پیراسته فر

خبری تحلیلی

پیراسته فر

خبری تحلیلی

بلینکن:وضعیت امروز خاورمیانه(خطرناک‌ترین وضعیت) از سال ۱۹۷۳

جنگ یوم کیپور۶ اکتبر ۱۹۷۳چیست؟

«چرا پدافند هوایی برج ۲۲ آمریکانتوانست پهپاد دشمن را شناسایی و سرنگون کند؟».

پدافند آمریکا درپایگاه نظامی اردن(برج ۲۲)پهپاد دشمن را با پهپادآمریکا اشتباهی گرفت! مرگ ۳ نظامی آمریکا

وزیر امور خارجه ایالات متحده روز دوشنبه(۲۹ ژانویه ۲۰۲۴) وضعیت امروز خاورمیانه را «خطرناک‌ترین وضعیت» از سال ۱۹۷۳ و حتی قبل از آن توصیف کرد.

 

بلینکن: وضعیت کنونی در خاورمیانه خطرناک‌تر از سال ۱۹۷۳ است

پدافند آمریکا درپایگاه نظامی اردن(برج ۲۲)پهپاد دشمن را با پهپادآمریکا اشتباهی گرفت! مرگ ۳ نظامی آمریکا

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:رایوفردا۳۰ ژانویه ۲۰۲۴(۱۰ بهمن ۱۴۰۲)نوشت:در پی حمله پهپادی روز یکشنبه به پایگاه «برج ۲۲» در اردن که منجر به کشته شدن سه سرباز آمریکایی و زخمی شدن ده‌ها نفر دیگر شد، بررسی‌های اولیه نشان می‌دهد که پدافند این پایگاه، پهپاد دشمن را با پهپاد آمریکایی اشتباه گرفته است.

به گزارش آسوشیتدپرس این اشتباه فاجعه‌بار، در حالی رخ داد که یک پهپاد آمریکایی در حال بازگشت به پایگاه بود و پهپاد دشمن در ارتفاع پایین در حال پرواز بود.

سایت رادیوفردا درادامه نوشت:به گفته ۲ مقام آمریکایی که خواستند نامشان فاش نشود، در حال حاضر فرماندهی مرکزی ایالات متحده در حال بررسی دقیق این موضوع است: «چرا پدافند هوایی برج ۲۲ نتوانست پهپاد دشمن را شناسایی و سرنگون کند؟».

بررسی‌ها نشان می‌دهد که پهپاد دشمن به اشتباه شناسایی شده و مجوز عبور به آن داده شده است. در نتیجه، هیچ تلاشی برای سرنگونی آن صورت نگرفت و این پهپاد بدون هیچ گونه درگیری به پایگاه برج ۲۲ اصابت کرد.

بترتیب ازراست:«کندی لادون سندرز»، «ویلیام جروم ریورز» و «برونا الکساندریا موفت» ۳ نظامی کشته شده درپایگاه نظامی آمریکا دراردن(برج ۲۲)

این حمله پهپادی، بیشترین خسارت را به اتاقکی که سربازان در آن خوابیده بودند، وارد کرد. ترکش‌های انفجار به اتاقک‌های اطراف نیز آسیب رساند، اما شدت آن به مراتب کمتر بود.

حمله پهپادی به برج ۲۲، در حالی انجام می‌شود که جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا با چالشی دوگانه روبرو است: از یک سو باید مسئولیت این حمله را متوجه جمهوری اسلامی کند و از سوی دیگر، به دنبال پاسخی قدرتمند اما بدون افزایش تنش در مناقشه غزه است.

بایدن در پی این حمله، با مشاوران امنیت ملی خود در کاخ سفید دیدار کرد تا درباره آخرین تحولات و اقدامات تلافی‌جویانه رایزنی کند.

وزیر امور خارجه ایالات متحده روز دوشنبه(۲۹ ژانویه ۲۰۲۴) وضعیت امروز خاورمیانه را «خطرناک‌ترین» وضعیت از سال ۱۹۷۳ و حتی قبل از آن توصیف کرد.

بلینکن گفت: واکنش آمریکا به حمله شبه‌نظامیان مورد حمایت تهران به سربازان آمریکایی در اردن احتمالا «چندسطحی» و «چندمرحله‌ای» خواهد بود.

NATO Secretary-General Jens Stoltenberg and U.S. Secretary of State Antony Blinken hold a press conference at the State Department in Washington, U.S., January 29, 2024. REUTERS/Evelyn Hockstein

آنتونی بلینکن، در یک کنفرانس خبری مشترک با «ینس استولتنبرگ»(دبیرکل ناتو) در واشنگتن تصریح کرد که پاسخ آمریکا به این حمله می‌تواند چند سطحی و چند مرحله‌ای باشد و در طول زمان ادامه یابد.

او ضمن تاکید بر تلاش‌های آمریکا برای جلوگیری از تشدید تنش در خاورمیانه افزود:«هدف ما جلوگیری از تشدید درگیری است اما از هیچ اقدامی برای حفاظت از مردم و شهروندانمان خودداری نخواهیم کرد.»
***
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، گفت که شرایط در خاورمیانه از تمام این پنج دهه گذشته خطرناک‌تر است.

آقای بلینکن که روز دوشنبه در نشست خبری مشترکی با «ینس استولتنبرگ»(دبیرکل ناتو)، در واشینگتن حضور یافته بود، اظهار داشت: «می‌توانم استدلال کنم که دست‌کم از سال ۱۹۷۳ تاکنون وضعیتی به خطرناکی وضعیتی که امروز در سراسر منطقه با آن مواجه هستیم نداشته‌ایم. حتی احتمالا از قبل از آن. و ما در چنین فضایی فعالیت می‌کنیم.»

ماجرای سال ۱۹۷۳

در ۶ اکتبر ۱۹۷۳(۱۴ مهر ۱۳۵۲) ائتلافی از کشورهای عربی به رهبری مصر و سوریه، حمله غالگیرانه‌ای به اسرائیل کردند. این حمله از آنجا که درروزشنبه «یوم کیپور» یکی از مقدس‌ترین روزها برای یهودیان، انجام گرفت، به عنوان «جنگ یوم کیپور» شناخته می‌شود و ۱۹ روز به طول انجامید.

جنگ یوم کیپور، چهارمین جنگ اعراب و اسرائیل، که توسط مصر و سوریه در ۶ اکتبر ۱۹۷۳ در روز مقدس یهودیان یوم کیپور آغاز شد. همچنین در ماه رمضان، ماه مقدس روزه در اسلام، رخ داد و تا ۲۶ اکتبر ۱۹۷۳ (۰۴ آبان ۱۳۵۲ ) که مصادف با۲۹ رمضان ۱۳۹۳ بودادامه یافت. جنگی که در نهایت هم ایالات متحده و هم اتحاد جماهیر شوروی را در دفاع از متحدان خود به رویارویی غیرمستقیم کشاند، با آغاز شد. هدف تحت فشارقراردادن اسرائیل  برای مذاکره بر اساس شرایط مطلوب تر برای کشورهای عربی.

جنگ به طور عمده در شبه جزیره سینا و در بلندی‌های جولان متمرکز بود و در نهایت نیز با شکست قوای کشورهای عربی به پایان رسید.
اظهارات آنتونی بلینکن یک روز پس از حمله مرگبار پهپادی نیروهای نیابتی ایران به سربازان آمریکایی در اردن بیان شده است. این حمله به کشته شدن سه سرباز آمریکایی انجامید و به نگرانی‌ها درباره گسترش جنگ در منطقه دامن زد.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.