بر« چادر» شترهایش را با خود میبرد یا هنگام استقبال از مقامات دیگر کشورها از آنها در چادری بیابانی و در کنار شترهایش استقبال میکرد.
سرهنگ قذافی زمانی که قدرت رابدست گرفت۲۷ سال بیشترنداشت واماتمام مخالفان را سرکوب و از میان برداشت..
وی ۲سال اول قدرتش را بانخست وزیری گذراند واماحرف اول رااومی زد.
فرزندان معمرقذافی:بترتیب: هانیبال،خمیس،الساعدی،معتصم،سیف الاسلام
معمر قذافی ،مدتی به عنوان رئیس مجلس شورای انقلاب در لیبی حکومت می کردوبعدخودش را«رهبرلیبی»معرفی کرد.
ایسنا(آبان ۱۳۹۴) به نقل از مرکز اسناد انقلاب اسلامی می نویسد: تیرماه سال ۱۳۶۳ در اوج جنگ تحمیلی و حملات ناجوانمردانه رژیم بعث عراق، دولتهای لیبی و سوریه رسما از محسن رفیقدوست وزیر وقت سپاه دعوت میکنند تا به این کشورها سفر کند.
در دیدار با معمر قذافی، محسن رفیقدوست موضوع دریافت موشک را مطرح کرده و گزارشی از وضعیت جبهههای جنگ به او میدهد. قذافی هم قبول میکند که تعدادی موشک اسکاد به ایران بدهد و همان لحظه دستور میدهد که تعدادی از نیروهای موشکی ارتش لیبی به همراه موشکها راهی ایران شوند.
ولی در ازای دادن موشک، قذافی از ایران میخواهد که یک سایت پدافند هوایی هاگ آمریکایی را در اختیار این کشور قرار دهد و ایران هم به دلیل اینکه جزو دارندگان سامانههای موشکی هاگ بود، قبول میکند که یک سایت هاگ به لیبی بدهد.
در وهله اول، لیبی به ایران ۸ فروند موشک اسکاد میدهد و ایران آنها را به سوی اهدافی در عراق شلیک میکند و در دوره دوم و با سفر مجدد رفیقدوست به لیبی، ایران ۱۰ فروند موشک دیگر نیز دریافت کرده و در دوره های بعدی هم ۱۲ فروند موشک دیگر توسط ایران دریافت میشود.
اولین موشک اسکاد دریافتی از «لیبی» به شهر نفتخیز کرکوک اصابت کرد و در مقاطع بعدی، شهرهای بصره و بغداد هدف موشک اسکاد بی قرار گرفت.
معمر قذافی که ۴۲ سال قدرت را در دست داشت آغاز شد. حرمسرای قذافی
اکثر ۴۰۰ محافظ شخصی وی دختران جوان بودند .یکی ازوصایایش این است :برجنازه ام نمازنخوانید.
امام جماعتی که «نمازخوان»نبود.
«قذافی» به اسلام تظاهر میکرد و در جلوی اشخاص نماز میخواند و خیلی علاقهمند بود که «امام جماعت» هیئتهای سیاسی ومذهبی بازدیدکننده از لیبی هم باشد، ولی محافظان-بعدازمرگش-می گفتند که او نه اهل نماز بود و نه روزه.
صبح روز ٢٨ مهر ماه ١٣٩٠ کاروان قذافی و همراهان او را که حدود بیست خورو بودند درشهر« سرت »مورد هدف هواپیما های ناتو قرار گرفت وکشته شد.
دیلی میل می افزاید: قذافی زمانی که دستگیر شد زنده بود و از سمت چپ صورتش خون سرازیر بود.
روزنامه انگلیسی «دیلی میل» گزارش کرد: قذافی زمانی که دستگیر شد زنده بود و از سمت چپ صورتش خون سرازیر بود.
عایشه دردیدارباصدام حسین
دقایقی پس از مرگ قذافی، دخترش عابشه به موبایل او زنگ می زند. یکی از انقلابیون تلفن را جواب می دهد می گوید: تمام شد. ابوشفشوفا(مو وزوزی) مُرد!
فرزندان من! آیا مرا میکشید، فرزندان من، من قذافی هستم، من رهبر شما هستمیکی از انقلابیون می گوید: همه ی انقلابیون به ترتیب به صورت قذافی سیلی می زندند. سیلی های بسیار محکم.، برخی از افراد با کفش هایشان او را می زدند.
قذافی در این هنگام و در واکنش به اقدامات انقلابیون می گوید: فرزندان من! آیا مرا میکشید، فرزندان من، من قذافی هستم، من رهبر شما هستم جه کار می کنید؟ این حرکات، در اسلام حرام است. کاری که شما دارید می کنید حرام است وشدیداً التماس می کرد، یکی از انقلابیون به اوگفت: خفه شو سگ!
یکی از انقلابیون(حامد مفتی علی ۲۸ ساله) به روزنامه کوریر دلا ایتالیا گفت: قذافی به من گفت که حاضر است در مقابل زندگیش به او طلا و پول دارد.
عکس یادگاری باجنازه معمرقذافی
جنازه معمر قذافی در شهر مصراته به نمایش عمومی گذاشته شده و مردم برای دیدن آن صف بستهاند، جسددر این مدت بو گرفته و کسانی که برای دیدن جنازه او میرفتند بینی خود را میگرفتند.
خبرگزاری رویترز گفته است که نیروهای شورای انتقالی پس از دستگیری معمر قذافی را کشتهاند، محمود جبرئیل، رئیس شورای انتقالی لیبی در کنفرانس خبری خود گفته است که وی در جریان درگیری میان مخالفان و موافقان قذافی کشته شده و مشخص نیست از سوی چه کسی هدف قرار گرفته است.
خبرگزاری رویترز نوشت که محمود جبرئیل گفت: «قذافی از لوله فاضلاب بیرون آورده شد. او مقاومتی از خود نشان نداد. وقتی ما میخواستیم او را انتقال دهیم بازوی راست او هدف گلوله قرار گرفته بود.
محمود جبرئیل ازاعضای شورای انتقالی لیبی به BBC گفت که جنازه معمر قذافی شنبه شب یایکشنبه اول آبان١٣٩٠ به خانواده اش تحویل میدهد.مرگ معمرقذافی ۲۹ مهر ۱۳۹۰
توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:مردم علاوه رادیدن معمرقذافی برای دیدن جنازه معتصم هم صف می بستند-معتصم مشاور امنیت ملی حکومت قذافی بود.
رادیوفردا-درهمان زمان می نویسد:تلویزیون لیبی، با نشان دادن جسد معتصم قذافی، فرزند رهبر پیشین لیبی، کشته شدن وی را تایید کرده است.
محمود جبرئیل بعد درآن زمان، عضو شورای انتقالی پسادوران قذافی بودکه بعداً به عنوان اولین نخستوزیر دولت لیبی بعد از سرنگونی نظام قذافی انتخاب شد.
محمود جبرئیل ازاعضای شورای انتقالی لیبی به BBC گفت که جنازه معمر قذافی شنبه شب یایکشنبه اول آبان١٣٩٠ به خانواده اش تحویل میدهد.
رئیس شورارای انتقالی « محمود جبرئیل»نخست وزیربودکه در۱۷ فروردین ۱۳۹۹براثرکرونادرگذشت.
۹سال بعدازمرگ قذافی
اوضاع لیبی بعدازمرگ معمرقذافی ۹ تیر ۱۳۹۹
کشور لیبی با مساحتی در حدود ۱٬۸۰۰٬۰۰۰ کیلومتر مربع چهارمین کشور پهناور قارهٔ آفریقا و هفدهمین کشور پهناور جهان است.
