پیراسته فر

خبری تحلیلی

پیراسته فر

خبری تحلیلی

کابینه(علی یوسف)سقوط کرد(کامل ادریس)نخست وزیر جدید سودان شد

اوضاع عجیب سودان:کودتا و ۲ حکمرانی  دریک کشور(مثل لیبی).

کودتای  ۱۵ آوریل ۲۰۲۳(۲۶ فروردین ۱۴۰۲) فرمانده کل ارتش سودان (ژنرال عبدالفتاح البرهان) ازمعاونش،ژنرال حمیدتی (فرمانده نیروهای واکنش سریع سودان)خواست درارتش ادغام شوند اما او ازفرمان فرمانده سرپیچی کرد ودرگیری های مسلحانه درسودان شروع شد.

«کامل ادریس» به عنوان نخست وزیر جدید سودان سوگند یاد کرد.

«کامل ادریس» روز شنبه ۳۱ مه ۲۰۲۵(۱۰  خرداد ۱۴۰۴) در حضور «عبدالفتاح البرهان»(رئیس شورای حاکمیتی سودان)، به عنوان نخست وزیر جدید سودان سوگند یاد کرد.

در روز دوشنبه ۱۹ مه ۲۰۲۵(۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴)«رئیس شورای حاکمیتی سودان»با صدور فرمان قانون اساسی، «کامل ادریس» را به عنوان نخست وزیر منصوب کرد.

Kamil Idris sworn in as Sudan’s new prime minister

«نخست وزیر جدید سودان»(کامل ادریس)

«کامل ادریس» دارای مدرک دکترای حقوق بین الملل از موسسه عالی مطالعات بین المللی دانشگاه ژنو در سوئیس است.

«کامل ادریس» در حضور رئیس جمهورسودان(البرهان) سوگند یاد کرد و «سپهبد محمد الغالی علی یوسف»(دبیرکل شورای حاکمیتی) و رئیس قوه قضائیه ایالت دریای سرخ که نماینده رئیس دیوان عالی بود، او را همراهی کردند.

«کامل ادریس» سیاستمداری است که دکترای حقوق بین الملل از موسسه عالی مطالعات بین المللی دانشگاه ژنو در سوئیس دارد. او همچنین در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۰ نامزد بود.توضیحات مدیریت سایت-پیراسته فر:خلاصه ای ازتحولات سودان«کودتادرسودان»

​کودتادرسودان   ۱۵ آوریل ۲۰۲۳(۲۶ فروردین ۱۴۰۲) فرمانده کل ارتش سودان (ژنرال عبدالفتاح البرهان) ...حمیدتی(فرمانده نیروهای واکنش سریع

سمت چپ:«علی یوسف»(وزیر امور خارجه سودان)و «بدر عبدالعاطی»(قبل از نخست وزیری.

«عبدالله حمدوک»(نخست‌وزیر سابق سودان) دوشنبه، ۳ ژانویه ۲۰۲۲(۱۳ دی ۱۴۰۰)از سمتش استعفا کرده بود و «دفع الله الحاج یوسف»(سفیر سودان در عربستان سعودی) سمت‌های وزیر امور کابینه و نخست وزیر موقت را بر عهده داشت.

Sudan's Prime Minister Abdalla Hamdok in Berlin, Germany

«استعفای عبدالله حمدوک»(نخست‌وزیر سابق سودان) پس از آن صورت گرفت که نیروهای امنیتی سودان معترضان طرفدار دموکراسی علیه کودتای نظامی ۲۵ اکتبر را با خشونت پراکنده کردند و حداقل دو نفر را کشتند. یک گروه پزشکی اعلام کرد.

People chant slogans and wave flags during a protest

در ۲۱ نوامبر ۲۰۲۱، ژنرال عبدالفتاح البرهان و عبدالله حمدوک توافق سیاسی برای بازگشت حمدوک به قدرت امضا کردند؛ این توافق مانند کودتای نظامی با مخالفت گسترده روبرو شد.

:در آوریل ۲۰۱۹(فروردین ۱۳۹۸) «نیروهای واکنش سریع سودان»(RSF) به رهبری «حمیدتی» در کودتای نظامی که البشیر را سرنگون کرد، شرکت کردند.

در یک تغییر ناگهانی به درگیری، درگیری‌ها صبح شنبه ۱۵ آوریل ۲۰۲۳(۲۶ فروردین ۱۴۰۲) در خارطوم بین نیروهای ارتش سودان به رهبری «سپهبد عبدالفتاح البرهان» و «نیروهای واکنش سریع« شبه‌نظامی وفادار به متحد سابق او، «محمد حمدان داگالو» رخ داد.
نیروهای پشتیبانی سریع و ارتش سودان اتهاماتی مبنی بر آغاز جنگ را رد و بدل کردند.

