پیراسته فر

خبری تحلیلی

پیراسته فر

خبری تحلیلی

حاج رحمت نوروزی"مصلی رشت"آیت الله فلاحتی

حاج رحمت نوروزی«مصلی رشت»دیدارباآیت الله فلاحتی

امروز،سه شنبه، ۳۰ فروردین ۱۴۰۱ مصادف با ١٧ رمضان ١٤٤٣ مصلی رشت بودم،دقابقی قبل ازاذان ظهر،دیدم «پیرمردی عصابه دست» درحال بحث با چندتا ازنمازگزاران است.

ماجرا ازاین قراربودکه ایشان«حاج رحمت نوروزی» که نمیتوانست بصورت سرپا (ایستاده)نمازبخواند،میخواسته یک صندلی دسته دارمخصوص کسانی که درنماز مشکل جسمانی دارندرا بیاورددرصف دوم نمازقراردهد.

مسئولین مصلی می گفتند،ردیف صندلی ها درچندصف عقب تراست،ودرصفوف اول برای افرادعادی است،گذاشتن صندلی هم موجب بی نظمی میشود وهم احتمال قطع اتصال جماعت افرادهمجوارمی شود واما این پیرمرد،قاطعانه روی درخواستش ایستاده بود وکوتاه نمی آمد(قبول هم نمی کردکه چندصف عقب تربرودبرای استفاده ازصندلی).

درهمین اثنا امام جمعه رشت(آیت الله فلاحتی) واردشد،متوجه این موضوع شد(دیدصحنه را)،مستقیماً بطرف آن رفت،نمیدانم که چه گفت(چندمترعقبتربودم نشنیدم)،بلافاصله پیرمردکه عصبانی بود،برگشت دیدآقای فلاحتی است،بی درنگ بغلش کردوبا چندتابوس با اوخوش وبشی کرد وکمی باهم مصاحبت داشتند وآنگاه آقای فلاحتی(نماینده ولی فقیه دراستان گیلان)دستورداد که صندلی رابرای ایشان بیاورند ودرصف دوم مستقرشدوموضوع فیصله پیداکرد.(درزمان درآغوش گرفتن پیرمرد من دوربینم آماده نبود،عکسی نتونستم بگیرم)

این صحنه جالبی بود(مردمی بودن امام جمعه رشت وارتباط عاطفی مردم باایشان).

نگارنده(پیراسته فر)دوست داشتم ماجرارااززبان این پیرمردبشنوم.

درپایان نماز در محوطه مصلی منتظرماندم تاایشان برگردد.

ایشان آمد،بعدازسلام واحوالپرسی گفتم :مایلم باشما مصاحبه ای انجام بدهم درموردماجرای امروز،ایشان ،باخوشحالی ازاین پیشنهاداستقبال کرد.

بمن گفت:چقدربرایمان آب میخورد(هزینه اش چقدرمی شود)؟

گفتم:هزینه ای ندارد.

پیرمردداستان ما گفت:من اسمم «حاج رحمت نوروزی» است ،ساکن مردخه (تولمات)هستم،وقتی داشتم اسم محلش رامینوشتم ،تاکیدداشت بنویسم«مردخهِ بزرگ».

ازسوادوشغلش پرسیدم.

ایشان(حاج رحمت) گفت:سوادی ندارم،شغلم کشاورزی است، باغ توتون وبیجاردارم که حالا دادم دست دیگران ودرادامه گفت:مغازه علافی(خریدوفروش برنج) هم دارم.

گفتم:قیافه ات میخوره که کداخای ده باشید.

گفت :کداخدانیستم ولی «ریش سفیدمحلم» وگفت:پدرم(حاج حسین نوروزی)کدخدابود،البته بعداصلاح کدکه ایشان هم ریش سفیدبوده(معتمدمردم وحلّال مشکلات واختلافات مردم روستا).

مردهمراهش(حمیدهادی پور)خودرا«دامادِحاج رحمت نورزی» معرفی کرد وعلت آمدنش رااز مردخه به رشت یک کارشخصی اعلام کرد.

«حاج رحمت نوروزی» ،پدرشهیدنوروزنوروزی است.

به حاج رحمت گفتم:خوش بحالتان که در منطقه «امام جمعه خیز»زندگی می کنید.

از « زادگاه آیت الله احسانبخش» و «زادگاه آیت الله فلاحتی» پرسیدم.

«حاج رحمت نوروزی» یادی ازمرحوم احسانبخش کردو گفت:آقای احسانبخش زادگاهش «لیفشاگرد»است وآقای فلاحتی،زادگاهش،روستای «سَسَمَس»،فاصله این ۲ روستا،حدود ۳ کیلومتراست.

البته «حاج آقانوروزی»گفت :آقای فلاحتی فامیل ماهست.

آبرو حیات معنوی انسان را حفظ می کند/ ظاهر و باطن منافق با هم سازگار نیست

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:آیت الله رسول فلاحتی(امام جمعه رشت) درماه مبارک رمضان،امامت جماعت نمازظهروعصر مصلی راعهده داراست،وبعدازپایان نمازعصر به تفسیرقرآن می پردازد.

مراسم قرائت قرآن -مصلی رشت-ماه رمضان

مراسم روخوانی قرآن- مصلی رشت-ماه رمضان

مراسم قرائت قرآن -مصلی رشت-ماه رمضان

قرائت قرآن -مصلی رشت-ماه رمضان

قرائت قرآن -مصلی رشت-ماه رمضان

دخترِقالیباف ازکشورترکیه"لباس بچه "وزیرروحانی ازایتالیا

آبروی مؤمنی راببری،آبرویت رامی برند.

ماجرای «خریدسیسمونی» دخترِقالیباف ازکشورترکیه.

امام صادق علیه‌السلام : مَنْ عَیَّرَ مُؤْمِناً بِذَنْبٍ لَمْ یَمُتْ حَتَّى یَرْکَبَه
کسى که مؤمنى را براى گناهى سرزنش کند، نمی میرد تا خودش آن گناه را مرتکب شود.

مردی که در اردیبهشت ۱۳۹۶ به ملامت مؤمنی پرداخت،درفروردین ۱۴۰۱ به همان بلا مبتلاشد.

سفر همسر، دختر و داماد«قالیباف»برای خرید سیسمونی نوزاد به ترکیه درحالی صورت گرفته است که قالیباف در جریان مناظره انتخاباتی سال  ۱۳۹۶ گفته بود: وزیر آموزش و پرورش (دولت روحانی) می‌رود« لباس بچه از ایتالیا می‌آورد» مردم شما فکر می‌کنید اقتصاد ما درست می‌شود، هرگز!

وطرفین بیش ازارائه برنامه هایشان، به شستشوی یکدیگرپرداختند!.

پس از انتشار تصاویری از سفر همسر و دختر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی به ترکیه و واکنش‌ها به این سفر در شبکه‌های اجتماعی، «الیاس قالیباف»(پسرِرئیس مجلس)نوشت: این سفر «خطایی نابخشودنی» است.

خانواده قالیباف برای خرید سیسمونی به ترکیه رفتند؟

پس از انتشار تصاویری از سفر همسر و دختر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی به ترکیه و واکنش‌ها به این سفر در شبکه‌های اجتماعی، «الیاس قالیباف»(پسرِرئیس مجلس)نوشت: این سفر «خطایی نابخشودنی» است.

تصاویر منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی، زهرا مشیر، همسر آقای قالیباف و دو همراه دیگر او را در حال بازگشت از استانبول نشان می‌دهد که مشخص شده این دو همراه، دختر او «مریم قالیباف»، و همسرش «محمدرضا بحیرایی» هستند.

اطلاعات پرواز فرودگاه امام خمینی و هواپیمایی معراج :

اسم این سه نفر در لیست پرواز شماره ۴۸۰۴ ساعت ۱۳:۴۵ دقیقه روزسه شنبه(۳۰ فروردین ۱۴۰۱)هواپیمایی معراج از فرودگاه استانبول به فرودگاه امام خمینی(تهران) است. زهرا مشیر، مریم قالیباف و امیررضا بحیرایی (داماد)،بود.

«وحید اشتری»(ورودی سال ۱۳۸۷ رشته علوم سیاسی دانشگاه تهران،مسئول اسبق سیاسی بسیج دانشگاه تهران) افشاکننده سفر همسر، دختر و داماد محمدباقر قالیباف(امیررضا بحیرایی) به استانبول در رشته توییتی نوشت :آنها روی هم ۲۰ چمدان و ساک در مبدا استانبول داشتند که به اسم داماد قالیباف ثبت شده بوده و در تهران هم همین تعداد را تحویل گرفته‌اند.

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:افشاگری های ناجوانمردانه که ناشی ازبی تقوایی است، بیماری مسئولین،برای ازمیدان بدرکردن رقیب محسوب می شود که مکافاتش درهمین دنیادامن ناقلین وافشاکنندگان راخواهدگرفت.

سومین مناظره انتخاباتی در روز جمعه(۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۶) میان شش نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری برگزار شد

شش نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۳۹۶:

۱- سید مصطفی آقا میرسلیم فرزند سیدجلال

۲- اسحاق جهانگیری کوشایی فرزند حسن

۳- حسن روحانی فرزند اسدالله

۴- سید ابراهیم رئیسی ساداتی فرزند سعید

۵- محمدباقر قالیباف فرزند حسین

۶- سید مصطفی هاشمی طبا فرزند سید ابوالقاسم

که برنده این میدان«حسن روحانی»شد.(دولت یازدهم ودوازدهم)

تلفات عراقی ها"جنگ باایران"ژنرال نزارالخزرجی

ناگفته های«جنگ ایران-عراق»اززبان افسرارشدعراقی

۱۲۵ هزارنظامی عراقی درجنگ ۸ ساله باایران کشته شدند،فقط درعملیات فاو ۵۳ هزار سرباز عراقی کشته شدند درعملیات فتح المبین ۲۵هزار کشته و ۱۷ هزار اسیرشدند و۳۵۰ میلیارددلارهزینه جنگ باایران شد،درطول حمله آمریکا به عراق که منجربه سقوط صدام شد(ازسال ۲۰۰۳تا  ۲۰۰۶)درطول ۳ سال ۱۵۱هزار غیر نظامی  کشته  شدند.

«صدام حسین» بعداز شکست درخرمشهر ،دستوراعدام ۱۰ فرمانده راداد ودرشکست عملیات فتح المبین وفاو نیزعداه ای ازفرماندهان جنگ اعدام شدند.

تلفات عراقی هادرجنگ باایران 

خاطرات رئیس ستاد ارتش عراق در زمان جنگ ایران و عراق

مصاحبه با رئیس ستاد .. عراق .. نزار الخزرجی الحراب العراقیه الایرانی: موزکرات مقتل (جنگ عراق و ایران ۱۹۸۰-۱۹۸۸: خاطرات یک مبارز)، نوشته: نزار الخزرجی، ACRPS: دوحه، ۲۰۱۴میلادی. ۶۳۸ ص. مرکز عربی برای تحقیقات و مطالعات سیاسی (ACRPS) به تازگی خاطرات ژنرال نزار الخزرجی، رئیس سابق ستاد کل ارتش عراق را که نقش مهمی در هشت سال جنگ ایران و عراق ایفا کرده است، منتشر کرده است. بر اساس بیانیه مطبوعاتی ACRPS، جنگ عراق و ایران:

خاطرات یک افسرارشدعراق ، نقش یکی از برجسته ترین افسران نظامی معاصر عراق را در درگیری که همچنان منطقه را شکل می دهد، ثبت می کند.

«خاطرات نزار الخزرجی» در مجموع ۶۳۸ صفحه، اولین سابقه حضور یک افسر ارشد عراقی در جنگ ایران و عراق است که علنی شده است.

پس از مقدمه‌ای توسط محقق ACRPS و افسر سابق نیروی دریایی عراق،« دکتر عبدالوهاب القصاب» این کتاب به زندگی اولیه و تربیت خزرجی در خانواده‌ای نظامی در موصل می‌پردازد و سپس با پوشش حرفه نظامی او که از سال ۱۹۷۳ آغاز شد، ادامه می‌یابد. 

«ژنرال الخزرجی» تمام دوران جنگ را با جزئیات دقیق پوشش می دهد، از آغاز آن در سپتامبر ۱۹۸۰(شهریور ۱۳۵۹) و پایان یافتن با آتش بس در اوت ۱۹۸۸(مرداد ۱۳۶۷).

توضیح نگارنده(پیراسته فر)در فاصله بین پذیرش قطعنامه ۵۹۸ تا اجرای آتش‌بس( از ۲۷ تیر تا ۲۹ مرداد ۱۳۶۷) نشست‌هایی در نیویورک بین نمایندگان ایران و عراق از طریق سازمان ملل و به‌طور غیرمستقیم برگزار شد که منجربه قطعنامه دیگری به شماره ۶۱۹ در ۱۸ مرداد ۱۳۶۷شدکه  به‌موجب این قطعنامه ناظران نظامی سازمان ملل با عنوان «نیروهای یونیماگ» متشکل از حدود ۳۵۰ نفر نیروی کلاه آبی از ۲۴ کشور و ملیت مختلف به فرماندهی «ژنرال الوکویویچ» اهل یوگسلاوی در اطراف مرزهای کشورهای ایران و عراق مستقر گردیدند.

آتش بس بین ۲ کشور(ایران وعراق)

 با اجرای مذاکرات سه‌جانبه ایران و عراق و سازمان ملل، نیروهای دو طرف به مرزهای دو کشور بازگشتند و تحت نظارت ناظران سازمان ملل، آتش‌بس بین دو کشور از ساعت ۶:۳۰ صبح روز شنبه ۲۹ مرداد ۱۳۶۷ برابر با ۲۰اگوست ۱۹۸۸ در جبهه‌ها برقرار شد.

اینگونه جنگ بین ایران-عراق پایان یافت

 در سال ۱۳۶۷ ارتش عراق پس از دو سال تسلط بر این جزیره موفق شد «شبه جزیره الفاو» در استان بصره در جنوب این کشور را از چنگ نیروهای ایرانی بازپس گیرد.

عملیات نظامی ارتش عراق در «الفاو» قبل از طلوع آفتاب در ۲۷ فروردین ۱۳۶۷ شامل ۳ مرحله بود که طی آن نیروهای عراقی توانستند در مدت حدود ۳۵ ساعت کل شبه جزیره الفاو را آزاد کنند و خسارات سنگینی به ارتش ایران وارد کنند. .

ایرانی‌ها «الفاو» را در ۲۲ بهمن ۱۳۶۴ در یکی از سخت‌ترین و شدیدترین نبردهای دو کشور به تصرف خود درآوردند، زیرا بیش از دو سال طول کشید تا عراق با سقوط هزاران سرباز از هر دو، آن را بازسازی کند. طرفین

سربازان ایرانی تسلط بر منطقه ای در جنوب عراق را جشن گرفتند (آرشیو فرانسه)

سقوط فاو

شهر الفاو در استان بصره به عنوان یک منطقه ساحلی (شبه جزیره) شناخته می شود و مرکز اداری ناحیه الفاو را نشان می دهد. این شهر در جنوب شرقی استان بصره قرار دارد و نمایانگر جنوبی‌ترین نقطه عراق و مشرف به خلیج عربی و در کرانه‌های شط العرب است. این شهر تا مرکز بصره ۹۰ کیلومتر فاصله دارد.

«سپهبد نزار الخزرجی» رئیس سابق ستاد ارتش عراق، در کتاب خود (جنگ عراق و ایران ۱۹۸۰-۱۹۸۸ خاطرات یک رزمنده)، سرزمین الفاو را نرم، باتلاقی و دارای سطح آب زیرزمینی بالا نواحی مجاور شط العرب، جایی که نخلستان ها بر روی نواری طولانی گسترش یافته اند که عرض آن بین یک تا دو کیلومتر است.

به گفته «مجید القیسی» مدیر سازمان الفاو، کنترل الفاو توسط ایران یکی از شدیدترین رویدادهایی است که عراقی ها را در طول جنگ بین دو کشور تحت تاثیر قرار داد، زیرا رهبری نظامی عراق مورد ترفند نیروهای ایرانی قرار گرفت. برنامه امنیت و دفاع در مرکز سیاست گذاری مطالعات بین المللی و استراتژیک.

«سپهبد نزار الخزرجی» رئیس سابق ستاد ارتش عراق در کتاب خود (جنگ ایران و عراق ۱۹۸۰-۱۹۸۸، خاطرات رزمنده) سرزمین الفاو را نرم و گل آلود و دارای سطح آب زیرزمینی بالا توصیف می کند. وقتی باران می‌بارد، مانند باتلاق می‌شود و بخش‌های زیادی از آن در آب کم‌عمق غرق می‌شود، به‌جز نواحی همجوار «شط‌العرب»، جایی که نخلستان‌ها در نواری طولانی به عرض یک تا دو کیلومتر کشیده شده‌اند. .

یکی از عملیات های  هم برای عراق درجنگ باایران ، عملیات فجر ۸ بود که در شبه جزیره «فاو» انجام شد.

یک سرباز ایرانی در اردوگاهی در اهواز، حدود ۱۰۰ کیلومتری شمال آبادان، مراقب اسرای عراقی است. سربازان عراقی در حمله دو هفته ای کربلای ۵ اسیر شدند ۰۲ بهمن ۱۳۶۵ 
اسیران عراقی درکربلای ۵  اردوگاه اهواز ۰۲ بهمن ۱۳۶۵ 


«کاظم القیسی» که قبل از سال ۲۰۰۳ به عنوان افسر با درجه سرلشکری ​​کار می کرد - می افزاید که ایران در دو حوزه بسیج شده است، اولی در بخش قرآن، شرق بصره که «المخاد» است و دیگری به سمت الفاو. که اطلاعات نظامی عراق آن را هدف واقعی ایران معرفی کرده بود.

«سپهبد نزار الخزرجی» در کتاب خود می‌بیند که تصرف و حفظ «الفاو» با هدف منزوی کردن عراق از خلیج عربی و ایجاد پایگاه اصلی برای ایران برای آغاز حملات خود در شمال برای تصرف شهر بصره و میادین نفتی بود. منطقه جنوب و همچنین منزوی کردن عراق و قطع ارتباطات آن با کویت.

و در مورد چگونگی تصرف الفاو توسط ایرانی ها، «القیسی» در شهادتی اختصاصی به الجزیره نت تایید می کند که توانسته اند یک پل نظامی در خاک ایران بسازند و سپس آن را با خودروها و قایق های نظامی به سمت شط العرب بکشانند. و از آن برای عبور عابران پیاده و خودروها به سمت الفاو استفاده کرد، در زمانی که نیروهای عراقی مستقر در محل در آن زمان کم بودند و از نظر نظامی قادر به پاسخگویی به این حمله نبودند.

وی خاطرنشان کرد: این «پل نیمه شناور» بوده و برای نیروی هوایی عراق نامحسوس بوده است.

در مورد فرمانده سپاه دوم پاسداران جمهوری عراق، «سپهبد رعد الحمدانی» وی در کتاب «پیش از آنکه تاریخ ما را ترک کند» اشاره می کند که پس از یک ماه پیش بینی نظامی، ساعت ۲۲ روز نهم ۲۲ بهمن ۱۳۶۵، ایرانیان از منطقه «کیش البصری» در شمال حتی بندر فاو در جنوب که تعداد نیروهای مهاجم در آن حدود ۵۰ هزار سرباز ایرانی تخمین زده می شد، حمله گسترده ای را آغاز کردند.

به گفته «سپهبد رعد الحمدانی»، علیرغم تمام اتفاقات، فرماندهی عالی ارتش عراق فکر می کرد که حمله به الفاو تنها یک فریب است، که در نهایت منجر به سقوط مقر لشکر ۲۶ ارتش عراق در شب ۱۲  -۱۳ فوریه شد. که در منطقه «المملحه» الفاو مستقر بود.

الجحیشی: سربازان عراقی برای بازیابی الفاو (الجزیره) به ۱۵ ماه آموزش نیاز داشتند.

در مورد کارشناس نظامی و افسر ارتش سابق عراق، «مؤید سالم الجحیشی» وی به نوبه خود خاطرنشان می کند که ایران از این اعتقاد عراق که نیروهای ایرانی قصد هجوم به مرکز عراق، به عنوان پایتخت، بغداد را دارند، استفاده کرده است. ، حدود ۱۴۰ کیلومتر از مرز عراق و ایران، از محور استان واسط به نام عراقی در بدره و جسن شروع می شد.

وی می افزاید: عراق معتقد بود که فائو از نظر جغرافیایی به ایرانی ها اجازه هدف قرار دادن آن را به دلیل جدایی طبیعی که شط العرب نشان می دهد و همچنین فائو در خط نبرد بین دو طرف در سال های قبل نبوده است، نمی دهد. به شغل آن

وی در شهادت خود که الخزرجی در کتاب خود به آن اشاره کرده است، می‌گوید: «فاو اینگونه از دست رفت و گرچه فریب یک اصل جنگی است، اما فریبکاری که نیروهای ما در فائو روبه‌رو شدند، بسیار سنگین بود. در سطح بین‌المللی اجرا شد و اطلاعات و نقشه‌های اطلاعاتی آمریکا به بیرون درز کرده بود، اما می‌توان این فریب بزرگ را در صورتی که ذهن دستگاه‌های اطلاعاتی و عملیاتی در ستاد کل از اعتقادات پیش‌فرض رها شود، خنثی کرد.»

یادبود کشته شدگان نبرد الفاو حکایت از کشته شدن حدود ۵۳ هزار سرباز عراقی دارد (الجزیره)

«فاو» نقطه عطف جنگ ایران و عراق

در همین حال الحمدانی در کتاب خود خاطرنشان می کند که «فاو نقطه عطف جنگ ایران و عراق را زمانی تشکیل داد که به دست ایران افتاد و در عملیات رمضان در ۲۷ فروردین ۱۳۶۷ آزاد شد».

وی می افزاید: رهبری عراق تا ۵ روز پس از آغاز عملیات جاروسازی شهر توسط ایرانی ها، متقاعد نشده بود که حمله به الفاو هدف اصلی ایرانی ها باشد و تا ۲۲ بهمن ۱۳۶۵ حدود ۱۵۰۰ سرباز عراقی اسیر شده بودند.

به گفته الحمدانی، چند ماه پس از سقوط الفاو، چندین تلاش از سوی ارتش عراق و گارد جمهوری برای بازپس گیری کنترل الفاو انجام شد، اما به گفته الحمدانی، آنها موفق نشدند. نیروهای عراقی آسیب دیدند.

تسلط ایرانیان بر الفاو بیش از دو سال به طول انجامید و نیروهای عراقی تا ۲۷ فروردین ۱۳۶۷ در عملیاتی به نام «رمضان مبارک» توسط عراقی ها به عنوان بازسازی الفاو نتوانستند الفاو را پس بگیرند. -فاو مصادف با آغاز ماه مبارک بود.

«مؤید سالم الجحیشی»، افسر سابق ارتش عراق که در نبرد بازپس گیری الفاو شرکت داشت، می گوید که اولین طراح این نبرد، رئیس ستاد ارتش عراق، سپهبد نزار الخزرجی بود که آموزش را آغاز کرد. گارد جمهوری خواه بیش از یک سال قبل از آزادی، به ویژه در ژوئیه ۱۹۸۶(تیر ۱۳۶۵).

الجحیشی به الجزیره نت ادامه می دهد که الخزرجی تیپ ۲۶ را برای قورباغه های انسانی ایجاد کرد و برای ایجاد یک زمین شبیه سازی محیط فائو کار کرد، سپس گارد جمهوری خواه منطقه ای شور (منطقه شور) مشابه فائو ایجاد کرد و آب را به آن پمپاژ کرد. آن را در شبیه سازی جزر و مد، جایی که نگهبانان ۱۵ ماه قبل از شروع نبرد آموزش دیدند.

در نتیجه این آمادگی، الجحیشی تاکید می کند که عملیات آزادسازی الفاو تنها ۳۶ ساعت طول کشید و در این مدت عراق از روش فریب برای نیروهای ایرانی استفاده کرد، زیرا نقشه فریب عراق شامل اعزام واحدهای نظامی بزرگ استتار شده به منطقه بود. شمال کشور در محور مرز عراق و ایران در استان سلیمانیه برای فریب ایرانی ها که نزدیک هستند حمله را از این محور انجام دهید.

در نتیجه، ایرانی‌ها در زمانی که نیروهای عراقی عملیات خود را برای بازگرداندن الفاو آغاز کردند، نیروهای خود را در بخش شمالی بسیج کردند و خاطرنشان کردند که تعداد عراقی‌هایی که در جریان بازسازی الفاو سقوط کرده‌اند تنها حدود ۱۰۰ سرباز بوده است و تعدادی نیز آنها نتیجه بمباران نادرست عراق بود.

القیسی: عراق در نبرد برای بازپس گیری الفاو (الجزیره) از یک طرح توپخانه بسیار دقیق و بی سابقه استفاده کرد.

مجازات زمین

«سرلشکر مجید القیسی» نیز به نوبه خود، عملیات بازگرداندن عراق به فاو را «تنبیه زمین» خواند، زیرا عراق از یک طرح توپخانه بسیار دقیق و بی سابقه استفاده کرد که شامل پرتاب ده ها هزار پرتابه به سمت آن بود. . یا موشک یا گلوله خمپاره که همان نقشه ای است که بعدها برای بازپس گیری جزیره مجنون در جنوب عراق استفاده شد.

«مؤید سالم الجحیشی»: نبرد برای احیای(بازپس گیری) الفاو آغاز پایان جنگ ایران و عراق بود. از سال ۱۹۸۶، عراق شروع به واردات تسلیحات پیشرفته از تانک ها و نفربرهای زرهی کرد و تمامی حملات ایران به عراق پس از اشغال الفاو کنترل آن بود.

الجحیشی:در نتیجه بازپس گیری الفاو، عراق توانست از پیروزی در الفاو به لحاظ روانی و نظامی بهره برداری کند و برای خلاصی از تمام سرزمین های دیگر عراق که تحت کنترل ایران بود، مانند جاسم شتافت. منطقه رودخانه، جزیره مجنون و سپس حلبچه در سلیمانیه (شمال).

«سپهبد رعد الحمدانی» در کتاب خود نوشت:که فداکاری‌های عراقی بین سقوط الفاو و بازپس گیری آن، تنها در الفاو حدود ۵۳ هزار کشته برجای گذاشت.

عراق ۳ ماه قبل ازآغاز جنگ درتدارک تهاج به ایران بود(به نیابت از آمریکا وکشورهای منطقه)

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:چندفرازازمصاحبه «سپهبد نزار عبدالکریم الخزرجی»(الفریق نزار الخزرجی)دراینجامی آورم:

 

«ژنرال الخزرجی» نوشت: ۳ ماه قبل ازآغاز رسمی جنگ ،تصمیم به جنگ با ایران گرفته شد، «عدنان خیرالله» وزیر دفاع وقت عراق، یک سلسله جلسات مستقیم با «فرمانده سپاه یکم عراق»(محمدالفتحی) و دستیاران ارشد وی و ارتش برگزار کرد تا در مورد کاستی  جنگ بحث و گفتگو کندکه من هم یکی از فرماندهانی بودم که درآن جلسه دعوت شدم.

 

«سپهبد محمد فتحی امین» فرماندهی سپاه یکم و همچنین فرماندهی سپاه دوم را در سالهای ۱۳۵۷ تا ۱۳۶۲ بر عهده داشت گرفت و به عنوان دستیار رئیس ستاد کل ارتش ، مولف کتابهای نظامی بسیاری است و همچنین کتابها و کتابهای خود را ترجمه کرده است. ریاست انکشاف جنگ او در دانشگاه البکر برای مطالعات نظامی سخنرانی می کرد و مشاور اتحادیه کشورهای عربی در امور نظامی نیز بود.

آیا رئیس جمهور(صدام حسین)از جبهه دیدن می کرد؟

مقرها را می دید و خواستار رفتن به خط مقدم می شد، فرماندهان اصرار داشتند که او به مناطق واقعا خطرناک نرود.

آیاصدام با تو در جبهه دیدار کرد؟

بارها پیش من آمد،درشرق خانقین که بودم دو بار پیش من آمد، و از من خواست که به خط مقدم برود، که من او را به بخش های پشت جبهه رساندم و بعد به او گفتم که این جا خط مقدم است، برای این که اگر او کشته می شد مسئولیت آن به گردن من می افتاد.

آیا صدام فرماندهان نظامی ای را هم اعدام کرد؟

بله به دلیل این که می گفت نتوانسته اند به مسئولیت خود به شکل مطلوب عمل کنند، نه به دلیل خیانت یا نامردی، مثلا بعد از سقوط محمره(خرمشهر) فرمانده سپاه و فرماندهان لشگر را اعدام کرد از جمله «ژنرال صلاح القاضی» فرمانده لشگر سوم، گفته می شود او با صدام و فرماندهان به دلیل دخالت هایشان در کارش و چگونگی اداره سناریوی درگیریها بحث و جدل کرد، که باعث تحمیل خسارت های سنگینی به لشگر شد، مثل چنین بحث و جدل هایی نوعی عبور از حدود و خط قرمزها محسوب می شد.

اعطای مدال شجاعت به «سپهبد نزار عبدالکریم الخزرجی» توسط صدام حسین

واکنش عراق به آتش بس ؟

آن را جشن گرفتیم و بسیار شادمانی کردیم.

آیا صدام شخصا از خمینی متنفر بود؟

«سپهبد نزار عبدالکریم الخزرجی»:قطعا، و معتقدم که این احساس دو جانبه بود. مزاج دو طرف هر کدام نقیض یکدیگر بود. باید به یاد بیاوریم که (امام) خمینی در عراق بود و بعد او را از عراق دور کردند. به موجب توافق الجزایر میان صدام و شاه ایران در ۱۹۷۵ هر دو کشور تعهد دادند که از مخالفان حکومت های یکدیگر حمایت نکنند. در حالی که ]امام[ خمینی بیانیه و نوار علیه شاه از داخل عراق صادر و منتشر می کرد. مقامات هیئتی را نزد او فرستادند و برای او پایبندی های معاهده ۱۹۷۵ را تشریح کردند و از او خواستند یا به تعهدات پایبند باشد یا عراق را ترک کنددرغیراینصورت ضربه بزرگی می دید.

تو رئیس ستاد ارتش عراق بودی، تلفات ارتش عراق چقدر بود؟

سپهبد نزار الخزرجی: ارتش عراق حدود ۱۲۵ هزار شهید داشت، به علاوۀ ۸۰ هزار اسیر و مفقود.

عراقی هادرجنگ بعد از شرایط سختی که در  سال ۱۹۸۳ در فاو و در سال ۱۹۸۵ در نبردهای شرق العماره و نبرد‌ «دِروی بزرگ»(عملیات کربلای ۵)در منطقۀ سپاه یکم با آن مواجه شدیم، این احتمال وجود داشت که جبهۀ عراق از هم فروبپاشد.

اگر جنگ چند سال دیگر هم ادامه پیدا می کرد...

اگرآتش بس اتفاق نمی افتاد، به اعتقاد من عراق دیگر نمی توانست به جنگ ادامه دهد، برای این که درآمدهایمان(بودجه عراق) ته کشیده بودند و بدهی های سنگینی بر دوشمان افتاده بود،،درآمدعراق درآغازجنگ باایران ۴۳ میلیارددلاربود وامادرپایان ۸ سال جنگ ۷ میلیاردلاربدیهی هایمان شده بود،خیلی ازکشورهابماقول مساعدت داده بودکه اگربتوانی جلوی انقلاب ایران رابگیری ما همه جوره حمایتتان می کنیم واما درنیمه راه ماراتنهاگذاشتند..

خسارت های انسانی مان(عراق) نیز نسبت به جمعیت بسیار زیاد بود، علاوه بر آن خطوط نفت هم بسته شده بودند. در حالی که ایرانی ها از لحاظ تعداد از ما بیشتر هستند و راه های مواصلاتی آنها و صادرات نفتشان باز بود، در آن موقع ایران با تعداد کمی از نیروهای سپاه پاسداران خود می جنگید.

نگارنده(پیراسته فر)ژنرال خزرجی دریکی ازمصاحبه هایش درباره علت حمله عراق به کویت گفت:هنگامیکه عراق درگیرجنگ بود واستخراج نفتمان کاهش پیداکرده بود،همسایه مان کویت چون زمینهایش پائین دست ترازعراق بود،به استخراج نفت مشغول بود،حتی به سهم عراق هم دسترسی پیداکرده بئد ومضافاً ازنظرمالی حمایتش راقطع کرده بود که صدام ازاین موضوع عصبانی بود که نقشه گوشمالی امیرکویت رااجراکرد که به مشکل برخوردیم...

سرلشکرالخزرجی درموردهزینه کرد عراق درجنگ باایران گفت:عراق دراین جنگ ۳۵۰ میلیارددلارهزینه کردکه کشورهای عربی فقط ۴۰ میلیاردکمک کردند.

رئیس ستادکل ارتش صدام درمورداعزام نیروهای نظامی خارجی به عراق(درجنگ باایران)گفت:اردن سربازانش رافرستاد که ما توانستیم ازآن نظامیان یک تیپ تشکیل بدهیم.

فرماندهانی که به دستور صدام حسین اعدام شدند..«سرلشکر صلاح القادی»فرمانده سپاه سوم،  «سرتیپ جواد اسعد الشیطنه»فرمانده لشکر سوم زرهی، و «سرهنگ محسن عبدالجلیل»فرمانده تیپ ۱۲ زرهی عراق ۱۰ خرداد ۱۳۶۱ 

این۳فرمانده جنگ +۷نفردیگر درپی شکست درعملیات فتح المبین  وازدست دادن خرمشهر،اعدام شدند که عراقی ها آن راعملیات فتح المبین را«نبرد شوش» وخرمشهر را«المُحَمَّره» می گویند.۱۰ خرداد ۱۳۶۱ 

«سرلشکر صلاح القادی»فرمانده سپاه سوم،  «سرتیپ جواد اسعد الشیطنه»فرمانده لشکر سوم زرهی، و «سرهنگ محسن عبدالجلیل»فرمانده تیپ ۱۲ زرهی عراق  احضار شدند. و در یک دادگاه سریع صحرایی محاکمه و به دلیل بی‌توجهی به اوضاع و مدیریت جنگ و صدور حکم اعدام محکوم شدند و درجا اعدام شدند.

رئیس پلیس امیت اربیل می گوید: ده تا قبر حفرکردیم برای دفن فرماندهان معدوم جنگ

من در استان اربیل زندگی می کردم و در آن زمان در درجه سرگرد و در سمت مدیر پلیس شهرک اربیل (مرکز استانداری اربیل) بودم و سرهنگ رئیس پلیس استان (عزیز حسن الحدیثی) تلفنی بود. خطی که مرا صدا زد و به من دستور داد که سریعاً به فرمانداری در ساختمان استانداری بیایم.