یک میلیون وهشتصدهزار نفر از جمعیت ۷ میلیون نفری لیبی در پایتخت این کشور یعنی شهر طرابلس(در شمال غربی لیبی بر کرانه دریای مدیترانه)زندگی میکنند.
۹۰ درصد از سرزمین لیبی را بیابان و صحراهای بی آب و علف پوشاندهاست.
۹۰ درصد از جمیعت ۷ میلیون نفری کشور لیبی در حاشیه باریک مدیترانه ساکن هستند و بقیه مناطق آن تقریباَ خالی از سکنه است و تنها قبایل صحرانشین (بدوی) در آن روزگار میگذرانند.
شهرطُبرُق حدود ۱۵۰هزارنفرجمعیت دارد وشهرصهبا(سهبا)حدودیکصدهزارنفر،شهربنغازی ۷۰۰هزارنفر،زاویه ۹۰هزارنفر
چندگروه برلیبی حکومت می کنند،یکی « دولت وفاق ملی» است،یکی دیگر«ارتش ملی لیبی»است.
بعدازسقوط دولت معمرقذافی،دو انتخابات پارلمانی در لیبی برگزار شد:
مناطق تحت حاکمیت«خلیفه بلقاسم حفتر» درسمت راست تصویر
انتخابات نخست به تشکیل کنگره ملی عمومی با هدف تدوین و تصویب قانون اساسی جدید، فراهم ساختن مقدمات برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و تشکیل مجلس قانونگداری دائمی منجر شد و دوره فعالیت آن نیز چندین بار با آرای اعضای خود تمدید گردید.
نُه ماه پس از مرگ قذافی ،۷ ژوئیه ۲۰۱۲(۱۷ تیر ۱۳۹۱)، انتخابات «مجمع ملی سراسری»(الموتمر الوطنی العام) یا همان «پارلمان» برگزار و یک ماه بعد (هشتم آگوست) قدرت از شورای انتقالی به مجمع ملی (با ۲۰۰ عضو) منتقل شد.
پارلمان«طبرق»شرق لیبی
قرار بود، طبق بیانیه «قانون اساسی»، مجمع ملی به مدت یک سال و نیم کشور را اداره و در این مدت نخستوزیر را انتخاب و کار انتخاب اعضای کمیته تدوین قانون اساسی را تمام کند. نوزده ماه بعد، هفتم فوریه ۲۰۱۴(۱۸ بهمن ۱۳۹۲) دوره قانونی «مجمع ملی» به پایان رسید بدون آنکه ماموریتهای خود را عملی کند. لذا بیانیه قانون اساسی برای انتخاب یک مجلس جدید تغییر داده شد. مجلس جدید تحت عنوان «مجلس نمایندگان منتخب» در ۲۵ ژوئیه ۲۰۱۴(۳ اَمرداد ۱۳۹۳) تشکیل شد تا «مجمع ملی» قدرت را به آن بدهد.
مجلس نمایندگان که جایگزین مجمع ملی شد، از چهارم آگوست ۲۰۱۴(۱۳ اَمرداد ۱۳۹۳) رسما کار خود را آغاز کرد. مقر مجلس طرابلس یا بنغازی است اما به دلیل ناامنی، مجلس جلسات خود را به شهر «طبرق» در شمال شرق لیبی منتقل کرد.
در انتخابات دوم در ۲۵ژوئن۲۰۱۴(۴ تیر ۱۳۹۳)برای تشکیل مجلس نمایندگان بودامامیزان مشارکت ۲۵ درصدبود، تعدادی از نمایندگان مجلس قبلی فرآیند انتخابات دوم را نپذیرفتند و به کار مجلس -موازی- ادامه دادند.
۲مجلس ،۲دولت دریک کشور
اکنون درکشورلیبی دو مجلس فعالیت دارند به گونه ای که «ملی عمومی» در شهر طرابلس(پایتخت لیبی) و مجلس نمایندگان نیز در شهر «طُبرُق» در شرق بنغازی، دومین شهر بزرگ این کشور در شمال شرق و در نزدیکی مرز مصر تشکیل جلسه می دهند.
درشهر طبرق(شرق لیبی) نخست وزیر «عبدالله الثانی» و «عقیله صالح» رییس مجلس و«ژنرال حفتر »حاکم منطقه است.
«عبدالله الثنی» نخستوزیر مناطق شرق، جنوب و غرب لیبی
چندگروه برلیبی حکومت می کنند،یکی « دولت وفاق ملی» است،یکی دیگر«ارتش ملی لیبی»است
شبه نظامیان(گروهای مسلح):مصراته،زنتان،بنغازی و اجدابیا
علاوه براین ،قبائلی نیزقسمتی ازلیبی رادراختیاردارند،مثل قبایل: بنی ولید، طوارق،ترهونه، سبها و کوفرا
شهر«مصراته»۲۰۰ کیلومتری شرق طرابلس با جمعیت ۵۵۰ هزار نفری سومین شهرپرجمعیت لیبی است.
شهر«زنتان»در ۱۷۰ کیلومتری جنوب غربی طرابلس،شبه نظامی «ابوبکر الصادق»
قوی ترین گروه های مسلح(شبه نظامیان) در این دو شهر(زنتان،مصراته) مستقر هستند، از نخستین شهرهای لیبی بودند که علیه معمر قذافی قیام کردند.
شهر« بنغازی» در هزار کیلومتری شرق طرابلس،دومین شهرپرجمعیت لیبی است که حدود۷۰۰هزارنفرجمعیت دارد
کنترل فرودگاه بین المللی پایتخت(طرابلس) ،مدتها بین شبه نظامیان زنتان وبنغازی دست به دست می شد.
شهر «اجدابیا»(مرکز استان واحات است و در ۱۵۰ کیلومتری جنوب بنغازی)
شهر سرت(زادگاه معمرقذافی) در ۳۶۰ کیلومتری شرق طرابلس قراردارد.
بعدازسقوط دولت معمرقذافی،۲ انتخابات پارلمانی در لیبی برگزار شد:
فائز السراج(رئیس شورای دولت وفاق ملی لیبی) در یک سخنرانی تلویزیونی، ژنرال حفتر را متهم کرد که علیه دولت قانونی لیبی دست به کودتا زده است.
شورشیان به رهبری ژنرال حفتر میگویند که به حاشیه طرابلس رسیدهاند و فرودگاه بینالمللی این شهر را تصرف کردهاند.
نیروهای ژنرال حفتر که خود را "ارتش ملی لیبی" میخوانند، مناطق نفتخیز جنوب لیبی را به تصرف خود درآوردند.۱۸ فروردین ۱۳۹۸
«خلیفه حفتر» درآغوش امانوئل ماکرون،رئیس جمهور فرانسه
ژنرال خلیفه حفتر
مکرون رئیس جمهور فرانسه نسبت به سوریه شدن لیبی هشدار داد.
توضیح نگارنده-پیراسته فر:امریکادرسوریه هم داردنقشه می کشد
عبدالباری عطوان تحلیلگر معروف جهان عرب در مطلبی در رای الیوم با اشاره به قانون قیصر آمریکا علیه سوریه که از هفدهم ژوئن جاری اجرایی میشود، آورده است:
هنگامی که «جیمز جفری» نماینده آمریکا در امور سوریه با بی شرمی و زورگویی تمام میگوید که کشورش در پشت پرده فروپاشی لیره سوریه و تبعات اقتصادی ناشی آن و نوسان بازار قرار دارد و همزمان با نزدیک شدن به اجرای قانون قیصر در اواسط ژوئن جاری؛ این به مثابه اعلام جنگ و گام اصلی برای تغییر نظام سوریه و ایجاد هرج و مرج در سوریه و چه بسا کل خاورمیانه باشد./۲۱ خرداد ۱۳۹۹خبرگزاری مهر.