در ابتدا، RSF "کنترل کامل" کاخ جمهوری در مرکز خارطوم، فرودگاه خارطوم و فرودگاه های مرو و العبید(مروی والأبیض) را اعلام کرد.

و در بیانیه ای اعلام کرد که نیروهای مسلح "به طور همزمان به پایگاه ها و مقرهای نیروهای پشتیبانی سریع در خارطوم، ماراوی و سایر شهرهای در حال شمارش حمله کردند" و تاکید کرد که "نیروهای پشتیبانی سریع از خود دفاع کردند و به متخاصم پاسخ دادند. نیروها و خسارات زیادی به آنها وارد می شود.»

ارتش سودان بلافاصله پس از اعلام حمله ارتش به اردوگاه‌های این کشور، نیروهای پشتیبانی سریع مسلح را به حمله به بسیاری از پایگاه‌های خود در خارطوم و سایر مناطق متهم کرد و افزود: «درگیری‌ها ادامه دارد و ارتش به وظایف خود عمل می‌کند. از کشور محافظت کنید."(البرهان و حمیدتی)

۲ رفیق وهمرزم (البرهان و حمیدتی) برعلیه هم شمشیرکشیدند

«البرهان و حمیدتی» هنگام کودتا علیه دولت در ۲۵ اکتبر ۲۰۲۱(۰۳ آبان ۱۴۰۰) یک جبهه تشکیل دادند با این حال، درگیری بین آنها در ماه های اخیر علنی شده و در حال تشدید است.

«نقشه کشورسودان»

«البرهان و داغلو» هنوز بر سر اینکه چه کسی سمت فرماندهی کل ارتش را در طول دوره ادغام که برای چندین سال تمدید خواهد شد، اختلاف دارند.

«نیروهای واکنش سریع»(RSF) می گوید که رهبر باید رئیس دولت غیرنظامی باشد که ارتش آن را رد می کند.

کودتا«حصر»ازنوع سودانی:نخست وزیر درمنزل فرمانده ارتش میهمان اجباری است.

کودتادرسودان در فاصله ۲ ماه ازکودتای قبلی

«کودتای جدیدی» مردم و نمایندگان دولت سودان را غافلگیر کرد. خانه «عبدالله حمدوک» نخست‌وزیر این کشور محاصره شده است. تماس تلفنی و اینترنت قطع شده است. گفته می‌شود دست‌کم پنج عضو دولت سودان بازداشت شده‌اند.

یکی از فرماندهان ارتش سودان ظهر دوشنبه، ۲۵ اکتبر اعلام کرد دولت این کشور منحل شده و نظامیان به زودی یک کابینه از افراد با صلاحیت تشکیل می‌دهند.

بامداد روز دوشنبه ۲۵ اکتبر ۲۰۲۱(سوم آبان۱۴۰۰) نیروهای نظامی وابسته به کودتاگران در برخی از نقاط خارطوم مستقر شده‌اند. خبرگزاری‌ها از بازداشت دست‌کم پنج وزیر کابینه، از جمله وزیر صنایع و همچنین اطلاعات خبر می‌دهند.

نظامیان بامداد این روز ،«نخست وزیرسودان»(عبدالله حمدوک) و شمار گسترده‌ای از اعضای دولت و شورای انتقالی سودان را «بازداشت»کردند.

علاوه بر«عبدالله حمدوک» نخست وزیر، «ابراهیم الشیخ»، وزیر صنعت، «حمزه بلول»، وزیر اطلاعات، «محمد الفیکی سلیمان»، عضو شورای حکومت ملی، «فیصل محمد صالح»، مشاور رسانه‌ای نخست وزیر و «ایمن خالد»، فرماندار خارطوم هم از جمله مقام‌هایی هستند که از سوی نظامیان بازداشت شده اند.

«عبدالفتاح برهان» در آوریل ۲۰۱۹، پس از کودتای نظامی که منجر به برکناری رئیس جمهور عمر البشیر شد، یک دولت انتقالی تشکیل داد. شورای حاکمیت انتقالی در اوت همان سال جانشین دولت شد و شورای حاکمیت در نوامبر ۲۰۲۱ قدرت را به دست گرفت.

«نقشه کشورسودان»همسایگان سودان

از ۱۵ آوریل ۲۰۲۳، گروه شبه نظامی نیروهای پشتیبانی سریع (RSF) برای کنترل سودان با نیروهای ارتش در حال مبارزه است که منجر به هزاران کشته و یکی از بدترین بحران‌های انسانی جهان شده است.

طبق گزارش سازمان ملل و مقامات محلی، بیش از ۲۰ هزار نفر کشته و ۱۵ میلیون نفر دیگر آواره شده‌اند،محققان آمریکایی، تعداد کشته‌شدگان را حدود ۱۳۰ هزار نفر تخمین می‌زند.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.