به محض رسیدن به مقصد و ورود به استانداری، همه مسئولان استانداری را در آنجا (استاندار، دبیر حزب بعث اربیل، رئیس پلیس، رئیس امنیت، فرمانده نیروی انتظامی، فرمانده نیروی انتظامی و فرماندهی کل قوا و...) دیدم. سپاه پنجم) و آنها رئیس و اعضای کمیته امنیتی استانداری هستند.
من از دفتر بیرون آمدم و از جزئیات این موضوع اطلاعی ندارم و با خودم تعجب می کنم ... قبر را کجا حفر کنم؟ این قبر برای کیست؟ وضعیت مسئولان و وضعیتی که در آن حضور داشتند اجازه نداد از آنها در مورد سؤالاتی که در ذهن داشتم توضیح دهم، در هر صورت با فکر کردن به موضوع رفتم و در این مدت کوتاه به فکر چگونگی کندن قبر افتادم. دوره و کجا... راه حلی اندیشیدم و تصمیم گرفتم آن را اجرا کنم، همان طور که حرکت کردم، بلافاصله به محل سکونت مدیر شهرداری اربیل رفتم و به او گفتم که استاندار مرا فرستاده است که بگویم باید قبر در داخل حفر شود.
شهرداگفت : ده تا قبر آماده شود.

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:آمارتلفات عراق درجنگ باایران:

سپهبد نزار الخزرجی: ارتش عراق درجنگ باایرانیان حدود ۱۲۵ هزار کشته داشت، به علاوۀ ۸۰ هزار اسیر و مفقود.

اما «یاسین المعموری»رئیس جمعیت هلال احمر عراق اعلام کرد جنگ هشت ساله ای که عراق علیه ایران داشت بیش از دو میلیون کشته و زخمی برای دولت بعث به همراه داشت.

در این جنگ تعداد یک میلیون مجروح  و یک میلیون کشته عراقی به جای مانده است و زیرساخت های عمرانی و تاسیساتی و صنعتی عراق ویران شد./ مهر ۱۳۹۱خبرگزاری مهر.

توضیح نگارنده(پیراسته فر)بنظرمی رسدکه آقای «المعموری»همه مردگان عراقی دراین ۸ سال رالحاظ کرده وبهترین مدرک همان رئیس ستادارتش عراق باشد(۱۲۵ هزارکشته نظامی عراق )

آمارکشته غیرنظامی عراق درطول ۳ سال حمله آمریکا به عراق 

سایت رادیوآمریکا(دیماه۱۳۸۶)نوشت:سازمان بهداشت جهانی با انتشار گزارشی اعلام کرد طی سه سال نخست حمله نظامی به عراق ۱۵۱هزار غیر نظامی بر اثر خشونت ها جان باخته اند.

طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، این آمار در طرح هایی مشترک با دولت عراق، و با مراجعه به منازل بیش از ۱۰هزار عراقی به دست آمده است.

کارشناسان، این طرح را بزرگ ترین و علمی ترین طرح در باره شمار تلفات عراقیان از زمان آغاز جنگ دانسته اند.

آمار سازمان بهداشت جهانی از آمار ۶۰۰هزار قربانی، که اخیرا در یک گزارش ذکر شده بود، فاصله ای بسیار دارد؛ اما ضمنا از برخی گزارش ها نیز بالاتر است.

گزارش سازمان بهداشت جهانی تنها به دوره زمانی مارس ۲۰۰۳ (آغاز حمله نیروهای ائتلاف به عراق) تا ژوئن ۲۰۰۶ می پردازد.

این آمار با آماری که وزیر بهداشت عراق در اواخر سال ۲۰۰۶ ارائه کرد مطابقت دارد.

وزیر عراقی اعلام کرده بود که روزی ۱۰۰ جنازه به بیمارستان ها و گورستان ها منتقل می شود.

آمار شهدای ایرانی دوران دفاع مقدس:۱۹۲۹۳۸نفر

۱۵۵۰۸۱نفرشهید در درگیری مستقیم با دشمن(جبهه ها)
۱۶۱۵۴نفرشهید در حملات دشمن به شهرها
۱۱۸۱۴ نفرشهید در حوادث متفرقه
۹۸۸۹ نفر شهید، سایر موارد.

مجموع شهدای جنگ :۱۹۲۹۳۸نفر

سردارعلامپور:کشور ایران۳۶ میلیون نفر جمعیت داشت و کشور عراق ۱۶ میلیون نفر. بعد عراق با جمعیت ۱۶ میلیونی، ۳ میلیون نفردر جنگ حضورداشتند. درست است که حکومت عراق آنهارابه زور آورده ولی به هر حال مشارکت داشتند.

 «سردار احمد غلامپور»(فرمانده قرارگاه کربلا درزمان جنگ )۱۱ مهر ۱۳۹۴مصاحبه بافارس .

سردار احمد غلامپور بعد از پذیرش قطعنامه جزء معدود فرماندهانی بود که در جنوب و جبهه باقی ماند.

در سال ۱۳۶۹ با دستور فرماندهی کل سپاه به تهران آمد و مسئولیت عملیات سپاه را بر عهده گرفت و از آن پس مسئولیت خود را در تهران و مرکزیت سپاه آغاز کرد.

پس از ۲، ۳ سال، بنابر خواست خودش به دانشکده فرماندهی و ستاد رفت و حدود ۱۳ سال هم در این دانشکده، به تدریس پرداخت./خبرگزاری فارس.

فرمانده کل جنگ ( هاشمی رفسنجانی):مجموع شهدا از ابتدای قیام در سال ۱۳۴۰ به بعد تا دوران جنگ و بعد از آن و بمباران و همه حواشی آن به ۲۰۰ هزار نفر شهید نمی‌رسد که بیشتر آن‌ها در بمباران و قبل از انقلاب شهید شدند.

کادر و سرباز سپاه پاسداران ۳۹۹۳۷ نفر درجنگ حضورداشتند.
کادر و سرباز ارتش جمهوری اسلامی ۴۶۰۵۴ نفر درجنگ حضورداشتند.
کادر و سرباز نیروی انتظامی ۸۵۹۸ نفر درجنگ حضورداشتند.

مجموع  رزمندگان  غیربسیجی : ۹۴۵۸۹ نفر

کل شرکت کنندگان در جنگ ۸۹۴۵۸۹ نفر درطول ۸ سال دفاع مقدس

آماربسیجی ها شرکت کننده درجنگ هشت ساله چقدربوده است؟

۸۰۰۰۰۰ نفر

سردارعلامپور: اگر برخی اسناد می‌گویند ۹۰۰ یا یک میلیون نفر به این خاطر است که بعضی­‌ها دو، سه بار آمدند جبهه و دو سه بار محاسبه شده­ اند.

امامان جمعه ای که "استعفا"دادند ویا برکنارشدند

طاهری،  امام جمعه اصفهان،منتظری(تهران)،سید یحیی جعفر( کرمان)،رضایی بیرجندی(بیرجند)،ملاحسنی(ارومیه)،ملکوتی ومجتهدشبستری(تبریز)،حائری شیرازی وایمانی(شیراز)،زرندی(کرمانشاه)،جوادی آملی وامینی واستادی(قم)،ولدبیگی(مهران)،سلیمانی(زاهدان)،جزائری(اهواز)،قربانی(رشت)و...
امامان جمعه ای که استعفا دادند ویا برکنارشدندویاکناره گیری کردند.

۱-آیت الله سید جلال طاهری  امام جمعه اصفهان(متولد۱۳۰۵) -تاریخ حکم امامت۳ آبان ۱۳۵۸-تاریخ استعفاء۱۷ تیر ۱۳۸۱-فوت :خرداد۱۳۹۲

آیین نکوداشت آیت الله جعفری در کرمان برگزار شد

۲- آیت الله سید یحیی جعفری(متولد۱۳۱۰) امام جمعه کرمان -حکم امامت:سال ۱۳۵۹-استعفاء مرداد۱۳۹۶

58095.jpg

۳-حجت‌الاسلام  دکترعلی رضایی بیرجندی(متولد۱۳۳۹) امام جمعه بیرجند-تاریخ حکم: سال ۱۳۸۸-استعفاء مرداد۱۳۹۶

۴-آیت الله غلامرضا ملاحسنی(متولدتیر ۱۳۰۶-وفات ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۷) در دیماه ۱۳۹۲ از امامت جمعه ارومیه-استعفاء داد.
ماجرای امام جمعه ای که علاقه ای به امام جمعه ای نداشت ولی بااسلحه آمدبرای بدست گرفتن تریبون نمازجمعه و۳۴ تریبون رارهانکرد! درادامه خواهیدخواند.(همیشه مسلح بود)
آیت الله باریک بین از نگاه مردم قزوین/ مردی از جنس تقوا
۵-آیت الله حاج شیخ هادی باریک‌بین(متولد۱۳۰۹) امام جمعه قزوین- اولین امامت جمعه ۴آبان۱۳۶۰-استعفاء اسفند۱۳۹۳ فوت:سن۸۵سالگی (۱۹ فروردین ۱۳۹۶)درگذشتند.

اقامه آخرین نماز جمعه توسط آیت الله محسن مجتهد شبستری و وداع او با مردم تبریز

۶-آیت‌الله محسن مجتهدشبستری(متولد۱۳۱۶)-تاریخ حکم:خرداد ۱۳۷۴  امام‌جمعه تبریز -استعفاءخرداد۱۳۹۶

آیت‌الله حائری‌شیرازی

۷-آیت الله محمدصادق محی‌الدین حائری شیرازی (متولد ۱۲ بهمن ۱۳۱۵)-امام جمعه شیراز-تاریخ حکم ۲۰آذر۱۳۶۰-تاریخ استعفاء:بهمن ۱۳۸۷-فوت: ۲۹ آذر ۱۳۹۶

درگذشت آیت الله عبدالجواد غرویان

۸-آیت الله عبدالجواد غرویان(متولد۱۳۰۵) امام جمعه نیشابور-حکم۱۳۵۸-استعفاءتیرماه ۱۳۹۱ -فوت:۳ دی ۱۳۹۴

امام جمعه گلپایگان:واقعه طبس درس عبرتی برای بدخواهان نظام اسلامی است

۹حجت الاسلام والمسلمین محمدرضااسماعیلی امام جمعه گلپایگان-حکم امامت:حکم۱۳۸۸ استعفاء:۱ اردیبهشت ماه، ۱۳۹۶

نگاهی به زندگی آیت‌الله زرندی از حضور در نماز جمعه تا مجلس خبرگان

۱۰-آیت الله آیت‌الله محمدحسین زرندی(متولد۱۳۱۱)،امام جمعه کرمانشاه-تاریخ حکم امامت:۱۳۵۹-برکناری:اسفند ۱۳۸۶-فوت:خرداد ۱۳۹۳

۱۱-هاشمی رفسنجانی

اولین نمازجمعه  آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی  وآخرین نمازجمعه هاشمی

پس از ترور مقام معظم رهبری ( ۶ تیر ۱۳۶۰) آیت الله هاشمی رفسنجانی اولین نماز جمعه خود را در تاریخ ۱۲تیر ۱۳۶۰دردانشگاه تهران  اقامه کردند،هاشمی که در آن زمان نماینده حضرت امام  در شورای عالی دفاع بودند

تصاویر : آیت الله هاشمی رفسنجانی در امامت نماز جمعه

آخرین نمازجمعه ای که  آیت الله هاشمی رفسنجانی بعنوان امام جمعه تهران اقامه کرد: ۲۶تیرماه سال ۱۳۸۸بوده-فوت:۱۹ دی ۱۳۹۵

 

۱۲-آیت الله عبدالله جوادی آملی (متولد ۱۳۱۲) قم

غزل خداحافظی آیت الله جوادی آملی

«خطبه ها نیز باید عالمانه باشد. اگر خطبه ها عالمانه نباشد آیات و روایات در مردم تأثیر نمی گذارد».

آیت الله عبدالله جوادی آملی اظهارداشتند: مردم ما مشکل دارند و باید مشکلات خود را با پناه بردن به نماز رفع کنند و در نماز جماعت و جمعه ائمه جمعه این را بیان می کنند که اگر درست این مطلب را برسانند حاجت مردم رفع شده و اگر درست بیان نشود مشکلات مردم رفع نمی شود.

حلالیت طلبیدن امام جمعه

امام جمعه قم گفتند:اگر در هر کدام از این موارد قصوری از بنده بوده است از تمام مردم بالاخص مردم قم عذرخواهی می کنم.

ایشان همچنین از رهبر معظم انقلاب، ستاد اقامه نماز جمعه قم، امامان جمعه دیگر، مردم نمازگزار، مسؤولان برگزاری نماز جمعه و مسؤولین حرم مطهر حضرت معصومه(س) تقدیر و تشکر کردند./جمعه، ۶ آذر ۱۳۸۸

آیت الله جوادی املی متولد ۱۳۱۲است،اولین نمازجمعه ایشان درنیمه اول دهه۱۳۷۷

۱۳-آیت الله ابراهیم  امینی ،چیزی شبیه مرحوم هاشمی رفسنجانی!نه آمدنش معلوم است ونه نیامدنش

 شنیده شد که با توجه به عدم حضور آیت الله امینی در نماز جمعه‌های قبل شایعه شد که ایشان از امامت جمعه قم کناره گیری کرده است اما مسئولان دفتر امام جمعه قم دلیل غیبت آیت الله امینی در نماز جمعه هفته‌های اخیر را ضعف مزاجی وی عنوان کردند.

آخرین خطبه آیت آلله امینی درمقام امام جمعه قم۱۹ دی ۱۳۸۸

نماز جمعه  قم که به امامت آیت الله امینی برگزار شد، برای دقایقی با حاشیه همراه شد.به گزارش خبرنگار آینده از قم، خطبه دوم آیت الله ابراهیم امینی درباره ضرورت وحدت جامعه بود و ایشان رمز پیروزی را وحدت و اطاعت از ولی فقیه دانسته و در ادامه وجود اختلافات را ضرری بزرگ برای جامعه تعبیر کرد.

خطیب جمعه‌ قم با بیان این که دشمنان حتی اختلافات را به داخل حوزه‌های علمیه برده‌اند، گفت: آیا درست است که در حوزه علمیه که حامی نظام است، اختلاف وجود داشته باشد؟

وی در ادامه خطاب به گویندگان، نویسندگان، اصحاب تریبون، نخبگان و کسانی که حرف و سخن آنان در مردم تاثیر دارد بیان داشت: عزیزان ، سروران، بزرگان اختلافات جزئی را دامن نزنید که خدا می‌داند این به صلاح کشور و نظام ما نیست.

آیت الله امینی: اگر دامن زدن به اختلافات موجب لطمه به نظام شود همه ما در آخرت مسئول خواهیم بود.

وی تاکید کرد: 

آقایی که تریبون در دست داری خداوند این تریبون را در اختیار تو قرار داده است و تو باید با آن برای ایجاد وحدت کوشش کنی نه این که باعث ایجاد تفرقه شوی.

پس از این سخنان ایشان دقایقی با شعار و سر و صدای عده ای همراه و لحظاتی باعث قطع خطبه ها شد. در این میان چند چهره افراطی که تاب شنیدن سخنان ایشان را از دست داده بودند با شعار "مرگ بر ضد ولایت فقیه"، باعث بی نظمی و اعتراض دیگر نمازگزاران شدند.

اما آیت‌الله امینی با بیان این که شعار من نیز مرگ بر ضد ولایت فقیه است، گفت: اما من می‌گویم همان طور که رهبری فرموده است افراد را به دلیل اختلاف نظر ضد ولایت فقیه معرفی نکنید و نباید افراد را به صرف اختلافات جزیی با ولی فقیه طرد کرد.

وی ادامه داد: با کسانی که ضد ولایت فقیه هستند باید برخورد شود اما تعداد این افراد اندک هستند و نباید آنها را بزرگ کرد.

خطیب جمعه‌ی قم افزود: نخبگان، بزرگان و دلسوزان نظام مردم را به یکدیگر نزدیک کنند و به گونه‌ای نباشد که با یک حرکت موجب دوری مردم و ایجاد تفرقه در بین آنها شوند.

آیت الله امینی در ادامه خطبه های امروز تاکید کرد: به نظر می رسد چند فرد مشخص با آزادی مطلق اجازه دارند با توجه به سابقه قبلی که به هر سخنرانی رفته و حرمت جلسه را بشکنند، نمازجمعه امروز قم را نیز قطع کرده و به امام جمعه قم توهین کنند./۱۹دی ۱۳۸۸عصرایران

 

۱۳/۵-۱۴ آیت الله استادی وجوادی آملی

درپی حرمت شکنی های عده ای جاهل درمصلی قم ،موجب رنجش و غیبت آیت الله استادی و آیت الله جوادی آملی شده است.

