مذاکرات اجلاس سران کشورهای ساحلی دریای خزر
«کریدور شمال-جنوب» کجاست؟
پوتین:«سلام »گرم مرا را به حضرت آیتالله خامنهای برسانید.
در دیدار رئیسی و پوتین چه گذشت؟عشق آباد
روسای جمهور ایران و روسیه در حاشیه اجلاس خزر(۸ تیر ۱۴۰۱) بهصورت ۲جانبه و گفتوگو دیدار کردند.
حمایت روسای جمهور ایران و روسیه از گسترش همکاریها در حوزه انرژی و از جمله سوآپ
فارس نوشت:آیتالله دکتر سید ابراهیم رئیسی شامگاه چهارشنبه(۸ تیر ۱۴۰۱) در آخرین بخش از برنامههای سفر به ترکمنستان در دیدار «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه گفت: پس از سفر بنده به روسیه، سفرهای متقابل متعددی از سوی مقامات مربوطه به منظور پیگیری توافقات دو کشور صورت گرفته و روند اجرای این توافقات از سرعت مطلوبی برخوردار است.
رئیس جمهورروسیه(پوتین)درآغوش رئیس جمهورایران(آیت الله رئیسی)
ششمین نشست سران کشورهای حاشیه دریای خزر به میزبانی ترکمنستان در شهر تاریخی «عشق آباد» برگزار شد.
رئیس جمهور با بیان اینکه ایران تعاملات و مناسبات خود با روسیه را در چارچوب یک روابط راهبردی دنبال میکند، افزود: روابط دو کشور در عرصه تبادلات تجاری و نیز همکاریها در زمینه انرژی در سطح بالایی جریان دارد، اما با توجه به زمینههای موجود در دو کشور، این مناسبات همچنان ظرفیت زیادی برای گسترش دارند.
دکتر رئیسی بر ضرورت حمایت دو کشور از تقویت« کریدور شمال-جنوب» تاکید کرد و اظهار داشت: ایران و روسیه ظرفیتهای مناسبی برای همکاری در حوزههای انرژی از جمله «سوآپ» دارند.
رئیس جمهور همچنین با تاکید بر اینکه مکانیزمهای لازم برای تقویت روابط بانکی و پولی ایران و روسیه باید به طور مرتب تقویت شود، تصریح کرد: تبادلات مالی دو کشور باید در چارچوبی مستقل که سیستم تبادلات مالی غربی گسترش یابد تا هیچ کشوری نتواند بر آن اعمال نفوذ و فشار کند.
رئیس جمهور روسیه از آیتالله رئیسی درخواست کرد که سلامهای گرم وی را به حضرت آیتالله خامنهای( مقام معظم رهبری)برساند.
ششمین اجلاس سران کشورهای ساحلی دریای خزر روزچهارشنبه(۸ تیر ۱۴۰۱) به میزبانی ترکمنستان درپایتخت این کشور(عشق آباد)برگزار شد.
توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:«سوآپ»(SWAP) چیست؟
«سوآپ»(swap ) نوعی قرارداد برای معاوضه جریان نقدی در آینده است که در آن تاریخ پرداخت و چگونگی محاسبه جریانات نقدی که باید پرداخت شوند، مشخص است.
«قرارداد سوآپ» یا معاوضه یا تاخت نوعی از ابزار مشتقه است که در آن یک طرف قرارداد نسبت به معاوضه عواید ناشی از ابزار مالی خود با عواید ناشی از ابزار مالی طرف مقابل اقدام میکند.
عواید چنین قراردادی بستگی به نوع ابزار مالی مورد معامله دارد. برای مثال در معاوضه یا سوآپ اوراق قرضه منظور از عواید میتواند سود آن اوراق و به صورت کوپنهای مربوط به آن باشد. اینگونه از قراردادها معمولاً شامل تاریخ پرداخت و نیز نحوه محاسبه عواید یا جریانهای نقدی مورد معامله است.
اولین سوآپ در سال ۱۹۸۱ میلادی بین شرکت IBM و بانک جهانی صورت گرفت.
در «سوآپ ارزی» ۲طرف معامله توافق می کنند که پرداخت ها در یک ارز مشخص به صورت دوره ای (ماهانه یا به صورت سالانه) انجام شود تا بدهی طرف مقابل این معامله سوآپ به اتمام برسد، در مقابل طرف دوم معامله نیز می پذیرد که برای پرداخت های معامله سواپ داشته باشد.
در این روش به طرفین معامله کمک می کند تا در مقابل «ریسک نوسانات نرخ ارز »مقاوم تر بوده و آن را بهتر مدیریت کنند. یعنی بجای اینکه دو کشور با یک نرخ در زمان حال معاملات خود را انجام دهند، با درنظر گرفتن یک نرخ متوسط و پرداختهای دوره ای ارز دو طرف معامله به مدیریت ریسک های ناشی از نوسانات نرخ ارز اقدام می کنند.
بخش های تشکیل دهنده «سوآپ ارزی»
۱- «فروشنده سوآپ»(swap seller) : فروشنده سوآپ ارزی یا خریدار حمایت، به فردی گفته میشود که نرخ شناور از مبلغ قرارداد را دریافت کرده و پس از آن بازده کل از مبلغ قرارداد را به طرف مقابل قرارداد پرداخت میکند.
۲- شخص مرجع : تعهد مرجع یا شخص مرجع، فردی است که ابزار پرداخت بدهی را فراهم میکند که میتواند صادرکننده وام، دولت، شرکت یا یک شخص حقیقی باشد.
۳- «خریدار سوآپ» (swap buyer) : نام های دیگر آن سرمایهگذار یا فروشنده حمایت میباشد که با دریافت کل بازده مبلغ قرارداد، نرخی شناور از قرارداد را به طرف مقابل پرداخت میکند.
۴- دارایی پایه : موضوع قرارداد سواپ ارزی میباشد که شامل وام و ورقه قرضه با ریسک اعتباری است.
۵- «صرف سوآپ»(swap premium) : پرداختهای انجام شده به وسیلهی فروشنده سوآپ میباشد که به آن «پایه صرف»میگویند، همچنین به پرداختهای انجام شده به وسیلهی خریدار حمایت«پایه حمایت» میگویند.
برای اطلاعات بیشتر به این لینک مراجعه کنید: