پیراسته فر

خبری تحلیلی

پیراسته فر

خبری تحلیلی

سیستم فرماندهی جنگ الکترونیکی روسیه"کراسوخا"اوکراین تصاحب کرد

ماژول فرماندهی «کراسوخا »روسیه(Krasukha- ۴) در حومه «کی‌یف» به دست نیروهای اوکراین افتاده است

این سیتسم برای مسدود کردن ماهواره‌های مدار پایین، پهپادها و موشک‌ها طراحی شده اما می‌تواند «هواپیماهای ناتو» را نیز ردیابی کند

 این سامانه یک عامل ارسال علائمی بشمار می رود که قادر است(GPS)راازکاربیندازدودرکار ارتباطات رادیویی و الکترونیکی دشمن ناکارآمدکندتادامنه عمل سیستم «کراسوخا» ۳۰۰ کیلومتر در تمامی جهات است.

نیروهای اوکراینی بخشی از یکی از پیشرفته‌ترین سیستم‌های جنگ الکترونیک روسیه را که می‌تواند اسرار نظامی این کشور را فاش کند، به غنیمت گرفته‌اند.

«سیستم پیشرفته جنگ الکترونیکی روسیه» به دست ارتش اوکراین افتاد

به گزارش تایمز لندن ماژول فرماندهی موسوم به کراسوخا (Krasukha- ۴) در حومه کی‌یف به دست نیروهای اوکراین افتاده است. این سیستم هرچند کمی آسیب دیده اما گفته می‌شود همچنان سالم است. تصاویری از این سیستم پیشرفته همچنین در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است.

تحلیلگران بر این باورند که این ماژول احتمالا به هنگام تلاش عجولانه نیروهای روس برای عقب نشینی به دست نیروهای اوکراینی افتاده است. این سیتسم برای مسدود کردن ماهواره‌های مدار پایین، پهپادها و موشک‌ها طراحی شده اما در عین حال گفته می‌شود که این ماژول حتی می‌تواند هواپیماهای ناتو را نیز ردیابی کند.

تصاویر منتشر شده از این سیستم در در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد «کراسوخا »یک سیستم دو قسمتی متشکل از یک «ماژول فرماندهی» و یک «سیستم جنگ الکترونیک» دارد که به طور جداگانه روی ۲ کامیون نصب شده است.

تلگراف گزارش داده که احتمال می‌رود که «یک سامانه از این سیستم علیه پهپادهای ترکیه‌ای در سوریه مورد استفاده قرار گرفته و توانسته با ایجاد اختلال در سیگنال‌های پهپادها سقوط آنها را رقم بزند

هواپیماهای بدون سرنشین «بیرقدار» ساخت ترکیه از جمله پهپادهایی هستند که توسط نیروهای اوکراینی برای نابودی تانک‌ها، زره‌ها و کاروان‌های کامیونی روسیه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تلگراف گزارش داده که واحد توقیف شده توسط آژانس‌های اطلاعاتی و جاسوسی کشورهای غربی مورد بررسی قرار خواهد کرد. بررسی این واحد می‌تواند اسرار زیادی از نحوه عملکرد آن را آشکار کند و در نهایت می‌تواند به اوکراین و متحدان غربی این کشور برای بی‌اثر کردن آن کمک نماید./منبع یورونیوز۶ فروردین ۱۴۰۱

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:سایتهای اوکراین نوشتند:

سیستم جنگ الکترونیک Krasukha-4 ماژول فرماندهی روسیه به دست ارتش اوکراین افتاد۲ فروردین ۱۴۰۱ 

کانتینر عجیبی که امروز سربازان اوکراینی تصرف کردند، در واقع نشان دهنده یک ضرر قابل توجه روسیه و یک معدن طلای اطلاعاتی بالقوه است. آنچه نیروهای اوکراین پیدا کردند به نظر می رسد یک پست فرماندهی کانتینری است که بخشی از سیستم جنگ الکترونیک سیار Krasukha-4 است. Krasukha-4 اساساً برای شناسایی و مسدود کردن رادارهای بزرگ، مانند رادارهایی که در هواپیماهای هشدار دهنده و کنترل زودهنگام هوابرد، مانند E-3 Sentry نیروی هوایی ایالات متحده و ماهواره‌های جاسوسی هستند، طراحی شده است.

بر اساس گزارش‌ها، نیروهای اوکراینی این کانتینر پست فرماندهی را در خارج از کیف پایتخت پیدا کردند. کاربر توییتر @UAWeapons یکی از اولین کسانی بود که آن را به احتمال زیاد جزئی از سیستم Krasukha-4 دانست که با نامگذاری 1RL257 نیز بر اساس تصویری که در فضای مجازی ظاهر شده بود شناخته می شود. یک Krasukha-4 کامل شامل دو وسیله نقلیه است که هر دو بر اساس کامیون 8x8 KAMAZ-6350 هستند، یکی با سیستم جنگ الکترونیک (EW) و دیگری حامل ماژول پست فرماندهی.

رسانه دیگری نوشت:
«کراسوخا» (بلادونا یا شبگرد مرگبار) یک سامانه جنگ الکترونیک سیار، زمینی و روسی (EW) است. این سیستم توسط شرکت KRET بر روی سکوهای چرخ دار مختلف تولید می شود.

اهداف اصلی کراسوخا رادیو الکترونیک هوابرد (مانند هواپیماهای بدون سرنشین) و سیستم های هوابرد هدایت شده توسط رادار هستند.

ایستگاه پارازیت چند منظوره باند پهن Krasukha-4 بر روی شاسی چهار محور BAZ-6910-022 نصب شده است. مانند Krasukha-2، Krasukha-4 نیز با آواکس و دیگر سیستم های راداری هوابرد مقابله می کند. Krasukha-4 بردی دارد که می تواند ماهواره های مدار پایین زمین (LEO) را مختل کند و می تواند باعث آسیب دائمی به دستگاه های رادیویی-الکترونیکی مورد نظر شود.

رادارهای زمینی نیز یک هدف مناسب برای کراسوخا-4 هستند.

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:​علت موفقیت های اوکراین درتصاحب و تسلط ارتش اوکراین«کمکهای ماهواره ای ایلان ماسک» است

:کمک «ایلان ماسک»به اوکراین، برای ردیابی و منهدم کردن تجهیزات روسیه.

سیستم ماهواره‌ای «استارلینک اسپیس‌ایکس» ایلان ماسک به نیروهای اوکراینی کمک می‌کند تا در جنگ هواپیماهای بدون سرنشین پیروز شوند. 


روزنامه دیلی  تلگراف(انگلیس) نوشت: دلیل موفقیت نیروهای اوکراینی در هدفگیری دقیق و انهدام پایگاه‌ها و تانک‌های روسی، اطلاعات دقیقی است که ایلان ماسک از داده‌های ماهواره‌های شرکت اسپیس ایکس در اختیار اوکراین گذاشته است.



Krasukha-4 یک سیستم ضد رادار سوار بر کامیون ،شناسایی و نظارت الکترونیکی سرنشین دار یا بدون سرنشین جلوگیری می کند/با این حال، معمولاً رادارهای زمینی، ماهواره‌های جاسوسی در مدار پایین و سیستم‌های رادار هوابرد مانند بوئینگ E-3A AWACS مورد استفاده ناتو را خنثی می‌کند
Krasukha-4 یک سیستم ضد رادار سوار بر کامیون است که امکان حرکت استراتژیک نیروها و سلاح ها را فراهم می کند و در عین حال از شناسایی آنها توسط سیستم های نظارت و شناسایی الکترونیکی سرنشین دار یا بدون سرنشین جلوگیری می کند.
این سیستم (Krasukha-4)متحرک را می توان به راحتی در نزدیکی میدان جنگ مستقر کرد و با برد عمل گسترده خود در جلوگیری از حملات هوایی و جلوگیری از تلفات نیروها و از دست دادن مواد جنگی نقش اساسی دارد.