 آیت الله عبدالله جوادی آملی امروز(۱۸ فروردین ۱۳۸۵ ) در خطبه های نمازجمعه قم، آیت الله رضا استادی را به عنوان چهارمین امام جمعه موقت قم معرفی کرد،

وی گفت: این معرفی بنا به درخواست آیت الله  علی مشکینی و با تائید مقام معظم رهبری صورت گرفته است.خبرگزاری مهر

آیت‌الله استادی در همایش ائمه جماعات قم گفت: ائمه جماعت نباید از شخص خاصی در مساجد حمایت کنند چون حتماً طرف مقابل آن شخص هم در همان مسجد طرفدارانی دارد که با ملاحظه این حمایت‌ها از امام جماعت دلسرد می‌شوند، ما از یکطرفه شدن نماز جمعه‌ها ضرر کرده‌ایم و می‌بینید که نماز جمعه‌ها به خاطر همین حالت خلوت شده‌اند/اردیبهشت۱۳۹۶

مسئولان دفتر آیت الله امینی همچنین اعلام کردند که به محض بهبودی حال ایشان، طبق روال سابق در نماز جمعه حاضر خواهند شد

لزوم حل مشکل سراوان/مشکلات محیطی زیستی و ترافیک رشت پیگیری شود

۱۵-آیت الله زین العابدین قربانی-(متولد۱۳۱۲)نماینده ولی فقیه دراستان گیلان وامام جمعه رشت-درتیرماه ۱۳۸۰ درپی درگذشت آیت الله احسانبخش منصوب شد ودرفروردین ۱۳۹۷استعفاء داد-بجایش آیت الله رسول فلاحتی منصوب شد.

شیراز| آیت‌الله ایمانی نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز دارفانی را وداع گفت

۱۶آیت‌الله اسدالله ایمانی(متولد۱۳۲۶کازرون-متوفی۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۷) امام جمعه‌ شیراز و نماینده ولی فقیه در استان فارس-شامگاه شنبه (۸ اردیبهشت ۱۳۹۷) با انتشار نامه‌ای، از سمت خود استعفا داد، ،...ناخوشی و ضعف شدید جسمانی بر من غالب گشته و مانع از انجام فرائض محوله شده است، فلذا از آن رهبر معظم کسب اجازه و ردّ امانت دارم. قسمتی ازپیام/وی از سال گذشته به دلیل بیماری، برای مدتی در بیمارستان‌های شیراز و تهران بستری بود و از ابتدای امسال تاکنون نیز به دلیل بیماری در هیچ یک از مراسم‌ها و جلسات حضور نداشته است،آیت الله ایمانی از ۲۵ بهمن سال ۱۳۸۷ به نمایندگی ولی فقیه در فارس و امام جمعه‌ شیراز منصوب شده بود.

آقای ایمانی دومین امام جمعه شیراز است  که استعفاداده،مرحوم آیت الله حائری شیرازی دربهمن ۱۳۸۷استعفاداده بود.

۹روبعدازاستعفا

فوت آیت الله ایمانی درشامگاه دوشنبه۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۷دربیماستان درگذشتند.

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:البته امام جمعه هایی هستند که استعفادادند ویابرکنارشدند، بعضی ها جابجا شدندبخاطرناهماهنگی ها درشهرستان محل خدمت بوده ،

امام جمعه مهران: حضرت علی (ع) بزرگترین معلم برای هدایت بشر در تمامی دوران هاست

برای مثال «حجت الاسلام دکترروح الله  ولدبیگی» به مدت پنج سال در سمت امامت جمعه مهران  بوده وبعدبعلت پاره ازمشکلات(نه تخلفات ویا مسائل مالی بلکه ناهماهنگی ها ،تفاوت سلیقه ها ودیدگاه هادرشهرستان)درتاریخ ۱۴خرداد ۱۳۹۶استعفادادند ولی در۲۹ شهریور ۱۳۹۶ بعنوان امام جمعه «اشتهارد»البرزمعرفی شدند، 

مرحوم یکتا عربانی امام جمعه اسبق صعومه سرا

حجت الاسلام عبدالعظیم یکتا متولد ۱۳۰۶صومعه سرا-متوفی۱۱ تیر ۱۳۹۴)

یا امام جمعه فقید«صومعه سرا»مرحوم حجت الاسلام یکتا،بعلت اختلافات با نماینده شهر(بعداز۱۸سال خطابت) عذرش راخواستند ولی به ایشان امامت جمعه شهرهای همجواررا پیشنهاددادند که نپذیرفت،بطورخلاصه میشودگفت: نه فساداقتصادی داشتند ونه فساداجتماعی داشتند ونه اختلاس کردند،امابعضاً خودشان رادرگیرکارهایی کردند که درشأنشان نبود ویادرمدیریت مشکل داشتند ویا هماهنگ با دیگرمسئولین حوزه محل خدمتشان نبودند،قلیلی هم خط فکریشان متفاوت ازسیاستهای جاری بود.

بعضی از برکناری ها هم مخالفت دیگرعلما ویا مسئولین شهربا امام امام جمعه است که نمونه ای رادرادامه خواهیدخواند ولی نکته جالب بزرگواری وسعه صدررهبرمعظم انقلاب است که طوری برخوردمی کند که به شخصیت امام جمعه خدشه دارد نشود وشایداز زمان تصمیم به برکناری تااقدام شش ماطول بکشد

عبدالعلی زاده در  کتاب «آقای استاندار» در مورد سفر رهبر انقلاب به آذربایجان شرقی و حواشی مربوط به آن و نیز تغییر امام جمعه تبریز را این گونه شرح داده است:

از دیگر مسائلی که پیش از آمدن آیت الله خامنه ای به استان مرا نگران می کرد، به مرحوم آیت الله ملکوتی مربوط می شد. پیش از تشریف آوردن ایشان به تبریز بسیاری از علما شرط کرده بودند در صورتی که آقای ملکوتی عزل شود به استقبال ایشان خواهند رفتمثلاً آقای بنی فضل نماینده خبرگان گفته بود شرط استقبالم این است که آقای ملکوتی را عزل کنند.

همایش نکوداشت مقام فقهی آیت الله بنی فضل در تبریز برگزار شد

آیت‌ الله مرتضی بنی فضل(تولد ۱۳۱۲-وفات۹شهریور۱۳۸۶)

آقای خامنه ای در روز سوم سفرشان از من خواستند که به دیدارشان بروم وقتی خدمت ایشان رسیدم،

گفتند نظرتان راجع به تغییر آقای ملکوتی چیست؟

اختصاصی: وزیر دولت اصلاحات خواستار

گفتم آقا من نظری ندارم ایشان نماینده عالی حضرتعالی هستند و من صلاحیت ندارم در این مورد اظهار نظر کنم.آقا گفتند من از شما میخواهم در مقام استاندار نظرتان را بگوئید. گفتم الان شرایط مساعد نیست. علت را جویا شدند.

گفتم قبل از تشریف فرمایی شما همهگفتند اگر آقای ملکوتی را عزل کنید به استقبال شما خواهیم آمد، اگر الان شما کسی را جایگزین آیت الله ملکوتی بکنید هر یک از آقایان مدعی می شوند، من از آقای خامنه ای خواستم ایشان را عوض کند.

در اینصورت هیچ کس از جانشین اقای ملکوتی حرف شنوی نخواهد داشت.

آقا گفتند این نکته مهمی است چیکار کنیم؟!

آیت الله ملکوتی، امام جمعه سابق تبریز درگذشت - زندگینامه

آیت الله مسلم ملکوتی،فرزند یوسف  متولد۱۵ خرداد ۱۳۰۳ شهرستان سراب-متوفی۴ اردیبهشت ۱۳۹۳)

گفتم اگر تصمیم دارید آقای ملکوتی را تغییر بدهید اجازه دهید من طوری شرایط را مهیا کنم که همه متوجه شوند فقط شما در این مورد تصمیم میگیرید و نه کس دیگر. آقا فرمودند شما می توانید این بستر را فراهم کنید؟ گفتم اگر فرصت دهید این کار را می کنم.

گفتند چقدر فرصت میخواهید؟

گفتم شش ماه.

اقداماتم بعدازمراجعت مقام معظم رهبری 

جلسه با آیت الله بنی فضل-پس از بازگشت آقای خامنه ای به تهران خدمت آقای بنی فضل رسیدم. گفتم همانطور که دیدید نظر رهبر انقلاب تثبیت آقای ملکوتی است بنابر این شما هم از این به بعد آقای ملکوتی را تضعیف نکنید. آقای بنی فضل عصبانی شدند و پرخاش کردند. دو روز بعد بزرگواری کردند و بمن زنگ زدند و گفتند پسرم مرا حلال کن. حق با شماست حالا که نظر آقا این است من سکوت می کنم.

 ۶ ماه بعداز مراجعت آقا

عضو قدیمی دفتر امام خمینی (ره) از ناگفته‌ها می‌گوید

دقیقاً پس از گذشت ۶ ماه، آقای سیدهاشم رسولی محلاتی به من زنگ زدند گفتند جمعه برای اقامه نماز جمعه به آذرشهر می آیند و شنبه هم با من ملاقات می کنند. آقای رسولی محلاتی به من گفتند: من نمیدانم قول و قرار شما با آقا چی بوده ولی ایشان از من خواستند از شما بپرسم آیا آمادگی دارید؟ گفتم به آقا سلام برسانید و بگوئید همه چیز آماده است.

 عزل یا اعزام؟

چند روز بعد پسر آیت الله ملکوتی سراسیمه آمد پیش من. گفتم:حاج آقا چه خبر شده ؟ گفت: آقا نامه ای به پدرم زده و ایشان را عزل نموده و به قم برگردانده اند. گفتم متن نامه چه بود؟

پسر آیت الله ملکوتی گفت: در نامه نوشته شده که علمای قم از آقای خامنه ای خواسته اند تا اجازه دهد پدرم برای تدریس به قم بروند چون حوزه به ایشان نیاز دارد.

گفتم معنی این جمله که عزل پدر شما نیست بلکه نشان لیاقت ایشان است. مگر خود شما نمی گفتید پدرتان از وقتی به تبریز آمده مظلوم واقع شده است؟

جلسه با آیت الله ملکوتی

دو روزبعد در جلساتی خصوصی خدمت آقای ملکوتی رفتم و با ایشان صحبت کردم. به ایشان گفتم روز جمعه خودتان نظر آقا را به اطلاع مردم برسانید.

آقای ملکوتی نگران بودند. چرا که پیش از این برخی از افراد برای ایشان خط و نشان کشیده بودند و منتظر چنین روزی بودند تا جسارتی کنند. من به ایشان قول دادم که تمام سعی ام را بکنم تا به شایستگی ایشان را بدرقه کنیم. همین طور هم شد. هنگام خداحافظی روی پلکان هواپیما در گوشم فرمود: پسرم هرگز خدمات شما را فراموش نمی کنم./پایان حرفهای استانداروقت عبدالعلی زاده

http://farsi.khamenei.ir/ndata/news/26223/C/13930204_0426223.jpg

حفظ شأن علما توسط رهبرمعظم

بسم الله الرحمن الرحیم

جناب مستطاب آیت الله حاج شیخ مسلم ملکوتی دامت ایام افاداته

بعدالسلام و التحیه، امید است وجود شریف حضرتعالی مشمول الطاف و تفضلات الهی بوده و از توفیقات عالیه برخوردار بوده باشید. اخیراً بعضی از اعاظم اعلام قم که از دوستان جنابعالی و مرجع حوائج دینی و فقهی خاص و عام می‌باشند، طی مرقومه‌های جداگانه از اینجانب درخواست کرده‌اند که انتقال جنابعالی را به حوزهٔ علمیهٔ قم صانه االله عن المکار والفتن و اشتغال علمی در آن مرکز بزرگ تعلیم فقه و اصول و تفسیر و فلسفه و حدیث و کلام خواستار گردم.

اینجانب ضمن تقدیر از خدمات با ارزش جنابعالی در شهر تبریز عزیز و خطه عظیم الشان آذربایجان و با دعا برای مردم غیور و انقلابی و سرشار از شور و شعور ایمانی آن سامان، مرقومهٔ شریف حضرات آقایان بزرگوار را برای جنابعالی می‌فرستم و از خداوند متعال مسئلت می‌کنم که در مقام تدریس و تعلیم در حوزهٔ مبارکهٔ قم، مشمول اعانت و توفیق الهی بوده باشید. سلام اینجانب را به آقایان علما و مردم تبریز ابلاغ فرمایید.

والسلام علیکم و رحمة الله        ۱۵ ذیحجة الحرام ۱۴۱۵ ق.(۲۵ اردیبهشت ۱۳۷۴)             سید علی خامنه ای

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:صانه االله عن المکار والفتن یعنی :خدا او را از مکر و فتنه دور کرد

سفرآیت الله خامنه ای به تبریز- طی روزهای سه شنبه پنجم تا جمعه هشتم مرداد سال ۱۳۷۲

بیوگرافی عبدالعلی زاده:

متولد۱۳۳۵ارومیه-معاون سردارشهیدمهدی باکری درشهرداری ارومیه-معاون عمرانی استانداری آذربایجان شرقی(۱۳۶۰الی۱۳۶۳)-نماینده مردم تبریز درمجلس شورای اسلامی دوره های دوم وسوم(۱۳۶۳ الی۱۳۷۱)-استاندارآذربایجان شرقی(۱۳۷۱الی۱۳۷۵)-وزیرمسکن وشهرسازی(۱۳۷۶الی۱۳۸۴)

***

http://farsi.khamenei.ir/ndata/news/26228/01.jpg

بسم الله الرحمن الرحیم

«چون جناب مستطاب حجة الاسلام والمسلمین آقای مشکینی ـ دامت افاضاته ـ به طور موقت اقامه جمعه شهر تبریز را می‌نمودند و پس از تعطیل دروس قم، لازم است به محل خود، حوزه علمیه قم مراجعت نمایند، پس از تشکر از معظم له که قبول زحمت نمودند، جناب مستطاب عمادالاعلام و حجة الاسلام آقای حاج شیخ مسلم ملکوتی ـ دامت افاضاته ـ را که سوابق ایشان و مراتب علم و تقوای معظم اله معلوم است، به سمت نمایندگی از جانب خویش و منصب امامت جمعه منصوب نمودم. امید است که جناب ایشان در تمشیت امور و رسیدگی به احتیاجات محل و خدمت به اسلام و مسلمین، موفق باشند و از اهالی محترم آذربایجان، خصوصاً علمای اعلام و حجج اسلام ـ دامت برکاتهم ـ تقاضا می‌نمایم که در پشتیبانی ایشان توجه داشته باشند. ان شاءالله تعالی، معظم له با مشورت حجج اسلام در خدمت به جمهوری اسلامی توفیق حاصل نمایند. سلامت و سعادت همگان و عظمت اسلام و مسلمین را از خداوند متعال خواستارم.

والسلام علی عبادالله الصالحین.   ۲۱ آبان ۱۳۶۰/ ۱۵ محرم ۱۴۰۲          روح الله الموسوی الخمینی

آیت الله ملکوتی درگذشت+ زندگینامه

آیت الله ملکوتی اززبان خودش:اولین مواجهه ی من با آیت الله خامنه ای به سال ۱۳۶۰ برمی گردد که امام بنده را به نمایندگی خود در آذربایجان و امامت جمعه ی تبریز منصوب کردند. آن موقع، شورای سیاست گذاری ائمه ی جمعه تشکیل نشده بود و امورات مربوط به امامان جمعه ی شهرستان ها در جلسات پنج نفره ای رسیدگی می شد که اعضای آن امامان جمعه ی تهران، قم، تبریز، اصفهان و یزد بودند.

بنابراین جلسات مستمر ماهانه ای داشتیم که با حضور آیت الله خامنه ای امام جمعه ی تهران، آیت الله مشکینی امام جمعه ی قم، آیت الله طاهری امام جمعه ی اصفهان، آیت الله خاتمی امام جمعه ی یزد و بنده که امام جمعه ی تبریز بودم تشکیل می شد. این جلسات در ساختمان ریاست جمهوری تشکیل می شد.(پس از شهادت آیت‌الله مدنی)

 نخستین آشنایی شما با آیت الله خامنه ای مربوط به چه زمانی است؟
بنده پس از تبعید امام رحمه الله به عراق، به نجف رفتم. طی سال های اقامت در نجف، علاوه بر تحصیل به تدریس نیز مشغول بودم. به خاطر دارم که در یکی از سال های اوایل طلبگی، به علت استقرار حکومت خودخوانده ی فرقه ی دموکرات آذربایجان، امکان بازگشت به شهر خود را پیدا نکردم و به همین علت تصمیم گرفتم به همراه چند تن از طلبه های آذربایجانی، تعطیلات تابستانی را در مشهد بگذرانیم. در مشهد به لطف آیت الله سید یونس اردبیلی در مدرسه خیرات خان ساکن شدیم. آن موقع پدر آیت الله خامنه ای، آیت الله سید جواد خامنه ای در مسجد بالای سر حضرت رضا علیه السلام که از یک طرف به حرم متصل بود و از یک طرف به مسجد شاه، نماز می خواندند. من از آن موقع پدر آیت الله خامنه ای یعنی آیت الله سید جواد خامنه ای را می شناختم.

اما اولین بار نام آیت الله سید علی خامنه ای را زمانی شنیدم که صدام دستور اخراج ایرانی ها از عراق را صادر کرد و من به ناچار به ایران برگشتم و در قم ساکن شدم. در قم اطلاع پیدا کردم که جامعه ی مدرسین حوزه ی علمیه ی قم تأسیس شده و نام « سید علی خامنه ای» را در بین نخستین اعضای جامعه ی مدرسین دیدم. این نخستین باری بود که نام ایشان را می شنیدم./پایان خاطرات

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر: تلاش شده که حرمت علما حفظ شود ،درعین حال به مستندات  تارخی خدشه واردنشود،ضمناًدرگذشت آیت الله ملکوتی (۰۴ اردیبهشت ۱۳۹۳)می باشد.