«جیمز جفری» نماینده ویژه آمریکا در امور سوریه و ائتلاف بین المللی به اصطلاح ضد داعش در اربیل با «مسرور بارزانی» رئیس اقلیم کردستان عراق دیدار کردند./۱۷ آذر ۱۳۹۸
نگارنده-پیراسته فر:هرحاکمی درلیبی به یکی ازقدرتهای منطقه تمسک می جوید:
پس از سرنگونی معمر قذافی در لیبی ، این کشور عملا به دو بخش شرقی و غربی تقسیم شد. در بخش غربی به مرکزیت طرابلس ، دولت موسوم به «دولت وفاق ملی» به ریاست«فایز السراج» بر سرکار آمده که مورد تایید و حمایت سازمان ملل متحد است و در بخش شرقی این کشور، «خلیفه حفتر» یک ژنرال بازنشسته ، کنترل این منطقه را در دست دارد.
روزنامه وال استریت ژورنال آمریکا نوشتند:خلیفه حفتر ۷ فروردین ۱۳۹۸ در جریان سفر خود به ریاض با «سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه سعودی و
«محمد بن سلمان» ولیعهد این کشور دیدار و گفتوگو کرده است.
در یک سوی بحران لیبی « ژنرال خلیفه حفتر» با پشتیبانی عربستان سعودی، روسیه ، مصر ، امارات، فرانسه و یونان.
رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه با فائز السراج رئیس شورای ریاستی دولت وفاق ملی لیبی /ترکیه
«فایز السراج» با حمایت ترکیه ، قطر و برخی کشورهای اروپایی نظیر ایتالیا قرار دارند.
عبدالفتاح السیسی ، کنفرانس مشترک مطبوعاتی با عقیله صالح رییس پارلمان طبرق و خلیفه حفتر فرمانده ارتش لیبی در قاهره ۱۷خرداد۱۳۹۹
عقیله صالح رییس پارلمان «طبرق »در شرق لیبی صبح جمعه(۱۸خرداد۱۳۹۹) وارد قاهره شد وبا حفتردیدارداشت
السیسی : توافق قاهره نسبت به اخراج مزدوران از لیبی، منحل شدن گروههای شبه نظامی و تحویل سلاح توسط آنان به دولت تاکید دارد.
حفتر نیز گفت که مداخله ترکیه در بحران لیبی به افزایش تنش در این کشور خواهد انجامید لذا از مصر می خواهیم ترکیه را برای متوقف کردن ارسال سلاح و مزدور به لیبی تحت فشار قرار دهد وخواستار تشکیل دولت وحدت ملی در لیبی و یکپارچه شدن نهادهای دولتی در این کشور شد.
عقیله صالح (رئیس پارلمان شرق لیبی در طبرق) و خالد المشری (رئیس شورای عالی دولت لیبی در طرابلس)سمت چپ
شورای ریاستی دولت وفاق ملی لیبی به اظهارات اخیر «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهور مصر واکنش نشان داد.
خالد المشری رئیس شورای عالی لیبی درسفرترکیه دیداربارجب طیب اردوغان رئیس جمهور۳۰ فروردین ۱۳۹۸
بر اساس این گزارش، این شورا اعلام کرد: اظهارات رئیسجمهور مصر در خصوص مداخله نظامی مستقیم در لیبی دخالت در امور داخلی لیبی و به مثابه اعلام جنگ است.
اظهارات السیسی را به عنوان اعلان جنگ علیه لیبی برداشت میکنیم و این اظهارات، دخالت آشکار در امور لیبی است.
رئیس جمهورمصردرموردلیبی چه گفته بود؟
رییس جمهوری مصر(السیسی) روز شنبه، ۳۱ خرداد ۱۳۹۹ در بازدید از یک پایگاه نظامی دریایی در نزدیکی مرز لیبی، گفته بود :شهرهای سرت واقع در شمال لیبی و پایگاه هوایی الجفره (واقع در مرکز لیبی) خط قرمز است و ما آمادهایم که به مردم لیبی کمک و از آنها حمایت کنیم« هر گونه دخالت مستقیم مصر در لیبی قانونی است»،جهان بداند که مصر و لیبی کشوری واحد با منافع و امنیت و ثباتی واحد هستند، هدف ما محافظت از مرزهای غربی و حمایت از امنیت و ثبات در لیبی به عنوان بخشی از امنیت ملی مصر و دفاع از مردم لیبی خواهد بود./پایان توضیحات مدیرسایت.
ادامه گزارش خبرگزاری مهر۳ تیر ۱۳۹۹:این در حالی است که «پیتر استانو» (Peter Stano) سخنگوی کمیسیون اتحادیه اروپا هم در نشست خبری روز دوشنبه خود در ارتباط با اظهارات اخیر عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر درباره لیبی اعلام کرد: افزایش تنش، خشونت و مداخلات خارجی در لیبی نگران کننده است.
سخنگوی کمیسیون اتحادیه اروپا در این باره گفت: باید این خشونتها هرچه سریعتر پایان یابد و تمام طرفها سر میز مذاکره بنشینند. تنها گزینه برای مردم لیبی و امنیت و ثبات منطقه، مذاکره تحت نظارت سازمان ملل متحد است. باید تمام فعالیتهای نظامی در سراسر لیبی متوقف شود.
گفتنی است عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر شنبه هفته جاری طی دیدار از یک پایگاه هوایی در غرب این کشور خطاب به نظامیان کشورش گفت که آماده اجرای عملیات در خارج از مرزهای مصر باشند.
شایان ذکر است، از زمان سرنگونی حکومت «معمر قذافی» در سال ۲۰۱۱، لیبی ذیل کنترل دو دولت موازی در شرق و غرب در آمده است؛ دولت وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» در طرابلس (غرب لیبی) و دیگری دولت طُبرُق در شرق لیبی که خلیفه حفتر فرمانده «ارتش ملی لیبی» را حمایت میکند.
حفتر با حمایت مصر، امارات و عربستان (و همچنین روسیه و چند کشور غربی) از اواخر فروردین ۱۳۹۸، عملیات نظامی علیه طرابلس را آغاز کرد اما با مقاومت شدید نیروهای دولت السراج و شبهنظامیان متحد با آن مواجه شده و تا به امروز موفق نشده است به داخل شهر نفوذ کند.
نیروهای دولت السراج نیز از حمایت ترکیه، قطر و ایتالیا و سازمان ملل برخوردار است./۳ تیر ۱۳۹۹مهر
در نشستی مجازی؛پوتین و ماکرون بر آتش بس در لیبی تاکید کردند
روسای جمهور روسیه و فرانسه در نشستی مجازی بر ضرورت برقراری آتش بس در لیبی تاکید کردند.
به گزارش راشاتودی، روسای جمهور روسیه و فرانسه در نشستی مجازی بر ضرورت برقراری آتش بس در لیبی تاکید کردند.
بر اساس این گزارش، «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه و «ولادیمیر پوتین» همتای روس وی در جریان این نشست مجازی ازسرگیری مذاکرات برای حل بحران لیبی را خواستار شدند.
کاخ کرملین در بیانیه ای اعلام کرد که دو طرف نگرانی مشترک خود را از تداوم خشونت ها در لیبی ابراز کردند.
گفتنی است که لیبی در پی خلع «معمر القذافی» دیکتاتور سابق این کشور از قدرت با خشونت ها و اختلافات داخلی مواجه است./۷ تیر ۱۳۹۹مهر
توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:وقتی مردم انقلاب کرده حسرت دیکتاتورشان رامی خورند:
درپنجمین سالمرگ دیکتاتورقذافی ، خبرگزاری فرانسه گزارشی ازلیبی تهیه می کند،این خبرگزاری می نویسد:کسانی که این روزها ساکن طرابلس، پایتخت لیبی هستند میگویند از قطعی برق، قیمتهای بالا و کمبود پول همزمان با درگیری رقبای سیاسی و جنگ شبه نظامیان برای کنترل این قدرت نفتی خسته شدهاند.
فیاض الناس، داروساز ۴۲ ساله با اشاره به بیش از چهار دهه حکومت قذافی میگوید: متنفرم که این را بگویم اما زندگی ما در دوران رژیم قبلی بهتر بود.
او ادامه میدهد: امروز ما برای گرفتن مقداری از پولمان ساعتها در مقابل بانکها میایستیم و به بانکداری التماس میکنیم. همه چیز در حال حاضر نسبت به قبل سه برابر افزایش قیمت داشته است.
در حال حاضر در لیبی یک دولت وفاق ملی تحت حمایت سازمان ملل برای دستیابی به قدرت و اختیار در سراسر کشور با شرایط دست و پنجه نرم میکند. در حالی که در شرق آن دولت طبرق که دولت وفاق را به رسمیت نمیشناسد قدرت دارد.
روز جمعه دولت وفاق ملی شکست جدیدی را متحمل شد و یکی از دفاتر مهم خود در پایتخت را از دست داد.
بحران و آشوب پس از سقوط قذافی در سال ۲۰۱۱ علاوه بر تمامی این ماجراها به داعش اجازه داده تا در نزدیکی دروازههای اروپا به پیشرویهایی دست یابد و شهر سرت را اشغال کند.
نیروهای وفادار به دولت وحدت ملی با حمایت هوایی آمریکا پنج ماه است که برای خارج کردن آخرین سربازان داعشی از این مامنشان درگیر جنگ هستند.
در این میان در حالی که نیروهای وفادار دولت وفاق در جنگ علیه داعش ضعیف شدهاند، نیروهای تحت رهبری خلیفه حفتر، نظامی بحث برانگیز لیبی ماه گذشته توانست کنترل ترمینالهای کلیدی نفتی به شرق را به دست گرفته وصادرات نفت این کشور از سوی شرکت ملی نفت را از سر بگیرد.
پارلمان شرق لیبی از خلیفه حفتر حمایت میکند؛ کسی که خود را ناجی لیبی در مقابل رشد تهدید تروریستها میداند اما بسیار تفرقه افکن است. در حالی که ارتش او تقریبا افراط گرایان را از بنغازی، محل تولد خیزش ۲۰۱۱، بیرون رانده است، منتقداناش وی را به تلاش برای رسیدن به یک هدف که آن هم دسیتابی به قدرت برای ایجاد یک دیکتاتوری نظامی جدید است متهم کردند.
محمد الحرج، تحلیلگر مسائل لیبی در این باره میگوید: لیبیاییها مجبورند میان دو افراط گرا انتخاب کنند؛ یا درگیری با شبه نظامیان و افراط گرایان به عنوان نیروهای برتر یا حکومت نظامی.
وی ادامه میدهد: هیچ گزینه متقاعد کننده دیگری در حال حاضر وجود ندارد. این در حالی است که نیروهای حفتر برای خارج کردن افراط گرایان از بنغازی بیش از دو سال جنگیدند در حالی که نیروهای حامی دولت وفاق ملی درگیر نبرد با داعش در سرت بودند.
به گفته مایتا توالدو، کارشناس مسائل لیبی، این نیروهای رقیب ممکن است بخواهند نفوذ خود را در سایر مناطق این کشور افزایش دهند و با مقاومت شدید محلی مواجه شوند.
توالدو میگوید: سخت است فکر کنیم که ثبات به زودی به این کشور باز میگردد.
آشوب و ناآرامی مداوم همچنین باعث شده تا قاچاقچیان انسان نیز فعالیتهای خود را درمیان کشورهای حوزه مدیترانه افزایش دهند.
در همین حال لیبی این روزها تبدیل به هسته اصلی حملات تروریستی به کشور همسایهاش تونس شده است.
در حالی که برخی از مردم لیبی افسوس میخورند که زندگی در دوران قذافی آسانتر بود، برخی دیگر تاکید میکنند که ناآرامیها در این کشور ریشه در دههها مدیریت نادرست تحت قدرت این دیکتاتور دارد.
عبدالرحمان عبدالاله نقشه بردار ۳۲ ساله لیبیایی میگوید: جنگ امروز لیبی نتیجه منطقی ۴۲ سال نابودی و خرابکاری سیستماتیک است./(۲۶ مهر ۱۳۹۵) ایسنا.
درهفتمین سالگردمرگ معمرقذافی ،خبرگزاری میزان(وابسته به قوه قضائیه) ۱۲ شهریور ۱۳۹۷ درباره لیبی اینگونه می نویسد:قذافی به طرز فجیعی کشته میشود و حتی جنازه او نیز مشخص نیست کجاست،اکنون لیبی ۷ سال است که روی خوش آرامش و امنیت را به خود ندیده است، زیر ساختها و تاسیسات نفتی و اقتصادی لیبی در حملات ناتو همه نابود شده است، مردم لیبی در بدترین وضعیت ممکن زندگی میکنند و هیچ امنیتی در کشور حاکم نیست. /پایان میزان.
دولت ژنرال حفتر( شرق لیبی ) از مصر خواستند که در این جنگ مداخله کند.
«عبدالفتاح السیسی»رئیس جمهوری مصر، روز پنجشنبه(۲۶ تیر ۱۳۹۹) با اهالی قبایلی از لیبی دیدار کرد و گفت : قاهره در صورتی که تهدید مستقیمی متوجه امنیت مصر و لیبی شود، سکوت نمی کند.
«رجب طیب اردوغان» در پاسخ به سئوالی درباره احتمال مداخله مصر گفت : ترکیه همچنان به حمایتهای خود از دولت لیبی که جامعه بین المللی آن را به رسمیت میشناسد، ادامه خواهد داد.
اردوغان گفت: رفتار«امارات متحده عربی» در قبال تحولات لیبی «راهزنی دریایی» است.«اقداماتی که مصر کرده است، به ویژه پشتیبانی آنها از حفتر برانداز نشان میدهد که در مسیر غیرقانونی قرار دارند.»
عبدالفتاح السیسی ماه گذشته گفته بود: اگر دولت طرابلس و متحدان ترک آن حمله به منطقه جفره را از سر بگیرند، ارتش مصر وارد لیبی شود.
جبهه جفره دروازه ایستگاه صادرات نفت لیبی محسوب میشود که اکنون در دست متحدان ژنرال حفتر است.
رجب طیب اردوغان(رئیس جمهوری ترکیه) به دنبال دیدار رئیس جمهوری مصر با مردان قبایلی در لیبی که خواستار مداخله قاهره در جنگ داخلی لیبی شده بودند، روز جمعه ۲۷ تیر۱۳۹۹ از مصر و امارات متحده عربی انتقاد کرد.
ترکیه از دولت مستقر در طرابلس حمایت نظامی میکند.
« مصر، امارات متحده عربی و روسیه»از دولت شرق لیبی (خلیفه حفتر)، پشتیبانی می کنند.
طی هفتههای اخیر اما نیروهای حکومتی پیشرویهای چشمگیری کرده و توانستهاند نیروهای خلیفه حفتر، فرمانده قوای شرق، را که سال گذشته پایتخت لیبی را هدف حمله قرار داد، عقب برانند./۲۷ تیر ۱۳۹۹رادیوفردا
«احمد قذامالدم» پسر عموی «معمر القذافی» :از ژنرال «خلیفه حفتر»حمایت می کنم
قذاف الدم ضمن حمایت از نیروهای ژنرال «خلیفه حفتر» گفت که حفتر با حکم پارلمان شرق لیبی که در سطح بینالملل به رسمیت شناخته شده است، برای نظارت و رهبری ارتش لیبی مأمور شده است.
وی در مصاحبه (خرداد ۱۳۹۸)با روزنامه عربی «ایندیپندنت» گفت: «حفتر» از سوی پارلمان شرق لیبی برای احیای ارتش، نظارت و رهبری آن مأمور شده و از تمامی شهرها و روستای شرق لیبی نیروهای ارتش را جمعآوری کرد و با تمامی گروههای قبیلهای و سیاسی پیمان بست و پس از پاکسازی شرق لیبی به سمت جنوب رفت و اکنون طبیعی است که برای پاکسازی پایتخت به سمت این شهر حرکت کند، مأموریت اصلی ارتش لیبی حمایت از کشور و توقف دخالتهای خارجی و نیز مقابله با شبهنظامیان است، تصریح کرد که «نیروهای مسلح یک نیروی قبیلهای یا حزبی نیست بلکه از سراسر لیبی به این ارتش پیوستهاند و بر این اساس ما نیز از آن حمایت کرده و در کنار آن ایستادیم».
نبرد کنونی در طرابلس، درگیری بین نیروهای مسلح مشروع و گروهکهاست که دولت طرابلس بر آنها نظارت دارد و لذا یک نبرد سیاسی نیست بلکه نبرد بین ارتش و گروهکهایی است که هشت سال به زور سلاح بر تمامی منابع و امکانات لیبی سیطره یافتهاند و در این سالها ملت ما از محرومیت و بدبختی رنج برده است.
پسرعموی قذافی درادامه گفت: نیروهای مسلح تحت امر حفتر در تعقیب گروههای تروریستی تحت حمایت ترکیه و قطر هستند،این عناصر تروریستی از مرزهای تونس، چاد و سودان وارد خاک لیبی شدهاند و این تعرض به خاک لیبی است.
وی گفت که لیبی از هشت سال پیس صحنه درگیری و نبرد است و مردم آن در خیابانها کشته میشوند و ثروتهای آن هدر میرود و ما نمیدانیم که این ویرانی به نفع چه کسی است، اما اساسا مسئولیت آن بر عهده کشورهای غربی است، کشورهایی که تصمیم به تجاوز به لیبی و نابودی آن گرفتند، آیا غرب نمیدانست که لیبی به چنین سرنوشتی دچار میشود؟
من گمان نمیکنم که غرب اینقدر« احمق» باشد که نمی دانست « لیبی» به چنین سرنوشتی دچار میشود، آنها برای این تجاوز به لیبی طرحریزی کرده بودند و هنوز نیز به نقشه های تجاوزکارانه شان ادامه می دهند.
قذافالدم گفت: اکنون اوضاع لیبی و کنترل آن به دست خود لیبیاییها نیست و اگر به دست آنها بود نیروهای مسلح لیبی ظرف چند ساعت وارد طرابلس میشدند، اما تصمیمگیری با لیبیاییها نیست و غرب با یکسره کردن سرنوشت جنگ(پایان آشوبها) مخالف است./پایان مصاحبه سرعموی قذافی.
سیف الاسلام قذافی بعداز ۶سال اززندان آزادشد
پسر معمر قذافی،پسرکوچک معمرقذافی که از شش سال پیش در زندان یک گروه شبه نظامی به سر میبرد، آزاد شده است. دادگاه جزایی بینالملل خواستار تحویل سیف الاسلام قذافی شده است. او متهم به ارتکاب جنایت علیه بشریت است.
سخنگوی گروه شبه نظامی شهر زنتان واقع در غرب لیبی که «سیف الاسلام»در زندان نگاه داشته بود، اعلام کرد وی در روز جمعه ۹ ژوئن۲۰۱ ۷ (۱۹ خرداد ۱۳۹۶) آزاد شده و زندان را ترک کرده است.
خالد زیدی، وکیل سیف الاسلام نیز خبر آزادی موکلش را تایید کرد.
گروه شبه نظامی «ابوبکر الصادق» و همراه با دیگر گروههای شبه نظامی شهر زنتان را تحت کنترل دارد، دلیل آزادسازی سیف الاسلام را فرمان عفو عمومیای عنوان کرده که توسط مجلس نمایندگان لیبی در طبرق صادر شده است. این مجلس در سطح بینالمللی به رسمیت شناخته نمیشود.
پسر معمر قذافی که زمانی یکی از بانفوذترین مردان در عرصه سیاست لیبی بود، در سال ۲۰۱۱ در جریان جنگ داخلی در این کشور به اسارت شبه نظامیان درآمد. دادگاهی در طرابلس سیف الاسلام را در سال ۲۰۱۵ به اتهام شرکت در کشتار معترضان و منتقدان دولت قذافی به مرگ محکوم کرد. اما زنتان که در جریان ناآرامیهای سال ۲۰۱۱ به شهری قدرتمند تبدیل شد، از تحویل او به مقامات طرابلس خودداری کرد./منبع:دویچه وله
سیفالاسلام قذاقی که اکنون ۴۵ سال دارد فارغ التحصیل مدرسه اقتصاد لندن است و تا سال ۲۰۱۱ به عنوان چهرهای اصلاح طلب در دولت لیبی مطرح بود و طی سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۱، نقش مهمی در نزدیک کردن این کشور به غرب برعهده داشت.سیفالاسلام قذافی:پدرم به سارکوزی پول زیادی داد که درمواقع خطر حمایتمان کند ،ولی نکرد!حالا بایدپولهای ماراپس بدهد!
سیفالاسلام پیشتر با اعلام اینکه نیکولا سارکوزی، رئیس جمهوری پیشین فرانسه از دولت پدرش برای تامین مالی کارزار انتخاباتی خود در سال ۲۰۰۷ پول گرفته است، گفته بود: «اول از همه سارکوزی باید پولی را که از لیبی برای این تامین بودجه مبارزات انتخاباتی خود گرفته است پس بدهد.
این ما بودیم که هزینه مبارزات انتخاباتی او را پرداخت کرده ایم. اطلاعات و اسناد آن موجود است و ما آمادگی داریم جزئیات آنرا افشا کنیم.
اولین چیزی که ما از این دلقک(سارکوزی) می خواهیم بازگرداندن پول لیبی به مردم این کشور است.
این پول به این منظور به نیکولا سارکوزی داده شده بود که در مواقع ضروری به کمک مردم لیبی بیاید، اما او ما را نسبت به خود ناامید کرد. تمام جزییات و اسناد انتقال این پول ثبت شده و به زودی این اسناد منتشر خواهد شد.»/منبع:یورونیوز
«نیکولا سارکوزی» بجرم کمک مالی ازمعمرقذافی.. درانتخابات ریاست جمهوری بازداشت شد۲۹ اسفند۱۳۹۶
براساس گزارش رادیوفردا:نیکولا سارکوزی، رئیسجمهور سابق فرانسه، روز سهشنبه ۲۹ اسفند۱۳۹۶، برای تحقیقات در مورد کمک مالی رهبر مقتول لیبی به کارزار انتخابی او، بازداشت شد.
این دومین پرونده قضایی است که سارکوزی ۶۳ ساله با آن روبهرو شده است؛ مقامات قضایی، تحقیقات جداگانهای را نیز در ارتباط با انجام هزینههای غیرقانونی در جریان کارزار انتخاباتی ۲۰۱۲ نیکولا سارکوزی دنبال میکنند.
نیکولا سارکوزی از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۲ میلادی(بعدازژان شیراک) رئیس جمهور فرانسه بود و از ماههای آغازین دوره ریاستجمهوریاش همواره با انتقاد نسبت به ارتباطش با معمر قذافی، رئیسجمهور سابق لیبی، متهم بوده است.