تولید آن در سال 2010 آغاز شد و در سال 2014 وارد خدمت شد. اما، از حدود دهه 1990 در حال توسعه بوده است.

۷سال پیش:مانورهایی که روسیه برای دراختیارداشتن(Krasukha- ۴)داد!

 این سامانه یک عامل ارسال علائمی بشمار می رود که قادر است(GPS)راازکاربیندازدودرکار ارتباطات رادیویی و الکترونیکی دشمن ناکارآمدکندتادامنه عمل سیستم «کراسوخا» ۳۰۰ کیلومتر در تمامی جهات است.

خبرگزاری دانشجو( ۱۴ مهر ۱۳۹۴)نظامیان روسیه سامانه های جنگ الکترونیک کراسوخا ـ ۴ را که برای از کار انداختن رادارهای هوایی و مقابله با پهپادها در نظر گرفته شده، در سوریه مستقر کردند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو ، کراسوخا ـ 4، جدیدترین سامانه جنگ الکترونیک روسیه است.
کراسوخا ـ 4 که در شرکت "کرت" واقع در مجتمع علمی فنی "کوانت" شهر نووگورود طراحی شده اند، در کارخانه الکترومکانیک شهر بریانسک روسیه ساخته می شوند.
کراسوخا ـ 4 دستگاه پارازیت پراکنی برای از کار انداختن رادار در هواپیما های دوربرد شناسایی و دیگر هواپیماهای دوربرد ، پهپاد ها و همچنین رادارهای ماهواره های شناسایی راداری است.
این سامانه به گفته سازندگان آن می تواند تاسیسات مورد نظر را در شعاع 150 تا 300 کیلومتری بطور کامل از شناسایی راداری مصون نگه دارد و همچنین وسایل ارتباطی و سامانه های جنگ الکترونیک دشمن را از کار بیندازد./ ۱۴ مهر ۱۳۹۴
استفاده از آنها به عنوان تسلیحات در سال 2012 به تصویب رسیده و از سال 2013 به نیروهای مسلح تحویل داده شده اند.
تسنیم (۲۴ مرداد ۱۳۹۸ )نوشت:روسیه اخیراً سامانه‌های جدیدی که می‌توانند سیستم‌های «جی.پی.اس» (GPS) را از کار بیندازند، در مرز سوریه-سرزمین‌های اشغالی مستقر کرده و این مسئله می‌‌تواند نه تنها مانع از پرواز هواپیماهای اسرائیلی شود، بلکه هواپیماهای نسل جدید آمریکایی را نیز کور کند.
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه «راسیسکایا گازیتا» امروز نوشت: فناوری جدید سامانه «مبارزه رادیو-الکترونیکی» روسیه که در سوریه مستقر شده است، قادر است هواپیماهای نامرئی اف-35 و اف-22 آمریکا را کاماً نابینا کند.
به نوشته نشریه «نشنال اینترست» آمریکا، اخیراً سامانه‌های «مبارزه رادیو-الکترونیکی» روسی در مرزهای سوریه با سرزمین‌های اشغالی مستقر شده‌اند که قادر به از کار انداختن سیستم‌های جی. پی.اس هستند. این مسئله به‌شدت می تواند مانع از پرواز هواپیماهای اسرائیلی در آسمان سوریه شده و همچنین جنگنده‌های جدید نسل پنجم «اف-35» که آمریکا آنها را غیرقابل ردیابی می‌نامد را کور کند. مشخص شده که تداخلات رادیویی که سیستم‌های ناوبری جنگنده اف-35 آمریکا را مختل می‌کند، از پایگاه نظامی-هوایی حمیمیم ارسال می‌شوند.
به نوشته این نشریه آمریکایی، کار سامانه‌های «مبارزه رادیو-الکترونیکی» روسی پس از آن آغاز شده که نیروی هوایی آمریکا جنگنده‌های مخفی اف-35و اف-22 خود را در قطر و امارات متحده عربی مستقر کرده است. روسیه همچنین تلاش می کند تا از این مانع از آن شود که آمریکا بتواند از هواپیماهای خود برای حمله به ایران استفاده کند.