امامان جمعه تبریز

۱- شهید محراب یت الله سید محمدعلی قاضی طباطبائی متولد ۱۲۹۳-۱۰/۸/۵۸ به شهادت

۲-شهید محراب آیت‌ الله سیداسدالله  مدنی متولد ۱۲۹۳- شهادت۲۱ شهریور ۱۳۶۰
۳- آیت‌الله مشکینی -علی اکبر فیض آلنی مشهور به آیت ‌الله علی مشکینی متولد ۱۳۰۰ مشکین ‌شهر -متوفی ۱۳۶۱
۴- آیت‌الله  حاج میرزاعلی"هادی" مسلم ملکوتی متولد1327قم- متوفی۴ اردیبهشت ۱۳۹۳
واما

آنطورکه موثقین رشت می گفتند(اززمان زمزمه جابجایی-تیر۱۳۹۶- امام جمعه رشت،مقام معظم رهبری به آیت الله قربانی داده پیشنهاد داده بودند که با توجه به سوابق علمی وحوزی برای تدریس به قم بروید.

واما درموردوضعیت استعفای امام جمعه در دیگر شهرستانها بعلت عدم دسترسی به اطلاعات کافی ورودنکردم.

سید رضا تقوی

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه هم «استعفاداد» 

آیت الله سیّد رضا تقوی

 

 دلایل کناره‌گیری از شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه

سئوال: خیلی زمزمه جدایی شما از شورای سیاستگذاری ائمه جمعه می‌آید. درست است؟

تقوی: بله.ان‌شاءالله در هفته‌های آینده بعد از ۱۷ سال که مسئولیت شورای سیاست‌گذاری را به‌عهده داشته‌ام، این مسئولیت را واگذار می‌کنم. البته در گذشته هم چند بار از محضر شریف مقام معظم رهبری درخواست کناره‌گیری را داشتم.

سئوال: دلایل شما برای کناره‌گیری چه بود؟

تقوی: میدان را به دیگران بدهیم و فکر نو و استعداد نو تجربه شود. هر مدیری در مجموعه‌ای که قرار می‌گیرد، برای مدتی ابتکارات و نوآوری‌های او برای ارائه فکر جدید طی چند سال ارائه خواهد شد. من بر این اساس، میدان را باز می‌گذاشتم تا تصمیم گرفته شود/حجت‌الاسلام تقوی دربرنامه«دست خط»۰۳ آذر۱۳۹۶

و «حجت الاسلام محمدجوادحاج‌علی‌اکبری » جایگزین شد.

اجرای اولین نمازجمعه ارومیه

آیت الله سیدکاظم شریعتمداری درصددبود آقای «فوزی» برای امامت جمعه ارومیه برگزیند، در حالی که از چند وقت پیش از سوی دفتر امام در قم،درصددبودند تا فرد قوی و مدیر و مدبری برای تصدی این منصب مهم برگزیده شود.

 همه‏ علمای استان را ارزیابی کرده بودند. در این میان، بیش‏تر بنده‏ حقیر مطرح شده و به زبان مردم افتاده بودم. ولی هنوز به طور رسمی از دفتر امام چنین حکمی ابلاغ نشده بود. از سوی دیگر، طرفداران آقای شریعتمداری در سطح شهر تبلیغات وسیعی به راه انداخته بودند که:

«نماز جمعه به امامت آقای فوزی اقامه خواهد شد»

تلویزیون اعلام کرد:فردانمازجمعه به امامت حجت الاسلام فوزی برگزارمی شود.

حتی به دستور و تأکید استاندار وقت که از حامیان سرسخت آن‏ها بود، اطلاعیه‏ هایی بدین منظور از تلویزیون ارومیه به طور مرتب پخش می ‏شد که از طرح نامش صرف نظر می ‏کنم.

روز پنجشنبه، یکی از این آقایان از قم به من زنگ زد و گفت: امروز در محضر حضرت امام بودیم. ایشان شما را به امامت جمعه‏ ارومیه منصوب کردند و تأکید داشتند که شما همین فردا نماز را در ارومیه اقامه کنید.

حالا چه کاری باید می‏ کردم، تقریبا بین دو محذور واقع شده بودم. بنده با شخص آقای فوزی، هیچ مشکلی نداشتم. یک عمر با هم و در کنار هم بودیم. خودم نیز چندان تمایلی به قبول چنین مسئولیت سنگینی نداشتم،

اما از سویی می‏ دیدم آقای فوزی ظاهر قضیه است. در پشت پرده، ایادی حزب خلق مسلمان کارها را هدایت و رهبری می‏ کنند و اگر نماز جمعه به دست این‏ها بیفتد، فردا وسیله ‏ای برای تحقق آرمان‏های تجزیه‏ طلبانه‏ آن‏ها خواهد شد و آن‏ها در جهت اهداف خطرناک خود از این سنگر عبادی - سیاسی، سوءاستفاده‏ های کلان خواهند برد.

مجدداً تلویزیون اطلاعیه پخش کرد:

نمازجمعه فردا به امامت حجت الاسلام ملاحسنی برگزارمی شود.

به امام جمعه منتخب شریعتمداری گفتم:بعد از ظهر، آقای فوزی با من تلفنی تماس گرفت:

Image result for ‫حسنی امام جمعه ارومیه‬‎

من ازطرف آقای شریعتمداری مأمور م نماز جمعه را او اقامه کنم

ملاحسنی :من فردابا کلت و کلاشینکف به نماز جمعه می آیم

اطلاعیه ‏ای دادیم که در سطح شهر پخش و از رادیو و تلویزیون خوانده شد. در آن اطلاعیه آمده بود که فردا، نماز جمعه‏ ارومیه، به امامت ملاحسنی برگزار خواهد شد.

بعد از ظهر، آقای فوزی با من تلفنی تماس گرفت و فرمود که از طرف آقای شریعتمداری مأمور است نماز جمعه را او اقامه کند. گفتم: خب، من هم از جانب امام خمینی به این سمت منصوب شده ‏ام. گفت پس چه کار کنیم؟ گفتم: فردا شما هم بیایید، من هم با کلت و کلاشینکف می‏ آیم. یا شما به من اقتدا می‏ کنید، یا من به شما اقتدا می‏ کنم. بالاخره یک جوری نماز را برگزار می‏ کنیم.

فردای آن روز، من رفتم، اما دیدم ایشان منصرف شده و نیامده است. انصافاً آقای فوزی شخص معقولی بود. خودش هم متوجه بود که این کار درستی نیست، ولی اطرافیان و طرفداران آقای شریعتمداری، ایشان را به دردسر و رودربایستی گذاشته بودند./۲۸ دی ۱۳۹۲ خبرگزاری مهر

«فوزی»کیست؟

آیت الله میرزا محمد فوزی (متولد۱۳۰۴ارومیه-متوفی۱۲تیر۱۳۸۶)

شاگردی بسیاری از علمای اعلام و فضلای برجسته وقت مانند حضرات آیات سید روح الله الموسوی الخمینی، سید حسین طباطبایی بروجردی، میرزا علی مشکینی، حاج شیخ احمد پایانی اردبیلی، میرزا جواد خندق آبادی، میرزا محمد مجاهدی تبریزی، سید محمدباقر سلطانی طباطبایی و شیخ محمد فکور یزدی را پیدا کرد.

«میرزامحمد » مقدمات علوم حوزوی را در حوزه علمیه ارومیه گذراند و در سال ۱۳۳۰ و در سن ۲۶ سالگی راه قم را در پیش گرفت.

آیت الله میرزا محمد فوزی در سال ۱۳۴۰ به ارومیه بازگشت تا دانش و توان خود را در خدمت مردم زادگاهش قرار دهد.

ایشان در ارومیه علاوه بر تبلیغ و ارشاد و اقامه جماعت، خدمات عمومی متعددی را برای شهر و شهروندان تدارک دید که تاسیس تعداد زیادی مسجد، مدرسه، کتابخانه، کانون خیریه، حمام عمومی و همچنین تلاش برای ساخت مسکن ارزان قیمت برای افراد مستضعف، از جمله این اقدامات است.

استاد علامه مرتضی مطهری – که کمتر از کسی نام برده و تجلیل می‌کردند - در جریان سفر به ارومیه و یزد می نویسد:«در یزد، آقای صدوقی و در ارومیه، آقای فوزی را بی‌نظیر دیدم.»

ایشان همچنین در ارومیه به عنوان یکی از ارکان روحانیت منطقه، از اقدامات انقلابی امام خمینی حمایت می‌کرد و مبارزاتی را علیه رژیم ستمشاهی تدارک می‌دید.

آیت‌الله فوزی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، نمایندگی مردم استان آذربایجان غربی در مجلس خبرگان قانون اساسی را عهده‌دار شد و در سال‌های پایانی قم، به قم آمد و در این شهر سکنی گزید تا آرامشی مثال زدنی را در جوار کریمه اهل بیت(س) حس کند.

آیت‌الله میرزا محمد فوزی، این عالم مجاهد و خستگی ناپذیر سرانجام در مانند چنین روزی، یعنی در دوازدهم تیر ماه و در حالی که ۸۲  سال از عمر شریفش گذشته بود، بدرود حیات گفت و پس از اقامه نماز بر پیکرش توسط آیت الله سید موسی شبیری زنجانی، در آستانه درب غربی قبرستان شیخان قم در خاک آرام گرفت. روحش شاد./منبع :خبرگزاری فارس۱۲تیر۱۳۹۵.

توضیحات مدیریت سایت-پیراسته فر:اصلاحات اندکی درمنابع اخذشده انجام گرفته است،ضمناً فداکاری مرحوم ملاحسنی برای دوست ودشمن غیرقابل انکاراست،مخصوصاً دردفاع ازشهرستان نقده که اگرمقاومت ایشان نبود،شهرسقوط میکرد،بدست گروهک های کومله ودمکرات می افتاد،مضافاً ایشان یک فرزند(رشید)ش را برای انقلاب فداکردند.

* البته همه ائمه جمعه مثل آیات اعظام :ابراهیم امینی،حوادی آملی واستادی وحائری شیرازی و..نیستند که وقتی بوی تفرقه بیاد،پست رارهاکنند،بجای متوسل شدن به خشونت.

هفته گذشته، فیلمی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که در آن عده‌ای از منتقدان و اعضای دفتر امام جمعه بروجرد با یکدیگر درگیر شده بودند. 

داستان آخرین درگیری چه بوده است؟

بر اساس آنچه که در اخبار آمده، یک درگیری میان حامیان و منتقدان ترابی انجام شده است. اما اینکه شروع کننده این درگیری منتقدان او بوده‌اند یا موافقانش، هنوز جای سوال است. درگیری که در آن میز و صندلی توسط طرفین به یکدیگر پرتاب می‌شد و مکان آن، دفتر امام جمعه این شهرستان اعلام شد.

امام جمعه بروجرد کیست؟

حجت الاسلام حسن‌ترابی‌گودرزی، ۱۵سال است که امامت جمعه بروجرد را بر عهده دارد و بر اساس حکمی که سید رضا تقوی به او داده است آذر امسال، پایان دوره سه ساله پنجم ماموریت او در شهرستان سرخواهد رسید. اطلاعات فراوانی از ترابی در دسترس نیست و صفحه زندگینامه او در سایت شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور، خالی بوده و تنها به ذکر نام او در این صفحه بسنده شده است.

درگیری‌ها از چه زمانی آغاز شده است؟

حدود پنج سال است که گروه‌های مختلف سیاسی و مذهبی شهرستان بروجرد، با دفتر امام جمعه درگیرند و هربار کار به صدور بیانیه، راهپیمایی و یا گفت‌وگو می‌کشد. معترضان ترابی براساس آنچه که بسیج دانشجویی و طلاب دربیانیه خود آوردند او را متهم به اداره مافیایی امور در شهرستان بروجرد می‌کنند. معترضان مدعی‌هستند امام جمعه بروجرد سال‌هاست به صورت «مافیایی» زمام اختیار این شهر را عهده‌دار است و در تمام زمینه‌ها حتی در زمینه اشتغال نیز، دستور کتبی وی لازم است. اما امسال این اعتراضات گسترده‌تر شد. اوایل سال بود که رسانه‌ها خبر بیانیه گروهی از روحانیون و طلاب بروجرد را منتشر کردند که در اعتراض به آنچه «فساد» امام جمعه این شهر می‌خواندند، خبر می‌داد.

بیانیه عجیب و غریبی که لحن آن بسیار تند بود و در آن به اساس کار شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه حمله شده بود. معترضان با انتشار بیانیه‌ای، ضمن نالایق و نااهلی خواندن امام جمعه بروجرد، هدف از راهپیمایی خود را «رساندن پیام اعتراض مردم لرستان به فسادهای گسترده کانون‌های قدرت و ثروت» در این استان اعلام کرده بودند. در این بیانیه، مدعی شده بودند که « حسن‌ترابی سال‌هاست که با لگدکوب کردن ارزش‌ها و ترویج فساد و نکبت در بروجرد، در حق مردم خیانت می‌کند». روحانیون معترض، همچنین از«سکوت‌مرگبار» شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه ایران، درباره فساد حسن‌ترابی انتقاد کردند. بعد از انتشار این بیانیه شدید اللحن، آن‌ها در یک حرکت اعتراضی به سمت تهران راهپیمایی کرده بودند.

حمایت بسیج از معترضان ترابی

بعد از این بیانیه بود که هفت تشکل بسیج دانشجویی از این اقدامات طلاب و روحانیون بروجرد دفاع کردند و در بیانیه‌ای نوشتند:«مطلع شدیم که جمعی از طلاب انقلابی شهرستان بروجرد، در اقدامی شجاعانه در راستای عدالت‌خواهی و مبارزه با فساد موجود در استان لرستان و به‌ویژه شهرستان بروجرد، به ندای رهبرشان لبیک گفته و وارد کارزار مبارزه با تعدادی از مسئولانی شده‌اند که به تعبیر مقام معظم رهبری(در آبان ۱۳۹۵)، بوی لذت دنیا به مشام‌شان رسیده است. همچنین این روحانیون بزرگوار اذعان داشته‌‌اند که پیگیری‌های مکرر آن‌ها در طول چند سال اخیر بی‌نتیجه بوده و فریادهای عدالت خواهانه‌شان راه به جایی نبرده است».

دوران تفکر«ترابی»تمام شده

به نظر می‌رسد با نزدیک شدن به پایان ماموریت سه ساله پنجم ترابی، فشارها برای تغییر او از سوی گروه‌های سیاسی و روحانیون بیشتر شده است. یک منبع آگاه در این زمینه به «قانون» گفت: «ترابی سال‌هاست در بروجرد حضور دارد و هم‌اکنون کسانی به ماندن او اعتراض دارند که با حمایت او در سال‌های قبل، دست به تندروی در این شهرستان می‌زند». او در رابطه با دلیل اعتراضات به «قانون» گفت: «به نظر می‌رسد که با نزدیک شدن به زمان اتمام دوره پنجم فعالیت ترابی در بروجرد، معترضان به دنبال تغییر او هستند».

اعتراضات با چوب، چماق و خونریزی حل نمی شود.

محمد بیرانوندی، نماینده مردم خرم‌آباد در مجلس شورای اسلامی اما در گفت‌وگوی خود با «قانون»، به صورت تلویحی‌صحت این درگیری‌ها را تایید کرد. اگر چه بیرانوند به صورت مستقیم در رابطه با چرایی این حمله، صحت خبر حمله به دفتر امام جمعه بروجرد را تایید نکرد اما او در پاسخ به این سوال که دلیل این درگیری‌ها در دفتر امام جمعه بروجرد چه بوده گفت:« فصل الخطاب ما قانون است و اگر اعتراضی نیز وجود دارد باید از راه های قانونی آن انجام شود و با چوب، چماق و حمله به یکدیگر و خونریزی مسائل حل نمی شود».

امام جمعه می‌خواهیم نه سلطان!

بهرام بیرانوند، نماینده دوره نهم بروجرد در مجلس نیر از تریبون صحن علنی مجلس به رییس شورای سیاست‌گذاری ائمه‌جمعه درباره عملکرد حسن ترابی، تذکر شفاهی داده بود.

وی خطاب به حجت‌الاسلام تقوی، رییس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور گفت: «شما برای شهرهای مختلف کشور باید امام جمعه اعزام کنید نه سلطان و حاکم منطقه‌ای». این نماینده سابق بروجرد، از برخورد امام جمعه این شهر با طلاب انقلابی و قطع شهریه‌های آنان سخن گفت و خطاب به رییس‌شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه تصریح کرد: «این رویه را اصلاح کنید»./۲۸شهریور۱۳۹۶سایت جماران

نماینده اصولگرای بروجرد: ائمه جمعه قرار است امام جمعه باشند نه سلطان/ از امکانات دولتی در انتخابات سوء‌ استفاده شده است

بهرام بیرانوند، نماینده بروجرد در مجلس نهم، در جلسه علنی یکشنبه، ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۵ ـ مجلس

بیرانوند در ادامه در تذکر به رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه گفت:

ائمه جمعه قرار است امام جماعت باشند و نه سلطان و حاکم منطقه، امام جمعه بروجرد چند دوره است که منصوب می‌شود ولی باعث تضعیف نماز جمعه شده است و مردم کمی به نماز جمعه می‌روند.منبع:۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۵آنا

خرداد ۱۳۹۵ بود که در حاشیه سخنرانی حسین ا... کرم در حوزه علمیه خرم آباد، میان دو گروه از طلاب درگیری انجام شد که این درگیری‌ها به خشونت منتهی شد. به نظر می‌رسد در روزگاری که گفت‌و گو شاه کلید حل بسیاری از مسائل است، این راه حل که یا به نتیجه می‌رسیم یا با زور، کاری را به نتیجه خواهیم رساند، جایی نخواهد داشت و فقط به تنگ‌تر شدن مسیر رسیدن به راه‌حل منجر می‌شود. اینکه درگیری در دفتر امام جمعه بروجرد انجام شده است یا خیر، اصل نیست بلکه باید به این نکته توجه شود که چرا باید برای رسیدن به اهداف یا نشان دادن اعتراض دست به خشونت و درگیری زد؟ درگیری‌هایی که در جامعه باد می‌کارد و عاملان آن توفان درو خواهند کرد./۲۸ شهریور ۱۳۹۶ تابناک

استفاده از کالای خارجی باوجود مشابه داخلی خیانت به‌نظام است

ترابی رفت ۱۵ تیر۱۳۹۷حسینی آمد

نمازجمعه میعاد گاه وحدت و همدلی مسلمانان است

 حجت‌الاسلام سید علی حسینی  به‌عنوان امام جمعه جدید بروجرد معرفی شد.