امانوئل مکرون و نیکولا سارکوزی
سارکوزی تنها چند ماه پس از آغاز کار خود، میزبان معمر قذافی بود و در آن زمان به رهبر وقت لیبی اجازه داده شد تا در یکی از دیدارهای رسمی از فرانسه، خیمهای را به سبک عشایر عرب در کنار کاخ الیزه بر پا کند.
معمر قذافی در این سفر بیش از چهل نفر از محافظان خود را که همگی دختران جوان بودند به پاریس آورد.
این نخستین سفر معمر قذافی برای دیدار با یک رهبر غربی پس دههها بود و این سفر با امضای چندین قرارداد تجاری نیز همراه شد.
مقامهای فرانسوی از سال ۲۰۱۳ پروندهای را برای بررسی ارتباطات این دو دولتمرد گشودند که انگیزه آن انتشار گزارشی در رسانههای فرانسه بود مبنی بر پرداخت ۵ میلیون یورو (۶ میلیون دلار) توسط لیبی به کارزار انتخاباتی سارکوزی.که درفرانسه از آن به عنوان ماجرای «بیگمالیون» گفته می شود
در این گزارش آمده است که یک بازرگان فرانسوی-لبنانی به نام «زیاد تقیالدین» این مبلغ را از عبدالله سنوسی، رئیس سازمان اطلاعات دولت قذافی، دریافت کرده و آن را به حساب مدیر کمپین انتخاباتی سارکوزی واریز کرده است.
بر اساس قانون فرانسه، کمکهای اشخاص به ستادهای انتخاباتی بیش از چهار هزار و ۶۰۰ یورو غیرقانونی(جرم)است.
سارکوزی اما بعدها یکی از طرفداران اصلی حمله نظامی تحت رهبری ناتو علیه دولت لیبی بود که منجر به سرنگونی قذافی و قتل او بهدست شورشیان در سال ۲۰۱۱ شد.
پیش از این، در ماه ژانویه، مقامهای فرانسوی حکم جلب فردی به نام الکساندر جوهری را نیز در رابطه با پرونده کمک مالی قذافی به سارکوزی صادر کردند که وی در این ارتباط در بریتانیا دستگیر شد./پایان.
توضیح نگارنده-پیراسته فر:حاکمیت مقتدرانه باچاشنی دیکتاتوری «معمرقذافی» شباهت به زندگی «صدام حسین» دارد:
صدام درسن۲۲سالگی( سال ۱۹۵۹)با تبانی با هم حزبی هایش همان بلایی که عبدالکریم قاسم سرفیصل آورده بود،سرژنرال قاسم آورد! اقدام به ترور ژنرال قاسم نمود، که این تروناموفق بوده، که منجربه مجروحیت صدام می شود
مزرعه« عبور»
دراین عملیات نافرجام(ترور عبدالکریم قاسم)او در حالی که یک تیر در پای خود داشت به مزرعه عبور روی آورد و به مدت ۳ روز در آن مخفی شد.
صدام چاقوی خود، در این مزرعه تیر را از پای خود بیرون کشیده و سپس شنا کنان از رودخانه دجله عبور و به سوریه گریخته است و به همین مناسبت هم او نام این مزرعه را« عبور» نهاده است.
صدام پس ازمدتی از سوریه به مصر رفت و تحصیلات خود را در دانشگاه قاهره ادامه داده وهمانجا با ساجده دختر دایی اش ازدواج کرد.
باکودتای نظامیان حزب بعث بر علیه ژنرال عبدالکریم قاسم ،موجب بازگشت صدام حسین به بغداد گردید. نقش بسزای ژنرال حسن البکر به عنوان دوست قدیمی صدام در کودتای فوق موجب ارتقای موقعیت صدام در حکومت تازه تشکیل شده گردید داشت.
صدام حسین وحسن البکر
«احمد حسن البکر»(رئیس جمهورعراق) و «انور سادات»(رئیس جمهورمصر) به همراه معاونانشان صدام و حسنی مبارک.
صدام جاه طلب ۲۹ساله شد«معاون رئیس جمهور»عراق
ازنظرقوانین عراق درصورت مرگ ویا استعفای -فقدان رئیس جمهور- در عراق ، عبدالسلام عارف از فرماندهان ارتش به عنوان رئیسجمهور و حسن البکر از رهبران حزب بعث به عنوان نخستوزیر ی می رسیدند.
۲۴ سال ریاست جمهوری صدام
۱۱سال حکومت احمد حسن البکر
اگرچه صدام حسین درطول ۱۱سال ریاست حکومت احمد حسن البکر ،درسمت معاون ریاست جمهوری بود، امادرواقع بعلت جاه طلبی صدام ،رئیس جمهور کسی نبودغیرار صدام حسین وسرانجام باکمک بعثی ها علیه عبدالرحمن عارف رئیس جمهور وقت عراق (برادر عبدالسلام عارف) کودتا کرد و قدرت را به دست گرفتند.
در سال ۱۹۷۹ رسماً رئیس جمهورعراق شد.
۲۴ سال ریاست جمهوری
توضیحات مدیریت سایت-پیراسته فر:البته باید ۱۱سال ریاست صدام رادرزمان حکومت احمد حسن البکر اضافه کنیم که می شود۳۵سال
«دستگیری تااعدام صدام »۲سال طول کشید
چهارشنبه،۲۸ اسفند۱۳۸۱( ۱۹ مارس ۲۰۰۳): بمباران کاخ ریاست جمهوری عراق به وسیله هواپیماهای آمریکایی.
پنجشنبه،۲۹اسفند۱۳۸۱(۲۰ مارس۲۰۰۳): ورود نیروهای نظامی آمریکا و انگلیس از مرز کویت به عراق.
چهارشنبه،۲۰ فروردین۱۳۸۲(۹ آوریل۲۰۰۳): بیست روز پس از بمباران کاخ ریاست جمهوری عراق، بغداد توسط نیروهای آمریکایی اشغال شد و حکومت دیکتاتوری صـدام که فاقد پایگاه اجتماعی و حمایت مردمی بود؛ علیرغم وجود ارتش قوی، تقریبا بدون مقاومت جدی سقوط کرد و مجسمۀ صـدام در میدان مرکزی شهر به وسیله مردم به زیر کشیده شد.
در ساعت ۵:۳۴ بامداد به وقت بغداد (۶:۰۴ به وقت تهران) در ۲۹ اسفند ۱۳۸۱ (۲۰ مارس ۲۰۰۳) حملهٔ غافلگیرانه به عراق آغاز شد. پیش از شروع هیچ اعلان جنگی داده نشد.
صدام شاهدسقوطش بود
بغداد(پایتخت) در ۲۰ فروردین ۱۳۸۲ (۹ آوریل ۲۰۰۳) اشغال شد که سقوط بغداد مساوی با پایان حاکمیت ۲۴ ساله حکومت صدام حسین بود
عراق باکمترین مقاومت سقوط کرد و «مجسمۀ صـدام »در میدان مرکزی شهر باکمک نیروهای مسلح امریکایی به وسیله مردم عراق به زیر کشیده شد.
سرلشکر شنشل(مشاور سیاسی صدام) می گوید:صدام درلحظه سقوط دراطراف همین میدان بود وشاهدسقوط بود-بالباس مبدل
سرلشکر شنشل گفت: صدام شخصاً هنگام سرنگون کردن مجسمه اش در شهر بغداد، نزدیک این مجسمه حضور داشته است. او گفت که صدام، در آن لحظه، در میدان فردوس بغداد بود.
سمت راست-«ژنرال عبد الجبار خلیل شنشل»فرمانده ستاد ارتش بعث عراق/سمت چپ:ژنرال عدنان خیرالله (وزیر دفاع عراق)
شنشل مدعی است صدام، به همراه گروهی از معاونانش با چهرۀ ناشناس در میان جمعیت و در مقابل مجسمۀ خود حاضر بود.