مجله «نشنال اینترست» یادآور شده که بدین ترتیب هواپیماهای اسرائیلی هم به سادگی اسیر رویارویی دو قدرت بزرگ جهانی، یعنی روسیه و آمریکا شده‌اند. روسیه اکنون این امکان را از دست نمی‌دهد که با استقرار این سامانه‌ها در سوریه، در واقع با یک تیر دو نشان زده و هم امکان پرواز هواپیماهای اسرائیلی درسوریه را کاهش داده و در عین حال از خرید هواپیماهای آمریکایی توسط نیروی هوایی اسرائیل جلوگیری کند.
ضمن اینکه آمریکایی‌ها هم اذعان می کنند که سامانه «مبارزه رادیویی-الکترونیکی» روس‌ها کاملا موثر عمل کرده و پایگاه‌های نظامی روسیه در خاک سوریه را در برابر حملات پهپادهای تروریستی در امان نگه داشته است.
به نوشته این نشریه، مسکو سعی می کند تا بدین ترتیب مانع از پرواز هواپیماهای غربی، از جمله هواپیماهای نامرئی اف-35 و اف-22 آمریکا و همچنین پهپادهای تروریست‌ها در نزدیکی پایگاه‌های خود در سوریه شود.
چرا روسیه سامانه «مبارزه رادیو-الکترونیکی» را در سوریه مستقر کرده است؟
" آلکسی لئونکوف" کارشناس نظامی روس در گفت‌وگو با روزنامه «راسیسکایا گازیتا» توضیح داده که چند سامانه «مبارزه رادیویی-الکترونیکی» از جمله: «کراسوخا» و «ماسکوا-1» در پایگاه نظامی حمیمیم و طرطوس سوریه مستقر هستند.
به گفته وی، سیستم‌های ‌«مبارزه رادیویی-الکترونیکی» برای دفاع از گروه‌های نظامی روسیه مستقر در خاک سوریه، چه در مقابل هواپیماهای شناسایی و چه در برابر تلاش برای حمله از هوا در نظر گرفته شده‌اند. این سامانه‌ها می‌توانند سیستم رادار هواپیماهای دشمن، سیستم بمب‌های خودکار، موشک‌ها و پهپادهای دشمن را از کار بیندازند.
دامنه عمل سیستم «کراسوخا» ۳۰۰ کیلومتر در تمامی جهات است. این سامانه یک عامل ارسال علائمی بشمار می رود که قادر است ارتباطات رادیویی و الکترونیکی دشمن را از کار بیاندازد.  
سیستم «ماسکوا-1» هم به نوبه خود حریم هوایی اطراف محل استقرار را اسکن کرده و وجود دشمن را شناسایی و این اطلاعات را به سامانه‌های پدافند هوایی و نیروی هوایی منتقل می‌کند.
این کارشناس یادآور شد، روسیه می خواهد تا امنیت پایگاه‌های خود را در برابر پهپادهای تروریست‌ها که دائماً برای حمله از آنها استفاده می کند و مسلماً بدون کمک متخصصان غربی این کار ممکن نیست را تامین کند. ضمن اینکه نگرانی مقامات نظامی روس در باره این حقیقت که هواپیماهای شناسایی غربی دائماً در نزدیکی پایگاه‌های روسیه در حال پرواز هستند نیز کاملا قابل توجیه است.
 لئونکوف افزود: «وجود سامانه‌های مبارزه رادیویی الکترونیکی روسیه این امکان را از هواپیماهای غرب گرفته است تا بدانند که چه اتفاقی در پایگاه‌های نظامی حمیمیم و طرطوس رخ می دهد. اگر آنها به فاصله مشخصی از این پایگاه‌ها برسند، کور خواهند شد.

​به این لینک مراجعه کنید:

برای عدم دسترسی روسیه"نقشه گوگل در اوکراین" غیرفعال شد

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.