وی تاهفته پیش امامت جمعه شهرستان خمین را عهده داربوده است.

***

امام جمعه همدان : برای این‌که بیشتر بتوانم باقی عمر خود را با قرآن سپری کنم، استعفامی دهم

امام جمعه همدان

آیت‌الله «غیاث‌الدین طه‌محمدی» امروز (یکشنبه ۱۵ اسفند ۱۳۹۵) در مراسم تجلیل از منتخبان و برگزیدگان بیستمین جشنواره قرآن و عترت دانشجویان استان همدان در مراحل استانی و کشوری، اظهار کرد: بنده در زندگی خود برکات بی‌نهایت قرآن در همه ابعاد اخلاقی و معنوی را لمس کردم بنابراین برای اینکه بیشتر بتوانم باقی عمر خود را با قرآن سپری کنم/ایسنا.

ماجرای اختلاف درمصلی -شعارعلیه استاندار،عصبانیت امام جمعه ازشعاردهندگان

سخنران قبل از خطبه‌های نماز جمعه همدان در روز۹دی۱۳۹۰، استاندار همدان بود که در دقیقه سی‌وپنجم سخنرانی وی، حدود ۱۵ تا ۲۰ نفر با سردادن شعارهایی علیه برخی از اعضای دولت(مشایی وبقایی)، قصد اخلال در سخنرانی "کرم‌رضا پیریایی" را داشتند که این اقدام آنها با واکنش شدید نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه همدان، مواجه شد.
رفتار‌شناسی دو استاندار قم در دولت دهم/ قم در انتظار کلیددار جدید
استاندار همدان که دقایق پایانی سخنرانی خود را پشت سر می‌گذاشت، جملات آخر سخنان خود را که با محور تدبیر ولایت‌فقیه در برخورد با فتنه بود، به پایان می‌رساند که خطاب به شعاردهندگان، اظهار داشت: برای آنکه تقدس نماز جمعه را بر هم می‌زنید، صلاح نمی‌دانم ادامه بدهم.

پس از سخنرانی استاندار، که طبق برنامه زمان‌بندی شده، باید خطبه‌های نماز جمعه انجام می‌شد، همگان متوجه شدند که امام‌جمعه همدان، آیت‌الله "غیاث‌الدین طه محمدی"، نسبت به اقدام افراد مذکور اعتراض و قصد ترک محل اقامه نماز جمعه را دارد که پس از ۲۵ دقیقه پا درمیانی اعضای ستاد نماز جمعه و معتمدین شهر همدان، وی پشت تریبون نماز جمعه حاضر شد و با انتقاد شدید از اقدام صورت گرفته از سوی تعدادی انگشت‌شمار در نماز جمعه، خطبه‌های خود را شروع کرد.
آیت‌الله "غیاث‌الدین طه محمدی"، نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه همدان، که از حرکت ناشایست چند نفر معترض ناراحت شده بود، گفت: اراده کرده بودم تا در نماز جمعه امروز، به‌خاطر همین حرکت حاضر نشوم.
نماینده ولی‌فقیه در استان همدان در شروع خطبه‌ها، شدیدا حرکت این افراد را محکوم و از سخنرانی استاندار همدان قدردانی کرد . در ادامه عین سخنان نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه همدان منتشر می‌شود:
«من روم نمی‌شه شما و خودم را به تقوای الهی دعوت کنم، با این بی‌تقوایی‌هایی که امروز دیدم، من تصمیم گرفته بودم امروز جزما نماز جمعه نخوانم، به خاطر اشتباه بزرگی که این آقایان، قیم ما بودند، اختیار ما را داشتند بساط ما را به هم بریزند. نماز جمعه سمبل اتحاد، صفا و صمیمیت است. حالا گاهی به عامل نفاق، دودلی و کینه‌توزی مبدل می‌شود. این عزیزانی که خیلی سوپر انقلابی هستند، می‌خواستند بروند و هر جای شهر آقای استاندار را ترور کنند، ما حرفی نداشتیم اما حرمت نماز جمعه را نباید می‌شکستند. شما حرمت‌شکنی کردید، بسیار اشتباه کردید.{در این لحظه مردم با تکبیر از امام جمعه همدان حمایت کردند} آقایان از هزار فرسخ دست به آتش دارند فکر می‌کنند تخم دو زرده زاییده‌اند. ما به یک اعتبار۳۰ سال، یک اعتبار ۱۰ سال تو این استان شب و روز جون می‌کنیم، تمام آتش اختلافات را خاموش کنیم، مردم یکپارچه بشوند، گوش به ندای آن منادی بزرگ وحدت امام عزیز، این منادی حی و حاضر، رهبر عزیز انقلاب. آقایان با یک اشتباه و تندرویهای فکرنکرده و ناشیانه، بیایند بساط ما را به هم بریزند.

شما راست می‌گویید، خیلی درد دین دارید، خوب این استاندار که توی جیب من نیست، توی جیب نماز جمعه هم که نیست، بروید ترورش کنید، شما حق ندارید قداست نماز جمعه را بشکنید، حق ندارید در نماز جمعه به کسی توهین کنید.

خدا شاهد است، به جان همه شما قسم، منو به خون شهدا قسم دادند، برگشتم. من رفته بودم. مگر شما مردم را خریده‌اید؟ شما تفکر دارید، تز دارید؟ اولا که صد درصد اشتباه می‌کنید. سالی که نکوست از بهارش پیداست. شما اگر واقعا هم دلسوزید، حالیتون نیست. شما فکر می‌کنید ما بچه‌ایم؟ آسان هست این همه سلایق، این همه گرایش، این همه مردم را در سر سفره حاضر کردن؟(حضور و وحدت مردم در نماز جمعه) مفت و مجانی که جنابعالی بیایید در اینجا شعار بدهید، خیلی سوپر انقلابی هستید، بروید خودتان را درست کنید، عقل داشته باشید. این تندرویها غیر خرابکاری، هیچی توش نبوده و نخواهد هم داشت. اتفاقا من می‌خواستم امروز در خصوص اتفاق بزرگ "نهروان" صحبت کنیم. نهروانیان نماز نمی‌خواندند که می‌خواندند، نهروانیان روزه نمی‌گرفتند که سالی ۱۲ ماه روزه می‌گرفتند، نهروانیها قرآن نمی‌خواندند که می‌خواندند، کج فهمی داشتند، می‌گفتند، علی(ع) کافر است علی(ع) کافر است، خوب منم کافرم، فقط جنابعالی و شما چند نفر که معلوم نیست چه‌کاره هستید، از کجا آمده‌اید، کسی شما را تحریک کرده، تعادلتان را از دست داده‌اید، امید آبروی اسلام را بردید. آیا ما تو کشور و تو دنیا بدنام نشدیم؟ امروز ما حالا چطور سر بلند کنیم توی استانهای دیگر، که ما همدان "دارالمومنین" و "دارالمجاهدین" هستیم؟ وقتی بلد نیستید، می‌خواهید سرمه بکشید، کور می‌کنید. خواهش می‌کنم آن سرمه هم مال خودتان باشد.
یعنی چه؟ قداست نماز جمعه، حرمت نماز جمعه، اینجا همه حق دارند، راست می‌گویید؟ اینها هیچ چیز را از دست شما نگرفته‌اند. شما بروید تمام میدانهای بزرگ شهر هرچه می‌خواهید بنویسید، هر چی می‌خواهید شعار بدهید، داد بزنید. نماز جمعه تمام سلیقه‌ها، تمام گرایشها، تمام اشخاص، دونه دونه حق آب و گل دارند، چه حق دارید بیایید مردم را دلزده کنید، دلسرد کنید؟ علاوه بر این، این بنده خدا صحبت کرد، کجای صحبتهایش عیب داشت، غیر از اینه که شما مریضید...؟!
"ابن‌ملجم" هم وقتی علی(ع) را کشت، گفت، من بزرگترین خدمت را به اسلام کردم، درست است؟ از کی اجازه گرفته‌اید؟ چرا نماز جمعه؟ راست می‌گویید، بروید جای دیگر. مگر دانشگاه، استانداری، فرمانداری و میدانهای شهر را از شما گرفته‌اند؟ شما چه حق دارید قداست نماز جمعه را بشکنید؟ من از آقای استاندار تشکر می‌کنم، خوب حرف زد. من تفتیش عقاید ندارم که بروم تو دل افراد، که ببینم چیه. ظاهر افراد نشانگر باطن آنهاست.../۱۰ دی ۱۳۹۰تابناک بنقل ازایسنا.

کرم‌رضا پیریایی(متولد ۱۳۳۹کوهدشت لرستان

از۱۸ بهمن ۱۳۸۸ الی ۷تیر۱۳۹۱استاندارهمدان بود وبعدازهمدان«استاندارقم»شد

کرم‌رضا پیریایی دردیماه ۱۳۹۶باحکم محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام،  به عنوان معاونت خود در دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام منصوب کرد.

وی درسمتهای مختلی دیگری  دراستانهابوده ازجمله :مدیر کل صدا وسیما، در استانهای ایلام و کردستان.

***

امام جمعه زاهدان:اولین شهیدلیست رهبری شدم

تروریست‌ها بدانند خون پاسداران عزیز و خون مردم مظلوم یمن پایمال نخواهد شد

آیت الله سلیمانی(امام جمعه زاهدان) :  نگاه مقام معظم رهبری و دفتر حضرت آقا مساله« جوان گرایی و پیر زدایی »می باشد که نام من هم در این لیست قرار گرفته است که به گفته رئیس دفتر مقام معظم رهبری بنده اولین شهید این تفکر زیبا هستم که در ادامه نیز سایر عزیزان به این شهادت نائل می شوند.

بیانیه گام دوم «شروع تمدن انقلاب اسلامی» است

«آیت الله عباسعلی سلیمانی» در پایان خطبه دوم : از همه مردم عذرخواهی می‌کنم و حلیت می طلبم. کاستی ها، ضعف ها و نارسایی ها را بر من ببخشید و هرکجا هستم دعاگوی لطف مردم شیعه و سنی استان سیستان و بلوچستان خواهم بود.

اماچون بنده نماینده خبرگان رهبری هستم قطعا تا پایان دوره پیگیر مسائل این استان خواهم بود و بعضی از کارها را از طریق حوزه نمایندگی تعقیب می‌کنم./۰۳ اسفند ۱۳۹۷

امام جمعه‌ جدید و جوان زاهدان را بیشتر بشناسید + زندگی‌نامه

بسم الله الرحمن الرحیم
جناب حجت‌الاسلام آقای حاج شیخ مصطفی محامی دامت توفیقاته
اکنون پس از پایان مسئولیت جناب حجت‌الاسلام آقای حاج شیخ عباسعلی سلیمانی دامت توفیقاته در دوره‌ای پرتلاش و موفق، ضمن تشکر از مجاهدتها و خدمات شایسته ایشان، جناب‌عالی را به نمایندگی خود در استان سیستان و بلوچستان و امام جمعه‌ی شهر زاهدان منصوب می‌نمایم.۰۸ اسفند ۱۳۹۷ 

استعفای امام جمعه بجنورد​​​​​​​

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:آیت الله سلیمانی قبلاً امام جمعه بجنوردبوده

«آیت الله حبیب الله مهمان نواز» در آیین نماز جمعه این هفته بجنورد گفت: به علت کهولت سن و وضعیت نامناسب جسمانی از مقام معظم رهبری درخواست کردم تا مسئولیت امامت جمعه مرکز خراسان شمالی را تحویل دهم.

آیت الله مهمان نواز، پدر معنوی خراسان شمالی

مهمان نواز اظهار داشت: در این اواخر به علت وضعیت نامناسب جسمانی نمی‌توانستم آنطور که باید و شاید مسئولیت‌های امام جمعه را انجام دهم و به همین علت نیز تصمیم گرفتم این مهم را بر عهده شخص دیگری بسپارم./۲۳ تیر ۱۳۹۱جوان آنلاین

حال عمومی آیت الله حبیب الله مهمان نواز مساعد است

فوت :آیت الله حبیب الله مهمان نواز(متولد۱۳۰۵نیشابور)در اردیبهشت  ۱۳۹۷فوت کردند.

***

بعداز۴۰سال امام جمعه اهواز(آیت الله جزایری)استعفاداد.

 «آیت الله موسوی جزایری »هم راضی شد که «تریبون نمازجمعه» را به کسی دیگرواگذارکند

 حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدعبدالنبی موسوی فرد، امام جمعه خرمشهر،به عنوان «نماینده ولی فقیه در خوزستان و امام جمعه اهواز» معرفی و جایگزین آیت الله سید محمدعلی موسوی جزایری شد.۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۸

باید به وضع معیشتی کارگران قطار شهری اهواز رسیدگی شود

حجت‌الاسلام سید عبدالنبی موسوی‌فرد متولد سال ۱۳۳۵ در شهر جهرم استان فارس است کهاز سال اول دبستان تا پایان جنگ تحمیلی در خرمشهر بود

 وی پیش از این امامت جمعه شهر‌های رامهرمز و خرمشهر را برعهده داشت.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین موسوی فرد  گفت: بنده پرورش یافته‌ی آیت‌الله موسوی جزایری هستم و علاقه ویژه به ایشان داشته، دارم و خواهم داشت.

جزییات استعفای امام جمعه اهواز آیت الله موسوی جزایری+دلیل استعفا

آیت‌الله سید محمدعلی موسوی جزایری(متولد سال ۱۳۲۲شوشتر ) در خطبه‌های ۲۶ بهمن نماز جمعه اهواز:من نمی‌توانم بیماری خود را از دیگران پنهان کنم، گفت: به دلیل کهولت سن، ضعف، سستی و بی‌حسی در پاهایم ایجادشده است که انجام برخی کارها ازجمله ایستاده نمازخواندن را برایم مشکل‌ساز کرده است، تشخیص پزشکان این است که ضعف و بی‌حسی پاهایم، درمان مشخصی ندارد، برای امامت جمعه، باید نیم ساعت ایستاده خطبه خواند و پس‌ازآن هم نماز را اقامه کرد، اما من با ضعف و بی‌حسی که در پاهایم ایجادشده، تقریباً توان این کار را ندارم.

آیت الله جزایری ازخداحافظی با نمایندگی ولی فقیه در خوزستان حرف زد

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:آیت‌الله  جزایری در بهمن۲۹ بهمن ۱۳۹۷استعفایش راتقدیم مقام معظم رهبری کرده بود(البته ازاستعمال واژه «استعفاء»اجتناب می کنند وبجایش ازواژه «کناره گیری»استفاده می کنند.!)

امام خمینی:حُبّ به دنیا منشا هر خطیئه است.(شرح چهل حدیث،ص ۲۰۷ و ۲۰۸)

همه خطاها از حب دنیا است. از حب شهرت است. این حب را از دل خود بیرون کنید. بمیرانید این حب را و زنده شوید، به زندگانی اسلام (صحیفه نور، جلد ۵، صفحه ۱۶۶)

خطاب امام خمینی به مفسدان واختلاسگران ،اهل معاصی نیست ،بلکه به مؤمنین ومُقّربین وسابقین است.

عالم مثال چیست"مُثُل افلاطونی"عوالم چهار گانه

«مُثُل افلاطونی» چیزی شبیه «عالم ذر»است

 «روح» انسان‌ها پس از مرگ می‌توانند از مسائل دنیا آگاهی پیدا کنند و تا حدودی از احوال خانواده خود آگاه شوند.

 «عالم مثال» بین عالم «عقل و ماده» است. زیرا از یک سو «ذات»است وازسوی دیگراز «ماده مجرد» است.

نام دیگر «عالم مثال»، «خیال منفصل» است زیرا خیال گاه «متصل» است که در انسان و حیوان هست، یعنی وقتی انسان صوری را درک می کند و یا مزه ای یا بویی را درک می کند بعد از آنی که رابطه اش با ماده خارجی قطع شد و احساس مزبور خاتمه یافت، آنچه درک کرده است را در جایی محفوظ دارد که به آن «عالم خیال» می گویند.

عالم مثال چیست؟...«مثُل افلاطونی» چیست؟

جهان خلقت به سه مرتبه ی کلی تقسیم می شود:

۱-جهان عقل

۲- جهان مثال (برزخ)

۳- جهان ماده

درادامه خواهیدخواند:«عوالم چهار گانه»( عالم ناسوت، عالم ملکوت، عالم جبروت و عالم لاهوت)

افتراق واشتراک«عالم ذر با مُثُل افلاطونی»را..«تفاوت ملکوت اعلی با ملکوت اسفل» چیست؟


 عالم مثال بین عالم عقل و ماده است. «عالم مثال» بین عالم «عقل و ماده» است. زیرا از یک سو «ذات»است وازسوی دیگراز «ماده مجرد» است..