ژنرال شنشل آخرشهریور۱۳۹۳مُرد.
مفقودالاثربودن صدام بمدت ۸ماه
صام حسین از۲۰ فروردین ۱۳۸۲ الی ۲۲آذر۱۳۸۲متواری-مفقود-بود.
۱۳ دسامبر ۲۰۰۳(۲۲آذر۱۳۸۲) صدام حسین دستگیر میشود
دولت صدام در سال ۲۰۰۳ میلادی یعنی همان سالی که دستگیر شد، فروپاشید.
سه سال بعد ازدستگیری اعدام شد
صدام در روزجمعه۱۳ دسامبر ۲۰۰۳ (۲۱ آذر ۱۳۸۲) توسط نیروهای آمریکایی در حالی که خود را در یک حفره کوچک درنقطهای درمزرعه«عبور» مخفی کرده بود دستگیر شد.
در تاریخ ۵ نوامبر ۲۰۰۶محکوم به اعدام شد و سرانجام در روزشنبه ۳۰ دسامبر ۲۰۰۶ (۹ دی ۱۳۸۵)مصادف با عید قربان در بغداد به دار آویخته شد.
جنازه او در زادگاهش در حومه شهر تکریت در شمال بغداد دفن شد.
آیا«عراق »هم می تواند«لیبی»شود؟
پشیمانی یک انقلابی عراقی بعداز۱۲ سال ازمرگ صدام،مردی که -درایام سقوط صدام،مجسمه دیکتاتوررادروسط میدان پایتخت تخریب کرد.
آنهایی که بعد (از صدام) آمدند، زیرساختها را اصلاح نکردند. آنها هیچ چیزی نساختند. آنها هیچ چیزی برای مردم انجام ندادند. صدام یک رژیم بیرحم بود، اما واقعا از تخریب مجسمه (او) پشیمان هستم
ژنرال نجم جبوری، قبل از حمله ۲۰۰۳ آمریکا به عراق، در مرز عراق با ترکیه میایستاد و به خارج از کشورش نگاه میکرد. او به رادیو انپیآر گفت: «به عنوان یک افسر، آرزو داشتم که به خارج از عراق سفر کنم». اما رژیم صدام به شدت نسبت به آنهایی که با خارج ارتباط برقرار میکردند، حساس بود؛ بنابراین سفر به خارج میتوانست به قیمت جان یک عراقی تمام شود. به همین دلیل ژنرال جبوری هرگز در دوره صدام جرأت نکرد آرزویش را محقق کند. پس از صدام، او به آرزوی خود رسید. پس از حمله آمریکا، جبوری و بسیاری از مردم عراق، فکر میکردند، دوران طلایی جدیدی در عراق شروع شده است. اما این دوران هرگز تجربه نشد. جبوری میگوید در سال ۲۰۰۳، او در ابتدا فکر کرده است که با رفتن صدام و آمدن آمریکاییها، عراق جدید منظم و آزاد خواهد بود. او تصریح کرد: «ما فکر کردیم آزادی را نفس خواهیم کشید و مثل اروپا خواهیم شد. اما، به عصر تاریک بازگشتیم.»
عراق پس از اشغال صدام درگیر نزاعهای مذهبی پیوستهای شد و به اعتقاد برخی ناظران، فساد سیاسی و اقتصادی در این کشور افزایش ملموسی پیدا کرد. از سال ۲۰۰۳ تاکنون ۵۰۰ هزار عراقی در نزاعهای داخلی جانشان را از دست دادند و صدها هزار تن دیگر جابجا شدند. جبوری، که الان در ارتش عراق خدمت میکند، مدعی شد: «اکثریت مردم -شیعه و سنی - رژیم (کشورشان) را دوست ندارند. اما بسیاری از مردم، موقعی که وضعیت فعلی را با اوضاع دوران صدام مقایسه میکنند، ممکن است زندگی در دوره صدام را بهتر ببینند.»
فقط جبوری نیست که اینگونه فکر میکنند. حتی برخی از افرادی که سالهای سال در زندانهای صدام محبوس بودهاند هم دیدگاهشان درباره گذشته تغییر کرده است.
«شریف جبوری »در حال تخریب مجسمه صدام در چهارشنبه، ۲۰ فروردین ۱۳۸۲(نهم آوریل ۲۰۰۳) ٦ صفر ١٤٢٤
در نزدیکی میدان مرکزی بغداد، همان جایی که مجسمه معروف صدام به زیر کشیده شد، مردی در تعمیرگاه خود نشسته است که نقش خود در تاریخ عراق را توضیح میدهد. غثام شریف جبوری، که با ژنرال جبوری نسبتی ندارد، گفت: «من در مجاورت مجسمه (صدام) در تعمیرگاهم بودم. همیشه فکر میکردم که یک روزی خواهد آمد که آن مجسمه را پایین خواهم کشید. زمانی که آمریکاییها به شهر (بغداد) وارد شدند، چکشم را برداشتم و به جان مجسمه افتادم.»
نیروهای ویژه آمریکایی هم به «شریف جبوری» در ساقط کردن مجسمه کمک کردند.
«جبوری» که ۱۱ سال در زندانهای صدام پشت میلههای زندان بود
و خویشاوندانش به خاطر عضویت در حزب شیعی «الدعوه» اعدام شدهاند، می گوید :
« زندگی در دوره صدام بهتر بود»
این جوان مبارز وانقلابی عراقی که سالهادرزندا.ن صدام بوده می گوید: «آنهایی که بعد (از صدام) آمدند، زیرساختها را اصلاح نکردند. آنها هیچ چیزی نساختند. آنها هیچ چیزی برای مردم انجام ندادند. صدام یک رژیم بیرحم بود، اما واقعا از تخریب مجسمه (او) پشیمان هستم.»
وجود چنین دیدگاهی در کشورهای دیکتاتورپرور کم نیست،وقتی آنقدرفشاربرگرده مردم ستگینی می کند، هرج و مرجی بوجود میآید که ظلم ستم حاکمان فراموش میشود،حسرت آن ایام رامی خورند./۰۹ دی ۱۳۹۷فرارو بااندکی اصلاحات.
عراق درآستانه جنگ داخلی «هرج ومرج»مثل لیبی ویمن
بازداشت ۱۴ نفر در یورش نیروهای مبارزه با تروریسم عراق به یک مقر وابسته به حزب الله عراق به بهانه ساخت موشک های کاتیوشا چه بسا آغاز مرحله بی ثباتی و از میان رفتن امنیت در این کشور باشد که بر لبه پرتگاه هرج و مرج ایستاده است.
عبدالباری عطوان تحلیلگر معروف جهان عرب
پایبندی الکاظمی به تعهد خود به دوستان آمریکایی مبنی بر توقف پرتاب موشک به سمت سفارت و پایگاه های آمریکا در عراق به نظر می رسد در سایه هرج و مرج سلاح و نفوذ حشد شعبی مورد حمایت ایران در بافت سیاسی و فرقه ای کنونی عراق دشوار باشد.
نیروهای مبارزه با تروریسم که بازوهای الکاظمی دراین جنگ هستند، به دست کارشناسان ارتش آمریکا و برای شعله ور کردن فتیله جنگ با حشد شعبی آموزش نظامی دیده اند.
دعوت دولت آمریکا از الکاظمی برای سفر به واشنگتن به نظر می رسد به شرط موفقیت او در از میان بردن حشد شعبی و خلع سلاح آنها و توقف حملات موشکی به سمت سفارت و پایگاه های آمریکا صورت گرفته است.
و به نظر می رسد محقق شدن این شروط دشوار است و بعید نیست در سایه تنش کنونی عراق و نیز تنش در روابط آمریکا-ایران به تاخیر افتد یا اصلا لغو شود.
درگیری بر سر دستیابی به نفوذ در عراق در درجه نخست میان آمریکا و ایران است و اگر آمریکا الکاظمی را متحد قدرتمند خود می بیند، ایران نیز دارای نیروی ضربتی یعنی جریان های حشد شعبی است که تجربه جنگی بالایی در جنگ علیه داعش کسب کرده اند.
امانوئل ماکرون،رئیس جمهور فرانسه درآغوش«خلیفه حفتر»
آمریکا بیشترین مسئولیت در هرج و مرج عراق و تبدیل آن به کشوری شکست خورده مانند لیبی را دارد و بعید نیست همین مسئله هدف اصلی حضور نیروهای آمریکایی در عراق در بیش از ۱۲ پایگاه نظامی باشد .
مکرون رئیس جمهور فرانسه نسبت به سوریه شدن لیبی هشدار داد و ما انطباق این مسئله را بر عراق در آینده نزدیک یا چه بسا بدتر از آن یعنی یمن شدن این کشور را بعید نمی دانیم./عبدالباری عطوان سردبیر روزنامه رای الیوم در تازه ترین یادداشت خود نوشت:دوشنبه، ۹ تیر ۱۳۹۹خبرآنلاین.
توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:ماجرای بازداشت اعضای کتائب(حزب الله)عراق چیست؟
سخنگوی نیروهای مسلح عراق:مابازداشت کردیم،امنیت عراق رااینها بهم زدند.
سرتیپ یحیی رسول، سخنگوی فرمانده کل نیروهای مسلح عراق درمصاحبه بابه شبکه اسکای نیوز گفت:این عملیات با هدف بازگرداندن جایگاه کشور عراق انجام گرفته است. نیروهای سازمان مبارزه با تروریسم ۱۴ فرد مسلح را با سکوهای شلیک موشک دستگیر کردند،حاکمیت عراق هرگز اجازه هدف گرفتن منطقه الخضرا (سبز) بغداد را نخواهیم داد ،
وی خاطرنشان کرد:مسئولین اطلاعاتی و قضایی افراد بازداشت شده را تحت بازجویی قرار میدهند و هرگز اجازه داده نخواهد شد منطقه به شدت محافظت شده الخضرا هدف حملات راکتی قرار بگیرد.
سرتیپ «یحیی رسول» گفت: امنیت عراق را طبق قانون« احیاء» خواهیم کرد و هرگز اجازه آشوب در این کشور با هدف گرفتن اعتبار عراق داده نخواهد شد/ ۷ تیر ۱۳۹۹ سایت شبکه سومریه نیوز.
سفیر آمریکا در کویت: ماباهمکاری دولت عراق آشوبگران رابازداشت کردیم.
سفیر آمریکا در کویت (شنبه۷ تیر ۱۳۹۹) از مشارکت نیروهای ائتلاف آمریکایی مدعی مقابله با داعش در عملیات حمله به دفتر گردانهای حزبالله عراق در جنوب بغداد، پایتخت خبر داد.
«الینا رومانوسکی»، سفیر آمریکا در کویت: منطقه خاورمیانه منطقه استراتژیک و بسیار مهم برای آمریکاست.
نیروهای سازمان مبارزه با تروریسم (نیروهای امریکایی)بامداد جمعه به مقر گردانهای حزبالله عراق حمله کرده و ۱۴ نیروی این گروه را بازداشت کردند که ۲ آتشبار آماده شلیک کاتیوشا نیز در این عملیات کشف و ضبط شدند.
این نخستین عملیات در نوع خود براساس دستور فرمانده کل نیروهای مسلح عراق، شخص مصطفی الکاظمی بعد از حملات راکتی مکرر به مقرهای نیروها و دیپلماتهای آمریکایی است.
سفیر آمریکا در کویت گفت: واشنگتن شاهد بیسروسامانی سلاح در عراق است و این مساله خوب نیست سلاح تنها باید در دست ارتش باشد(حشدالشعبی بایدخلع سلاح شود)، واشنگتن با قدرت به دولت عراق برای عملی شدن این موضوع کمک خواهد کرد.
النا ادامه داد: حمایت آمریکا برای شناسایی عوامل شلیک موشکها در پایتخت عراق بنا به درخواست دولت عراق و سازمان مبارزه با تروریسم بود و مشارکت نیروهای ائتلاف در این عملیات با درخواست رسمی و طبق قوانین بینالمللی انجام گرفت. /ایسنا۷ تیر ۱۳۹۹ به نقل از خبرگزاری رسمی کویت (کونا)./پایان.
الکاظمی درلباس حشدالشعبی
حمله لفظی «فرمانده کتائب» به نخستوزیر عراق
دبیرکل عصائب اهلالحق عراق ضمن اعلام اینکه حکم دستگیری اعضای الحشدالشعبی از سوی «مصطفی الکاظمی» نخستوزیر عراق صادر شده نه دستگاه قضایی، وی را نصیحت کرد که در برابر الحشد قرار نگیرد.
در پایان هفته گذشته نیروهای مبارزه با تروریسم عراق به تیپ ۴۵ «الحشد الشعبی» متشکل از گردانهای حزبالله (کتائب حزبالله) عراق یورش بردند و تعدادی از مجاهدان الحشد را دستگیر کردند.
«قیس خزعلی» دبیرکل عصائب اهل الحق عراق که به مناسبت بیست و دومین سالروز شهادت «سید محمد صدر» گفتوگو با شبکه عراقی «العهد» انجام داده، در این خصوص گفت: حکم دستگیری صادر شده از دستگاه قضایی علیه اعضای الحشدالشعبی وجود ندارد و «مصطفی الکاظمی» نخستوزیر همان کسی است که این دستور را داده است.
وی افزود: هیچکدام از نخستوزیران سابق عراق مجاهدان را هدف نگرفتهاند جز الکاظمی که برای هدف گرفتن الحشدالشعبی تلاش میکند. یک نصیحت به الکاظمی: در برابر مجاهدان الحشدالشعبی نایست زیرا آنها نماینده ملت هستند.
توضیح نگارنده-پیراسته فر:نیروهای ائتلاف ضدتروریست که برای سرکوب داعش شکل گرفته!فرماندهی آن هم دست امریکاست،شامگاه پنجشنبه۵تیر ۱۳۹۹ بابیست خودروی نظامی به مقرحزب الله عراق(حشدالشعبی)
که با«باعنوان«کتائب»برای امنیت عراق -درسرکوبی داعش،نقش بسزایی داشته ودارند،یورش می برندوهمه افرادحاضررادستگیروزندانی می کنند،باهماهنگی وهمکاری دولت عراق.
بازداشت:شامگاه پنجشنبه ۵تیر ۱۳۹۹ / آزادی :عصردوشنبه ۹ تیر ۱۳۹۹
«محمود الربیعی» سخنگوی دفتر سیاسی فراکسیون «صادقون» شاخه سیاسی جنبش عصائب اهل الحق عصر امروز از آزادی همه بازداشتیهای کتائب حزب الله خبر داد.
الربیعی در توئیتر گفت:«ما به برادرانمان و طرفداران الحشد و مقاومت مژده می دهیم که برادرانتان در تیپ ۴۵ الحشد الشعبی که چند روز پیش بازداشت شدند پس از اثبات بطلان ادعاهای مخرب علیه آنها بر اساس اقدامات قانون و قضایی آزاد شدند».
فارس می نویسد:نیروهای مبارزه با تروریسم عراق پنجشنبه شب به تیپ ۴۵ «الحشد الشعبی» که نیروهای کتائب حزبالله عراق در آن حضور دارند یورش بردند و تعدادی از مجاهدان الحشد را دستگیر کردند که البته افراد دستگیر شده نگهبانان مقر بودند و نیروهای اصلی در آن حضور نداشتند./۹ تیر ۱۳۹۹فارس