حمزه یوسف(نخست وزیر اسکاتلند)جانشین خانم «نیکولا استورجن»شد.
«بریتانیا» از چهار کشور(انگلیس، اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی) تشکیل شده است.
«حمزه یوسف»در صفحه توئیتر خود نوشت: «من و خانواده ام اولین شب خود را بعد از رای گیری امروز مجلس(نخست وزیری) می گذرانیم، لحظه ای خاص که طبق معمول بعد از افطار در ماه رمضان با هم به نماز می خوانم»
حمزه یوسف(وزیردارایی وبهداشت) اولین نخست وزیر مسلمان اسکاتلند
شونا رابینسون مسئولیت وزیر دارایی را بر عهده گرفت. مایکل متسون وزیر بهداشت خواهد بود. جنی گیلروت مسئولیت وزیر آموزش و پرورش را بر عهده گرفت.حمزه یوسف اولین رهبر مسلمان در پارلمان اسکاتلند در سال ۲۰۱۶میلادی(۱۳۹۵شمسی) شد. حمزه مدت هاست که برای حقوق اقلیت ها در اسکاتلند مبارزه می کند. حمزه گفت: در اینجا(اسکاتلند) رنگ پوست، مذهب و طبقه مانعی برای رهبری نیست. شما تنها در صورتی می توانید یک رهبر ایده آل باشید که ایمان و عشق به کشور داشته باشید.
پارلمان اسکاتلند روز سهشنبه ۲۸ مارس ۲۰۲۷( ۰۸ فروردین ۱۴۰۲) تأیید کرد که «حمزه یوسف» جایگزین «نیکولا استورجن» به عنوان اولین وزیر، جوانترین وزیر در این ایالت و رئیس اصلی مسلمانان در مقامات اروپای غربی خواهد شد.
«حمزه یوسف»۳۷ ساله، روز دوشنبه در رقابت مدیریت سراسری اسکاتلند برای به دست آوردن بالاترین شغل، با عهد برای احیای استقلال متزلزل اسکاتلند، به دست آورد.
حمزه یوسف، رهبر جدید حزب ملی اسکاتلند، پس از رأی گیری پارلمان، اولین نخست وزیر مسلمان این کشور شد.
«نیکلا استورجن»(نخست وزیر اسکاتلند) که درنوامبر سال ۲۰۱۴ (آبان ۱۳۹۳) به قدرت رسیده بود، پس از هشت سال در۱۵ فوریه ۲۰۲۳(۲۶ بهمن ۱۴۰۱)از سمت خود استعفا کرد. خانم استورجن همزمان اعلام کرد دیگر رهبر «حزب ملی اسکاتلند» هم نخواهد بود.
پارلمان اسکاتلند روز گذشته با انتصاب حمزه یوسف رهبر جدید حزب ملی اسکاتلند به عنوان نخست وزیر اسکاتلند موافقت کرد.
«حمزه یوسف» پس از رأی گیری گفت: «این روز برای من و خانواده ام روز افتخار است و امیدوارم برای اسکاتلند نیز روز افتخار باشد»
یوسف ۳۷ ساله جانشین نخست وزیر سابق نیکولا استورجن شد که به طور ناگهانی ماه گذشته پس از ۸ سال استعفای خود را اعلام کرد.
حمزه یوسف پس از رای گیری داخلی سازماندهی شده توسط اعضای حزب، ریاست حزب ملی را به دست آورد و جانشین نخست وزیر سابق نیکولا استورجن در رهبری حزب شد و در نتیجه نخست وزیری را به دست گرفت.
او پیش از این سمت وزیر بهداشت را بر عهده گرفت و نخست وزیر جدید حامی استقلال از ولیعهد بریتانیا است، زیرا پس از پیروزی در ریاست حزب ملی اعلام کرد: «ما نسلی خواهیم بود که به استقلال اسکاتلند دست خواهیم یافت. وی تاکید کرد که اسکاتلندی ها بیش از هر زمان دیگری به استقلال نیاز دارند.
از سوی دیگر، ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا، به سرعت گفت که مشتاق همکاری با رهبر جدید حزب ملی اسکاتلند است، اما درخواست یوسف برای برگزاری همه پرسی جدید استقلال را رد کرد.
سخنگوی سوناک به خبرنگاران گفت که اسکاتلندیها و همه بریتانیاییها از سیاستمداران میخواهند که روی مسائلی که برایشان مهمتر است، مانند کاهش تورم، مقابله با افزایش استانداردهای زندگی و معوقههای بیمارستانی تمرکز کنند.
دولت محلی در اسکاتلند شامل 5.5 میلیون نفر است و می تواند در مورد بسیاری از مسائل از جمله آموزش، بهداشت و قوه قضاییه تصمیم گیری کند.
تفاوت «بریتانیا» با «انگلیس»چیست؟
توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:تفاوت «بریتانیا» با «انگلیس»چیست؟
نام اصلی بریتانیا :United Kingdom (پادشاهی متحده بریتانیای کبیر و ایرلند شمالی) است که علامت اختصاری آن«UK» است وشامل چهار کشور با نام های :«انگلیس(England)، اسکاتلند(Scotland)، ایرلند شمالی(Northern Ireland)» و ولز(Wales)، است.
البته وقتی «انگلستان»گفته می شود،منظورهمان بریتانیااست.
انگلیس : مساحت ۱۳۰٬۳۹۵+جمعیت ۵۳ میلیون نفر
اسکاتلند: ۵میلیون وپانصدهرارجمعیت و ۷۸٬۳۸۷کیلومتر مربع مساحتش هست و دارای ۷۹۰ جزیره است که حدود ۹۰جزیره مسکونی است(۲٪جمعیت اسکاتلندراتشکیل می دهند).
ایرلندشمالی :مساحت ۷۰،۲۸۰ کیلومتر مربع وحدود۳میلیون نفرجمعیت دارد وپایتختش «دوبلین/بلفاست»می باشد.
کشورولز :با ۲۱ هزار کیلومتر مربع مساحت دارای سه میلیون نفر جمعیت است پایتخت ولز« کاردیف» است
پایتخت اسکاتلند شهر تاریخی ادینبرو (ادینبورگ) است.
اسکاتلند و انگلستان تا سال ۱۷۰۷ کشورهایی با پادشاهی مستقل بودند واما ازاین تاریخ با هم متحد شده، کشور «پادشاهی متحد بریتانیای کبیر» را به وجود آوردند.
که گاهی به آن «پادشاهی متحده» نیرمی گویند.
جزایر بریتانیا (British Isles)یعنی محدوده ی بریتانیا و ایرلند.
تفاوت «ایرلند شمالی» با «جمهوری ایرلند» چیست؟
جمعیت بریتانیا(انگلستان)در حدود ۶۵ میلیون نفر برآورد می شود ( انگلیس ۵۳ میلیون، اسکاتلند ۶ میلیون، ایرلند شمالی ۳ میلیون نفر و ولز ۳ میلیون).
مساحت بریتانیا(انگلستان) حدود ۲۴۵۰۰۰ کیلومتر مربع می باشد که دارای ۸۰۰۰ کیلومتر خط ساحلی می باشد.
یوسف در جریان رای گیری که روز سه شنبه در پارلمان برگزار شد با ۷۱ رای برنده شد.
حمزه یوسف، نخستوزیر تازه منصوب شده اسکاتلند، به عنوان اولین مسلمانی که بالاترین مقام را در این کشور به دست آورد، در اولین روز حضور در اقامتگاه رسمی نخستوزیر اسکاتلند، یوسف تصویری از او در حالی که خانوادهاش را در دست داشت به اشتراک گذاشت. دعا، در صفحه توییتر خود.
نخست وزیراسکاتلنددرکتار همسر (نادیا الناکلا)و۲ دخترش
حمزه یوسف در صفحه توئیتر خود نوشت: «من و خانواده ام اولین شب خود را بعد از رای گیری امروز مجلس می گذرانیم، لحظه ای خاص که طبق معمول بعد از افطار در ماه رمضان با هم به نماز می خوانم»
یوسف روز دوشنبه به عنوان رئیس حزب حاکم ملی اسکاتلند انتخاب شد و جانشین نیکولا استورجن شد که مارس گذشته از سمت نخست وزیری و همچنین رهبری حزب استعفا داد.
با پیوستن جوزف به سمت نخست وزیری اسکاتلند، او اولین فردی از یک اقلیت قومی بود که این سمت را در یک دولت واگذار شده بریتانیا به عهده گرفت و اولین مسلمانی بود که رهبری یک حزب بزرگ در این کشور را نیز بر عهده گرفت.
نیکولا استورجن(نخست وزیرپیشین اسکاتلند) و(ریشی سوناک) نخست وزیر بریتانیا
یوسف در سال ۲۰۰۵ به حزب ملی اسکاتلند پیوست و همچنین اولین وزیر جنوب آسیا و اولین وزیر مسلمان کابینه بود که در دولت اسکاتلند خدمت کرد.
در ماه مه ۲۰۱۱، یوسف در سن ۲۶ سالگی به عنوان یک عضو اضافی برای منطقه گلاسکو به پارلمان اسکاتلند انتخاب شد و در آن زمان به جوانترین معاون منتخب پارلمان اسکاتلند تبدیل شد.
«حمزه هارون یوسف» درپارلمان اسکاتلند
«حمزه هارون یوسف»در سال ۲۰۰۵ به حزب ملی اسکاتلند پیوست و همچنین اولین وزیر جنوب آسیا و اولین وزیر مسلمان کابینه بود که در دولت اسکاتلند خدمت کرد.
در ماه مه ۲۰۱۱، یوسف در سن ۲۶ سالگی به عنوان یک عضو اضافی برای منطقه گلاسکو به پارلمان اسکاتلند انتخاب شد و در آن زمان به جوانترین معاون منتخب پارلمان اسکاتلند تبدیل شد.
حمزه یوسف پس از انتخاب از سوی حزب ملی اسکاتلند، اولین نخست وزیر مسلمان اسکاتلند شد و از خانواده ای مهاجر از پاکستان است.
خانواده یوسف اهل ایالت پنجاب هستند و پدرش مظفر یوسف در سال 1960 به همراه خانواده اش به اسکاتلند مهاجرت کرد و با مهاجر کنیایی شیتسا بوتا که در کنیا به دنیا آمد و در زمینه حسابداری کار می کرد ازدواج کرد.
تولد و تربیت
یوسف در سال 1985 به دنیا آمد، در اسکاتلند بزرگ شد و تحصیلات خود را در مدارس خصوصی، به ویژه مدرسه هاچسونز، که راه را برای او بعداً در دنیای سیاست باز کرد، برای ثبت نام در مقطع کارشناسی در دانشگاه گلاسکو باز کرد. اخذ مدرک لیسانس و سپس فوق لیسانس در رشته علوم سیاسی.
«حمزه یوسف» در سال ۲۰۱۹ با «نادیا النخلا» یک زن اسکاتلندی فلسطینی تبار که پدر و برادرش در نوار غزه زندگی می کنند، ازدواج کرد. او یک دختر با او داشت و بین سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۷ با جیل لیثگو، عضو سابق کمیته اجرایی حزب ملی اسکاتلند ازدواج کرد.
یوسف پیش از این پس از تجاوزات اسرائیل به غزه، ترس خود را برای خانواده همسرش ابراز کرده بود. او در سال ۲۰۲۱ در توییتر نوشت: "همسرش تمام شب گریه می کند. برادرش با همسر و سه فرزند خردسالش در غزه زندگی می کند. او به ما می گوید که موشک می بارد."
و در سال ۲۰۱۵، به عنوان وزیر امور خارجه اسکاتلند، دولت بریتانیا را متهم کرد که از بازدید او از غزه برای دیدن تأثیر ۵۰۰۰۰۰ پوندی کمک دولت اسکاتلند به منطقه جلوگیری می کند.
وی در نامه ای به فیلیپ هاموند، وزیر امور خارجه وقت، نوشت: «من ناامیدکننده و ناامیدکننده می دانم که وزارت امور خارجه مانع از بازدید وزرای اسکاتلند از پروژه های بشردوستانه در غزه می شود».
او سپس نامزدهای اکثریت قانونگذاران را در اوایل بعدازظهر سه شنبه برای رای گیری به عنوان وزیر اولیه جدید تضمین کرد و قرار است در مراسمی در روز چهارشنبه رسماً سوگند یاد کند.
یوسف پس از رای مثبت، اعتراف کرد که او "کفش های بسیار بزرگی برای پر کردن" پشت استرجن دارد، با این حال متعهد شد "برای اطمینان از اینکه اسکاتلند صدای سازنده و مترقی در صحنه جهانی است، ادامه دهد."
وی سپس افزود: "من برای استقلال جنگ سختی خواهم داشت" و در این مدت قول داد که "از اختیاراتی که در این مجلس است بهترین استفاده را بکنم."
روز دوشنبه، یوسف قول داده بود که «دورانی باشد که استقلال اسکاتلند را به ارمغان میآورد» و اشاره کرد که فوراً یک بار دیگر از لندن میخواهد تا اجازه یک رأی دیگر را بدهد.
با این حال، «آلستر جک»( وزیر مقامات اسکاتلند) که انتخاب یوسف را تبریک گفت، اشاره کرد که امیدوار است رئیس جدید SNP "وسواس خود را نسبت به استقلال کنار بگذارد".
نخستوزیر ریشی سوناک این احساس را تکرار کرد و به کمیته نظارتی از نمایندگان پارلمان در لندن گفت: «آنچه افراد در اسکاتلند به آن نیاز دارند این است که ببینند دولتها به طور جمعی کار میکنند تا برایشان ارسال کنند.»
«خوش آمدید» چند ساعت زودتر از رای گیری، استورجن نامه رسمی استعفای خود را به پادشاه چارلز سوم فرستاد و برای آخرین بار اقامتگاه رسمی وزیر اصلی در ادینبورگ را ترک کرد.
او بعداً در توییتر نوشت که برای متحد دیرینهاش یوسف آرزوی «موثرترین کارها را دارد و آرزو میکند در هر مرحله از راه که در راه است».
او روز چهارشنبه پس از تایید رسمی پادشاه - که میخواهد او را به نفع یک رئیس دولت منتخب برای اسکاتلند بگیرد، سوگند یاد خواهد کرد.
رهبران SNP مفتخرند که اسکاتلند دموکراسی اصلی در اروپای غربی برای معرفی یک مسلمان به عنوان رئیس خود است.
همزه یوسف به همراه همسرش نادیا الناکلا (مرکز)، دخترش امل و دختر ناتنی (سمت چپ) در استادیوم موریفیلد در ادینبورگ، پس از اینکه اعلام شد که او رهبر جدید حزب ملی اسکاتلند است و وزیر اول آینده خواهد بود.