بتعبیردیگر بالاتر از عالم ماده است و از عالم عقل پائین تر است.
نام دیگر عالم مثال، خیال منفصل است زیرا خیال گاه متصل است که در انسان و حیوان هست، یعنی وقتی انسان صوری را درک می کند و یا مزه ای یا بویی را درک می کند بعد از آنی که رابطه اش با ماده خارجی قطع شد و احساس مزبور خاتمه یافت، آنچه درک کرده است را در جایی محفوظ دارد که به آن عالم خیال می گویند.

چرا «عالم مثال» ،«عالم خیال» می گویند؟
عالم مثال مانند خیال است در اینکه صورت هایی که در آنجا هست دارای اشکال و رنگ و حجم است ولی از انسان و حیوان منفصل است یعنی در درون انسان و حیوان نیست بلکه عالم مثال، جهانی است عینی که خارج از وجود انسان ها و حیوان ها می باشدو جهانی است که انسان ها در مرحله ای از وجودشان وارد آن می شوند. آن را خیال منفصل می نامند ( وجود خیالی ابعاد و اشکال دارد و امافاقدماده  است(عالمی است که ماده ندارد ولی آثار ماده را دارد)این مرتبه از وجود که عالم مثال نام دارد.

«عالم مثل» مشائیین و اشراقیین 

«مشائین »قائل هستند که عالم مثال، معلول عقل فعال است یعنی مرتبه ی عقول آنقدر تنزل می یابد که به عقل دهم می رسد و عقل دهم (علیرغم نقص)در اثر کثرتی که دارد با عالم مثال سنخیت می یابد و می تواند موجودات متکثر عالم مثال را خلق کند.


« اشراقیین »می گویند که «صور مثالی» معلول یک موجود نیست بلکه معلول عقولی عرضیه است.

یعنی انواعی که در عالم ماده است هر نوع یک فرد مجرد عقلی دارد و مجموعه ی انواع، مجموعه ای از این افراد مجرد را دارند که این افراد مجرد عقلی اولی و بالذات و بلا واسطه موجودات عالم مثال را خلق می کنند و به واسطه موجودات عالم مثال، عالم ماده را تدبیر می کنند.

یعنی آنها که موجودات مجرد محض هستند با عالم ماده ارتباط مستقیم ندارند بلکه فاعل بعید عالم مادی می باشند.

«وحدت» درکثرت

در روایت است که امیر مؤمنان علی(ع) هنگام فوت هر کسی بر بالین آن حاضر می شود بنا بر این ممکن است در یک آن کسی که مؤمن است در یک طرف عالم از دنیا برود و در آن طرف عالم فرد کافر دیگری از دنیا برود و امام (ع) در همان لحظه بر بالین هر دو حاضر شود یکی با خوشحالی و برای دیگری با غضب.

بنا بر این وجود مثالی چون احاطه بر این عالم دارد، کل این عالم را فرا گرفته است و در همه جای عالم حضور دارد، بدون اینکه وحدت دفعی او از بین برود.

اینجاست که می گویند صور عالم مثال به شکل های گوناگون جلوه می کند بدون اینکه به وحدت آنها صدمه بخورد.عالم مثال برای اولین بارتوسط شیخ اشراق(شهاب الدین سُهروردی)وارد فلسفه اسلامی شد(عالم واسطه بین عالم ماده وعوالم مجرد ازماده) نقش حلقه اتصال دوماده مافوق ومادون خوداست.صورمثالی «تمثیل »نیزدراینجانمودارمی شود و به همین دلیل آن راعالم عجائب نیزنامیده اند.

سهروردی بدین وسیله توانست کمک بزرگی دراشتی «عقل ونقل«داشته باشد.

«موطن»جن وشیطان وملائک«عالم مثال»است.

عالم مثال راعالم(خیال منفصل)هم نامیده اند،سهروردی معتقداست «موطن»جن وشیطان وملائک دراین عالم است.

سهروردی(متوفی۶۳۲قمری) براین باوربود که حتی« نفوس خبیثه»بعدازمفارقت ازبدن ،دراین عالم-مثالی- به آن می پیوندند.  

تقاوت عالم مثال با «مثُل افلاطون»چیست؟

مُثل افلاطونى همان انوار قاهره عرضى ‏اند که با انوار قاهره طولى، نور اقرب، و نورالانوار همگى در حقیقت نورى مشترک‏اند، و در عین حال، همگى بسیط‏ اند. به این ترتیب، اشتراک در حقیقت و بساطت از یک‏سو، و اختلاف مرتبه‏اى که میان این انوار هست از سوى دیگر.

«سهروردی »عالم مثال را با«مثل افلاطونی»متفاوت می داند،چون درمثل افلاطون،فقط انوارنقش دارند ولی درعالم مثال علاوه برعالم انوار،ظلمات هم نقش دارند.

بعداز سهروردی، فلاسفه اسلامی «عالم مثال»رابه چالش کشدند،ازجمله فارابی وابن سینا واما «ملاصدرا»با جرح وتعدیلی عالم مثال را پذیرفت.،وی معتقدبود که پس ازمفارقت نفس،«خیال»نیزبعنوان جزئی ازآن همراه نفس محشورمی شود.

دیدگاه صدرالمتألهین درباره مُثُل افلاطون(متوفی۳۵۰قبل ازمیلاد)

 ملاصدرا(متوفی۱۰۴۵قمری) ضمن تأییدشیخ حکیم سهروردی اما ادله‌ی شیخ را کافی نمی‌داند، درصدد است ارائه دلائل متقن وستدل است، صدرالمتألهین چند ایراد بر ادله‌ی شیح اشراق وارد نموده است.
بعقیده‌ی ملاصدرا براهین شیخ اشراق صرفاً بیانگر اثبات مدبری مجرد، ثابت و مدرِک برای هر نوع از انواع مادی است و هرگز نمی‌توان با آن، مماثلت فرد حسی و مدبر عقلی و تحت یک نوع‌بودن آن را اثبات نمود در حالیکه سخنان افلاطون صراحت بر مِثل‌بودن مُثُل دارد. همچنین وجوه مناسبت میان حقایق نوری (ارباب انواع) و موجودات مادی (اصنام) بیان نشده است

«استادشهیدمرتضی مطهری» دیدگاه افلاطون را از نگاه صدرالمتألهین چنین بیان می‌کند: طبایع و انواع دارای دو دسته افرادند؛ افراد محسوس و مادی، در طبیعت و افراد مجرد و معقول، در ماورای طبیعت که نسبت میان آندو رابطه‌ی علّی و معلولی است. یعنی افراد معقول بمنزله‌ی علل ایجادی برای افراد محسوسند و از آنجا که محسوسات (طبیعت)، متغیر، زمانی، حادث و فانی هستند، نسبت به ماورای طبیعت از نظر رتبه‌ی وجودی در مرتبه‌ی ضعیف قرار گرفته، بمنزله‌ی اضلال و سایه‌های آنها محسوب می‌شوند (. مطهری، مجموعه‌ی آثار، ج۷، ص ۵۴۹- ۵۴۸.).

 توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:«مُثُل افلاطونی» چیزی شبیه «عالم ذر»است.(تعهدات عالم ذر)

وَإِذْ أَخَذَ رَبُّکَ مِن بَنِی آدَمَ مِن ظُهُورِهِمْ ذُرِّیَّتَهُمْ وَأَشْهَدَهُمْ عَلَىٰ أَنفُسِهِمْ أَلَسْتُ بِرَبِّکُمْ ۖ قَالُوا بَلَىٰ ۛ شَهِدْنَا ۛ أَن تَقُولُوا یَوْمَ الْقِیَامَةِ إِنَّا کُنَّا عَنْ هَـٰذَا غَافِلِینَ ﴿١٧٢اعراف)

«مُثُل افلاطونی» با «وجود ظلّی ذهنی» که مبتنی بر «اتّحاد عاقل و معقول» است.

«ایده»و«مثال»همان«مُثُل افلاطونی»هستند.

رصد عشق با اسطرلاب عقل / علامه حسن زاده آملی کیست؟

«علامه حسن زاده آملی» می نویسد:افلاطون عقیده داشت؛ براى هر نوعى از انواع موجودات جهان مادی یک وجود مجرّد عقلانى است که افراد محسوسه آن نوع، پرتو او، و او نمونه کامل آن افراد است، و این‌را «ایده» می‌خواند که مترجمان دوره‌ی اسلامى آن‌را «مثال» ترجمه کرده‌اند. و به نام «مُثُل افلاطونی» معروف شد.

طبق نظریه مُثُل، آنچه در این جهان مشاهده می‌شود -چه جواهر و چه اعراض- اصل و حقیقتشان در جهان دیگر وجود دارد و افراد این جهان به منزله‌ی سایه‌ها‏ و عکس‌هاى حقایق آن جهانى هستند؛ مثلاً تک تک افراد انسان که در این جهان زندگى می‌کنند همه داراى یک اصل و حقیقت در جهان دیگر هستند و انسان اصیل و حقیقى، انسان آن جهانى است. همچنین سایر اشیاء.

 براساس نظریه مُثل،حقیقت علم؛ «صورت علمیّه حقیقیه اشیاء»هستند.

«علامه حسن زاده آملی» می گوید:این که آرمانهای موضوعهای علمی واقعی تصویر واقعی علمی از اشیاء هستند، به عنوان آنها مورد توجه و علاقه مند به جستجو برای وجود سایه ای از ذهن، و در جستجوی یک اتحاد منطقی و معقول، و تنها جستجو برای آنچه که در آرمان های الهی انجام می شود». این‌جا ۲ مدّعا وجود دارد: یکی این‌که مبحث وجود ذهنی مبتنی بر مثل الهیّه است، و دیگر این‌که مبحث اتّحاد عاقل و معقول نیز چنین است. هر کدام از این دو مبحث چگونه با مثل الهیّه مربوط می‌شوند، و از چه رو است که برای تمام بودن این دو مبحث نیاز به مثل الهیّه است!؟

«آیت الله جوادی آملی » درتبیین «عالم مثال»اینچنین می گوید:

آغاز پخش تفسیر سوره لیل در برنامه «بر کرانه نور»

آنچه درعالم رؤیا مى بینیم، داراى ابعاد و اندازه است؛ ولى ماده ندارد. بدن مثالى شبیه آن است. در عالم طبیعت، بدن، حجم، ابعاد، جرم و جسم دارد. در عالم رؤیا بدن طبیعى در بستر آرمیده است؛ ولى روح ما با آن بدن مثالى بدون جرم و داراى ابعاد در حال حرکت است. این را« بدن مثالى »مى گویند.

«اعمال و نیات» بدن مثالى انسان رامی سازند.

همه ما بعد از مرگ تا قیامت با چنین بدن مثالى همراه هستیم. بى تردید ما بدن مثالى را با علم و عمل خود مى سازیم؛ یعنى تمام اعمال و حرکات ما در شکل گیرى آن بدن مثالى دخالت دارد؛ براى مثال کسى مى خواهد بدنش در قیامت شبیه یوسف (ع) باشد، مى تواند با کردارش این کار را انجام دهد. اگر آن چه «حسنه» و زیبا است انجام دهد، آن بدن به شکل یوسف در مى آید. چنانچه خداى ناکرده گناهان را مرتکب شود، بدن مثالى اش سیاه و بد چهره مى گردد.

 آیه ۱۰۶آل عمران : «یَوْمَ تَبْیَضُّ وُجُوهٌ وَ تَسْوَدُّ وُجُوهٌ» به همین مسئله اشاره دارد. وضو نور است و انسان را نورانى مى کند. وقتى در وضو صورت را مى شویید، در واقع به خداوند عرض مى کنید: خدایا از گناهانى که با صورتم انجام داده ام، توبه مى کنم؛ صورتم را پاک گردان. هنگام شستن دست ها باید نیت این باشد که گناهان انجام شده با دست را ترک کنید و… . به هر حال، آنچه بدن مثالى انسان را مى سازد ،اعمال و نیات و کارهایى است که هر لحظه انسان انجام مى دهد./منبع:هدانا

توضیح  مدیریت سایت-پیراسته فر: اسلام کوئست درپاسخ به سئوال:موقعیت عالم مثال در بین سایر عوالم کجاست؟ آیا مثل این دنیا حقیقت مادی دارد؟ اینکه ادعیه قضا و قدر را بر می گردانند در خصوص عالم یاد شده چگونه قابل توجیه است؟

 اینگونه جواب می دهد : عوالم ممکنات چیست؟

«عوالم ممکنات»(یعنی ما سوی الله) و به عبارتی عوالم کلی دارای سه مرتبه از وجود اند:

۱ ، عالم عقل

۲ .عالم مثال

۳ .عالم ماده یا طبیعت

علت پیدایش عالم مثال چیست؟

این ترتب وجودی، ترتب در علیت است؛ یعنی عالم عقل علت به وجود آمدن عالم مثال است و عالم مثال علت به وجود آمدن عالم ماده. بر این اساس هر مرتبه از وجود که علت برای دیگری است تمام کمالات معلول خود را دارد،در این صورت عالم مثال که علت عالم ماده معرفی شده یک نظام مثالی است که تمام آثار نظام مادی را در خود جای داده، با این تفاوت که اشرف و اعلی از نظام مادی است و محدودیات ماده را ندارد./علامه طباطبایی ، بدایة الحکمة ،المرحلة الثانی عشر،الفصل التاسع، ص ۲۱۴

به هر حال از دیدگاه فلسفی جایگاه عالم مثال ما بین عالم طبیعت و عالم عقل می باشد.

آشنایی ما با «عالم مثال» در مباحث روایی و کلامی  از طریق اصطلاح «برزخ» و عالم پس از مرگ سهل تر می باشد؛ زیرا «برزخ همان عالم مثال» است.

خود واژه «برزخ »در قرآن، اصطلاحی برای  «عالم پس از مرگ است» که مردم در آن به سر می برند تا قیامت برسد ،این آن معنایی است که سیاق آیه ۱۰۰ سوره مومنون  (وَ مِن وَرَائهِم بَرْزَخٌ إِلىَ‏ یَوْمِ یُبْعَثُون؛ و در برابر آنها عالم برزخ است تا روزى که برانگیخته شوند) و آیاتی دیگر و روایات بسیار از طرق شیعه از رسول خدا (ص) و ائمه اطهار (ع) و نیز از طرف اهل سنت بر آن دلالت دارد .تفسیرالمیزان، ج‏۱۵، ص ۹۸،

«عالم مثال» یا «برزخ »را، «عالم خیال منفصل» نیز نامیده اند/ربانی گلپایگانی، علی، ایضاح الحکمة فی شرح یدایة الحمة ، ص ۵۸۰، ( الفصل الثالث فی المثال )

«خیال یعنى عالمى که در آنجا صورت محض است و مادّه ای در آن جا نیست» گرچه صورى که در آنجا موجود است به مراتب از موجوداتى که در عالم مادّه است قوى تر و عظیم تر، حرکتش سریع تر، حزن و اندوه و یا مسرّت و لذّتش افزون تر است ، چون مادّه حاجب و مانع از فراوانىِ این خصوصیّات است، و عالم برزخ چون از مادّه جداست ، لذا این معانى در آنجا بسیار بیشتر از عالم ماده حضور دارد.

وجه تسمیه این عالم به خیال منفصل

وجه تسمیه این عالم به خیال منفصل این است که چون عالم خیال ،   متّصل  به قواى متخیّله انسان است و چون با بدن خاکى او همجوار و قرین است «خیال متصل» نام می گیرد، 

«خیال منفصل» همان «قوای متخیله» است اما در «وقتی که «از بدن مفارقت نموده» و به «عالم صورت محض» پیوسته است.

بنابراین تمام موجودات عالم برزخ را «خیال منفصل » گویند.

باید دانست که عالم خیال، یک عالم بسیار وسیعى است ،نه اینکه آن را به معنای مصطلح فارسی ،یعنی امر «توهّمى» و موهومى بپنداریم که این اشتباهى است که در لغت ما وارد شده است و لذا بعضى از اهل ظاهر که چنین جملاتى را مانند عالم خیال، از حُکماى أعلام دیده ‏اند، تصوّر نموده‏ اند که آنها عالم برزخ را که همان مثال است قبول ندارند و قائل به یک عالم توهّمى و تصوّرى هستند، و براى آن حقیقت و واقعیّتى قائل نیستند در حالی که چنین نسیتی به آنان درست نیست.

گاهی عالم مثال را «مثال اعظم» و صورت های مثالی جزئی در نفس را «مثال اصغر » نامیده اند

/علامه تهرانى ، معاد شناسى ، ج ۲   ،ص ۱۶۲ و ۱۶۳ ،( مجلس یازدهم، تمایزات عالم طبع و برزخ و قیامت ، خصوصیات عالم برزخ )

عالم مثال ،بین ماده ومجرد است.

در مورد حقیقت عالم مثال باید گفت که طبق نظر حکما این عالم نه مجرد محض است و نه مادی صرف، بلکه متوسط میان آن دو است. یعنی از ماده و تغیّر و حرکت(حرکت به معنای سیر از قوه به فعل که در فلسفه ملاصدرا مطرح شده نه حرکت به معنای عرفی ) منزّه است، ولی با برخی از آثار ماده مانند شکل ، وضع و بُعد و نظایر آنها همراه است./ربانی گلپایگانی، علی، ایضاح الحکمة فی شرح یدایة الحمة ، ص ۵۸۱، ( الفصل الثالث فی المثال ) 

عالم قبر(عالم ارواح)چیست؟

دلایل نقلی و عقلی مختلفی برای وجودِ چنین جهانى که گاهى از آن به «عالم قبر»(عالم ارواح) تعبیر مى ‏شود وجو دارد. آیات متعددى در قرآن مجید داریم که بعضى ظهور، و بعضى صراحت در این معنى دارند. آیه مورد بحث (وَ مِنْ وَرائِهِمْ بَرْزَخٌ إِلى‏ یَوْمِ یُبْعَثُونَ ) ظاهر در وجود چنین عالمى است. یعنی وقتی رابطه روح از بدن قطع می شود قبل از آنکه روح به عالم قیامت برود در جایی ما بین دنیا و آخرت می ماند که به آن برزخ گفته می شود./نجفى خمینى، محمد جواد(متوفی ۱۳۷۷ شمسی)تفسیر آسان، ج۱۳، ص ۳۸۳

اسلام کوئست درپایان (درباره زندگی درعالم برزخ) اینگونه می نویسد: تصویرهاى مختلفى در این مورد ذکر شده است که روشن‏ترین و صحیح ترین آنها آن است که روح انسان بعد از پایان زندگى این جهان در اجساد لطیفى قرار مى‏گیرد که از بسیارى از عوارض این ماده کثیف برکنار است. و چون از هر نظر شبیه این جسم است لذا به آن (قالب مثالى) مى‏گویند که نه به کلى مجرد است، و نه مادى محض. بلکه داراى یک نوع (تجرد برزخى) است.

ودرباره «قضاوقدر»اینگونه پاسخ می دهد:اینکه گاهی مباحث مربوط به قضا و قدر را به حقایقی در مورد عالم مثال برمی گردانند به این جهت است که از لحاظ مرتبه عالم مثال بالاتر از عالم طبیعت و حس قرار دارد و می دانیم که در قوس نزول امر الاهی از عالم بالا به پایین می آید و به اصطلاح فلسفی از  عالم عقل به عالم مثال و بعد به عالم ماده جریان دارد.

ارتباط عالم دنیا باعالم مثالاز طریق اعمال و افکار و نیّات انسان اتفاق می افتد.

نتیجه گیری اسلام کوئست :نکته قابل تذکر این است که عالم مثال یا عالم خیال منفصل، با عالم دنیا از طریق اعمال و افکار و نیّات انسان در ارتباط بوده و رابطه ای دو طرفه بین این دو برقرار است. شاید بتوان این عالم را در نظام قضاو قدر که کل مراتب عالم را در بر گرفته است منطبق بر لوح محو اثبات دانست که تقدیرات در آن موقوف به شرایط بوده و دعا و توبه و ... در آن تاثیر گذار است. همچنانکه عالم رویا که ارتباط تنگاتنگی با عالم مثال دارد متاثر از اعمال خوب و بد انسان است ولی امر قطعی و قضای محتوم مربوط به عوالم مجرد محض و به اصطلاح عالم امر الاهی است./پایان پاسخ اسلام کوئست.انتخاب تیترهم ازمدیریت سایت-پیراسته فرمی باشد.

«بدن برزخی »چگونه است؟ ارتباط میّت- دربرزخ- از دنیا وخانواده واشنایان 

باشگاه خبرنگاران جوان می نویسد: در تمام عوالم هستى  انسان داراى بدن است ، به دلیل این که روح حقیقتى است عین تعلق به بدن و در متن و ذات روح، تعلق به بدن خوابیده است. از این رو، ممکن نیست که روح باشد و بدنى در کار نباشد. پس اگر انسان در عالم طبیعت، برزخ و قیامت، داراى روح است - که هست - واجد بدن نیز خواهد بود.

بدن برزخى، هم سنخ با احکام و آثار عالم برزخ است. هم‏چنین بدن در قیامت غیر از بدن برزخى و بدن مادى است و بدنى است که هم سنخ با سنن ویژه عالم قیامت و آماده پذیرش آن قوانین مخصوص است. مثلاً بدن قیامتى، بدنى است که در عین سوختن مدام، از بین نمى ‏رود؛ یا مثلاً بدن قیامتى یک فرد بهشتى، به صورتى ساخته شده است که در عین خوردن و آشامیدن، نیازى به تخلیه مواد تغذیه شده از بدن ندارد. بنابراین نباید تصور کرد که بدن مادى، برزخى و قیامتى یکسان هستند.

بدن برزخى، شبیه بدن دنیوى است.امام صادق علیه السلام مى‏فرماید: «ارواح مؤمنان (در برزخ)در بدن‏هایى شبیه بدن‏هاى دنیوى آنان است

و در جمله اى دیگر مى‏فرماید: «ارواح انسان‏ها (در برزخ) به صورت جسدهاى دنیوى ‏اند

البته «بدن برزخى» بالاتر و کامل‏تر از «بدن مادى» است، در عین حال، از «بدن قیامتى» ناقص ‏تر است.

امام صادق علیه السلام فرمودند: «بدن‏هایى شبیه بدن‏هاى دنیوى» یا «در صورت جسدهاى دنیوى» که بیانگر شباهت، است نه یکسان بودن.

شبیه آن است چون شکل، مقدار و اندازه دارد، و هر فرد مُرده ‏اى، مُرده ی دیگر رادراین قالب، مشاهده کرده، او را مى‏ شناسد.

ارواح برزخی و دیداربا خانواده

 «روح» انسان‌ها پس از مرگ می‌توانند از مسائل دنیا آگاهی پیدا کنند و تا حدودی از احوال خانواده خود آگاه شوند.

در کتاب «کافی »در سرفصلی با نام «أَنَّ الْمَیِّتَ یَزُورُ أَهْلَه» ،روایت  شده است، با توجه به ارتباط نسبى که بدن برزخى با بدن مادى پنهان در زیر خاک دارد«ارواح انسانى در برزخ، براساس منزلت و فضایلى که در دنیا داشته ‏اند، امور دنیوى را درک کرده، حتى به خانواده خود سر مى‏زنند و آنها را زیارت مى ‏کنند» این امر مى‏تواند در هر زمانى و براى هر فردى باشد ولى «روز جمعه» کمترین و مشخص ‏ترین زمانى است که در روایات وجود دارد.

آیا مؤمن خانواده خویش را زیارت مى ‏کند؟

«روح» انسان‌ها پس از مرگ می‌توانند از مسائل دنیا آگاهی پیدا کنند و تا حدودی از احوال خانواده خود آگاه شوند.

۱- «اسحق ‌بن عمار »نقل می کند که از امام کاظم(ع) پرسیدم: آیا مؤمن(فوت شده) خانواده خویش را زیارت مى ‏کند؟

امام فرمود: آرى .

گفتم: چقدر؟

فرمود: بر حسب فضایلشان. پاره ‏اى از آنان هر روز و پاره‏اى هر ۳ روز، خانواده خود را زیارت مى ‏کنند.

اسحق بن عمار مى ‏گوید: در اثناى کلام حضرت، دریافتم که مى‏فرمود: کم‏ترین آنان هر جمعه (خانواده خود را زیارت مى ‏کنند)

پس گفتم: در چه ساعتى از شبانه روز؟

فرمود: هنگام زوال خورشید، یا مثل آن، پس خداوند فرشته‌ اى را با او روانه مى‏ کند تا چیزهایى را به او نشان دهد که شاد شود و از وى چیزهایى را بپوشاند که او را غمگین سازد.

*.امام صادق(ع): به درستى که مؤمن خانواده خویش را زیارت مى ‏کند. پس آنچه را دوست دارد، مى ‏بیند و آنچه را ناخوشایند دارد از او پوشیده مى‏شودو به درستى که کافر خانواده خویش را زیارت مى‏کند. پس مى‏بیند آنچه ناخوشایند اوست و از او پوشیده مى ‏شود آنچه را دوست دارد.

امام جعفرصادق(ع) فرمود: بعضی از ارواح  هر جمعه خانواده خودرا زیارت مى ‏کنند و بعضی بر حسب عمل خود، زیارت مى ‏کنند.

* همچنین از امام صادق(ع) نقل شده است روز جمعه که می‌شود یا روز عید، خداوند به نگهبان جهنم می‌فرماید به ارواح مؤمنان اعلام کند که خداوند به شما اجازه داده است تا به دیدار خانواده و دوستان خود در دنیا بروید.

*.در مورد چگونگی این دیدار راوی از امام هفتم پرسید که «مُرده در چه صورتى و شکلی نزد خانواده خود می‌آید؟»

فرمود: در صورت «پرنده» لطیفى بر دیوارهاشان می‌نشیند و به آنها سرکشى می‌کند، اگر خوش باشند شاد می‌شود، و اگر بدی هایشان ببیند، اندوهناک و غمگین می‌شود.

همچنین از امام کاظم(ع) نقل شده است : مُرده(میت) به صورت گنجشک یا کوچک‌تر به دیدارخانواده می‌آید: «قَالَ فِی صُورَةِ الْعُصْفُورِ أَوْ أَصْغَرَ مِنْ ذَلِکَ»

تکامل علمی در عالم برزخ

تکامل علمی در عالم برزخ هست؛ چرا که برای انسان خیلی از معارف در برزخ روشن شده و بدانها عالِم می‌شود، اما تکامل عملی در برزخ وجود ندارد؛ یعنی کسی که در اینجا کافر بود، آنجا نمی‌تواند ایمان بیاورد؛ زیرا ایمان از مصادیق اراده و عمل است و در عالم برزخ عمل نیست، همان طوری که نماز و روزه و احسان و اعمال دیگر نیست.به عبارت دیگر، ایمان، مرتبط باعقل عملی، اراده، عزم، نیّت و تصمیم است و در آنجا انسان دیگر چنین قدرتی ندارد؛ زیرا بر اساس روایات، عقل عملی یعنی«مَا عُبِدَ بِهِ الرَّحْمَنُ وَ اکْتُسِبَ بِهِ الْجِنَانُ» آن چیزی است که بندگی و کسب بهشت شود که همان اعمالی چون ایمان و دیگر اعمال صالح است. (اصول کافی، ج۱، ص۱۱،) وقتی آدمی از دنیا رفت دیگر جائی برای عمل یعنی ایمان آوری و دیگر اعمال صالح نیست.  به تعبیر روایات : «الْیَوْمَ عَمَلٌ وَ لاَ حِسَابَ وَ غَداً حِسَابٌ وَ لاَ عَمَل؛ دنیا جای عمل است نه حساب وقیامت جای حساب است، نه عمل» (اصول کافی، ج۸، ص۵۸، ).

هر کسی در عالم برزخ از آثار اعمالی که(دردنیا) گذاشته بهره مند خواهد شد، همان طوری که از اصل عمل بهره‌مند می‌شود. پس اگر حسنات جاری و باقیات صالحاتی داشت ،به عنوان اعمال خودش در برزخ بهره مند می‌شود.

 خداوند می‌فرماید: نَکْتُبُ ما قَدَّمُوا وَ آثارَهُمْ؛ یعنی فرستاده‌های علمی و عملی را با آثار آن می‌نویسیم. (یس، ۱۲) نظیر سنت‌هایی که از خود به جا می‌گذارد، حالا بد و یا خوب به نامش ثبت می‌شود و آثارش برای او در برزخ است. یعنی از مصادیق آثار همان «مَنْ سَنَّ سُنَّةً حَسَنَةً و مّن سن سُنَّةً سَیئَةً» است که در روایات بیان شده است. اصول کافی، ج۵، ص۹، پس این دسته آثارنیز از اعمال خود انسان است نه اینکه در برزخ، اعمالی را انجام می‌دهد./آبان ۱۳۹۳باشگاه خبرنگاران بااندکی اصلاحات.


عوالم ۴گانه هستی
ندیشه  قم می نویسد: فلاسفه، حکما و عرفا معتقدند که هستی و عالم، طبقات و مراتب چهار گانه ای دارد که عبارتند از عالم ناسوت، عالم ملکوت، عالم جبروت و عالم لاهوت؛ البته سه عالم ابتدائی مربوط به جهان آفرینش هستند و آخری، مربوط به عالم آفریدگار است.
 عوالم چهارگانه


۱. عالم ناسوت: مراد از این عالم، همان عالم طبیعت و شهادت و مُلک است یعنی جهان جسمانی و اجسام و ماده و مادیات که در آن حرکت و زمان و مکان نقش دارد. عالم ناسوت مانند پوست است نسبت به عالم ملکوت یعنی قشر عالم ملکوت است.[۱]
پرسشی که اینجا مطرح می شود این است که مسلم است که عالمی برتر و مافوق عالم طبیعت وجود دارد امّا آیا می توان گفت عالمی پائین تر از طبیعت و ناسوت وجود ندارد؟
جوابی که فلاسفه داده اند این است که خیر زیرا اولاً وجود عالمی پائین تر از طبیعت مستلزم این است که مادة طبیعی قادر بر ایجاد یک شیء از عدم محض باشد و به دلائلی ثابت می کنند که تأثیر جسم و طبیعت از نوع تحریک است نه از نوع ایجاد ثانیاً عالم طبیعت عالم قوه و فعل و ماده و صورت و حرکت و زمان و مکان است. موجودی ضعیف تر از قوه و ماده و... که در آنها وجود و عدم آمیخته است قابل تصور نیست.[۲]
۲. عالم ملکوت: مراد، همان، «عالم غیب و عالم نفس و عالم مجردات است که به آن« عالم مثال» و عالم برزخ هم اطلاق می گردد و آن مرتبه و نشئه ای است برتر از عالم طبیعت که دارای صور و ابعاد است امّا فاقد حرکت و زمان و تغییر است.

ملکوت اعلی و«ملکوت اسفل» چیست؟

این عالم خود بر دو قسم است یکی «ملکوت اعلی» که عالم مجردات محضه است مانند عالم ملائکه .

 دیگری «ملکوت اسفل» است که عالم صور مقداری است.[۳] مانند وجود انسان ها در برزخ و قبر.


۳. عالم جبروت: مراد، همان عالم عقل و عالم معناست که از صور و ابعاد و اشباح مبرّاست و فوق عالم ملکوت است.[۴]

«صادر اول»چیست؟
در اثبات عالم جبروت و عقل گفته شده که برخی فلاسفه معتقدند: از آنجا که عالم الوهیت و ذات واجب الوجود دارای بساطت محضه است و نمی تواند مستقیما و بلاواسطه به وجود آورنده و مدبر و محیط بر عالم طبیعت و عالم ملکوت شود لذا قائل به «صادر اول» شده اند که بدون واسطه و مستقیماً، ذات اقدس خداوند به او افاضة وجود کرده است و مدعی شده اند که صادر اول، باید کاملترین و بسیط ترین ممکنات باشد که به سایر موجودات مادون خود، افاضة وجود کند.

«عقل»همان صادراول است.

 چنین موجودی جز اینکه مجرد از ماده و زمان و مکان باشد، نمی تواند باشد. این چنین موجودی را به حسب اصطلاح «عقل» می نامند.[۵]

۴. عالم لاهوت: مراد همان عالم الوهیت و عالم ربوبی است. یعنی ذات مقدس واجب الوجود که مستجمع جمیع صفات کمالیه است. البته در آن مرتبه از وجود،‌ آنچه هست یک وجود اطلاقی است و بس. ذات پروردگار به تنهایی عالمی است و عظیم ترین عوالم است، زیرا ذات حق، محیط بر همة عوالم مادون است و ذره ای وجود از احاطة قیومی او خارج نمی باشد.[۶]

توضیح نگارنده(پیراسته فر):منظوراز«صادراول»:مخلوق اول، است ،نخستین خلقت«عقل»بوده است.

«أوّل ما خلق الله العقل» خداوند در آغاز خلقت عقل را آفریده است.

 ابن بابویه(شیخ صدوق،متوفی ۳۸۱ ق) درکتاب (من لا یحضره الفقیه) 

امام صادق(ع) : خدای بزرگ عقل را از چهار چیز آفرید: از دانایی و توانایی و روشنایی و مشیّت به امر. پس، آن را به دانایی، پایدار و در ملکوت، پاینده ساخت.

درروایت دیگری ازامام صادق(ع): خداوند،خرد را آفرید و آن نخستین موجود روحانی است که خداوند از سمت راست عرش، از نور خویش آفرید.

درتبیین عقل ،امام باقر(ع)نقل است:چون خداوند عقل را آفرید به او فرمود: رو کن-پُشت کن- و او رو کرد؛ سپس فرمود: برگرد و او برگشت. آن گاه فرمود: به عزّت و جلالم سوگند که من آفریده‏‌ای نیکوتر از تو نیافریده‏‌ا‌م. تو را فرمان می‌دهم و تو را نهی می‌کنم (مخاطب امر و نهی من تو هستی)، تو را پاداش می‌دهم و تو را به کیفر می‌رسانم.کافی جلد۱

پی نوشت ها:

۱ . ر.ک: ملاصدرا، اسفار ج ۱، ص ۱۵۱، سفر اول؛ و بحرالعلوم، سید مهدی، تحفة الملوک
۲ . مطهری، مرتضی، اصول فلسفه و روش رئالیسم، ج ۵، ص ۱۹۶.
۳ . سجادی، جعفر، فرهنگ اصطلاحات فلسفی ملاصدرا، ص ۳۲۵.
۴ . مطهری، مرتضی، آشنایی با علوم اسلامی، ج ۱، ص ۱۹۱.
۶و۵. مطهری مرتضی، اصول فلسفه و روش رئالیسم، ج ۵، ص ۱۹۵ الی ۱۹۷.