پیراسته فر

خبری تحلیلی

پیراسته فر

خبری تحلیلی

اختلاف وتنش اروپا باآمریکا(وابستگی)سخنان رئیس جمهورفرانسه

انتقادرئیس جمهورفرانسه(وابستگی اروپا به آمریکا)انتقادترامپ واختلاف وشکاف دراتحادیه اروپا

رئیس شورای اتحادیه اروپا :«آیا اروپا درهمه مواردکورکورانه ازآمریکا پیروی می کند؟

اظهارات ماکرون:دیگران(آمریکا)برای ما تصنیم می گیردکه چه بکنیم وچه نکنیم...اروپابایدوابستگی خودراازآمریکاکاهش دهد.

سفر«امانوئل ماکرون»(رئیس جمهوری فرانسه) به پکن قرار بود نمایانگر یگپارچگی اروپا در برابر چین و امکانی برای متقاعد کردن شی جین پینگ برای کمک به مهار تجاوز روسیه به اوکراین باشد اما حواشی مربوط به آن تا حدی مقامات اروپایی را نگران کرده است.مکرون: اتحاد با آمریکا به معنای وابستگی نیست

فرانس‌پرس در گزارشی ضمن اشاره به این موضوع به گفتگوی رئیس جمهوری فرانسه با خبرنگاران در راه بازگشت از سفر چین اشاره کرده و یادآور شده است که این اظهارات تنها می‌تواند بیانگر یک چیز باشد: اختلاف نظر در اتحادیه اروپا.

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر: رئیس‌جمهور فرانسه در روز چهارشنبه(۱۶ فروردین ۱۴۰۲) در دومین روز از سفر رسمی خود به هلند از اظهارات جنجالی قبلی خود در مورد روابط تایوان و اروپا با اآمریکا حمایت کرد.

اظهارات ماکرون در هفته گذشته در مورد نیاز اروپا به اتخاذ راه خود در رابطه با تنش بین ایالات متحده و چین با انتقاد بسیاری از گوشه ها مواجه شده بود.

مکرون در یک کنفرانس مطبوعاتی در آمستردام در کنار «مارک روته»(نخست وزیر هلند) گفت: «متحد بودن به معنای دست نشاندگی نیست... به این معنا نیست که ما حق نداریم برای خود فکر کنیم.»
"Being an ally does not mean being a vassal... doesn't mean that we don't have the right to think for ourselves."
(متحد بودن به معنای رعیت بودن نیست... به این معنا نیست که ما حق نداریم برای خود فکر کنیم.)

«Being an ally of America does not mean being a subject»
«متحد آمریکا بودن به معنای سوژه(رعیت) بودن نیست»

وی افزود: "فرانسه طرفدار وضعیت موجود در تایوان" و "راه حل مسالمت آمیز برای وضعیت" است.

انتقاد ترامپ از رئیس جمهورفرانسه

ماکرون روز جمعه(۱۸ فروردین ۱۴۰۲) پس از بازدید از چین به خبرنگارفرانوسوی Les Echos و Politico گفت: «بدترین کاری که ما اروپایی‌ها می‌توانیم انجام دهیم این است که دنبال این موضوع باشیم و با ریتم آمریکا و واکنش بیش از حد چینی‌ها سازگار شویم».
French President Emmanuel Macron speaks with U.S. President Donald Trump ahead of a meeting at the Prefecture of Caen on the sidelines of D-Day commemorations marking the 75th anniversary of the World War II Allied landings in Normandy France June 6 2019. Ludovic Marin/Pool via REUTERS
مکرون فرانسه حاکمیت اروپا را یک ضرورت خواند
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا و نامزد اصلی نامزدی جمهوری‌خواهان در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۲۴، جدیدترین فردی بود که به شیوه خاص خود درباره اظهارات ماکرون اظهارنظر کرد.

ترامپ با اشاره به دیدار«امانوئل مکرون» و «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین، گفت: «ماکرون، که دوست من است، با چین تمام شده و الاغ او را می بوسد».

آقای ماکرون در مصاحبه با روزنامه «لِزِکو» و نیز پایگاه خبری آمریکایی «پولیتیکو» نسبت به خطر درگیر کردن اروپا به مناقشه میان واشنگتن و پکن، به ویژه در خصوص مسئله تایوان هشدار داد.

وی تاکید کرد اگر این دوگانگی و مناقشه دو سویه (میان آمریکا و چین ) شتاب گیرد، اروپا ممکن است زمان و منابع لازم برای «راهبردی مستقل» را نداشته باشد تا بدون رهبری آمریکا که فرانسه به دنبال آن است، عمل کند.

رئیس جمهوری فرانسه سپس افزود: «اعضای اتحادیه اروپا در این صورت رعیت‌هایی بیش نخواهند بود در صورتی که با صرف چند سال وقت می‌توانیم به قطب سوم تبدیل شویم

این اظهارات همانطور که انتظار می‌رفت با استقبال دولت چین همراه شد اما دیپلمات‌ها و مسئولان اروپایی در بروکسل کمتر به آن اقبال نشان دادند.

یک مسئول ارشد اتحادیه اروپا در واکنش به این سخنان گفت: امانوئل ماکرون «از جانب جمهوری فرانسه سخن می‌گوید.» دیپلمات‌های فرانسوی در تلاش برای ارائه توضیحات و شاید هم توجیه اظهارات رئیس جمهوری‌شان هستند.

Amsterdam 2 afp.jpg

پادشاه هلند(ویلم الکساندر) وهمسرش /امانوئل مکرون(رئیس جمهورفرانسه) وهمسرش

آنها بر این واقعیت پافشاری می‌کنند که تبدیل شدن به قطب سوم برای اروپا به معنای جستجوی فاصله‌ای متوازن میان آمریکای دموکراتیک و رژیم خودکامه چین نیست.

French President Emmanuel Macron, left, and Dutch Prime Minister Mark Rutte, right, propose a toast as they sit down for a working dinner in front of Rembrandt's Nightwatch at the Rijksmuseum in Amsterdam

با این حال، هشدار آقای ماکرون نسبت به تبعیت قاره کهن از منافع ایالات متحده و همچنین این برداشت از اظهارات رئیس جمهوری فرانسه که برغم انکار پاریس به نظر بر عدم تقابل اروپا با چین بر سر تایوان دلالت داشت بسیاری از شرکای اروپایی فرانسه را خشمگین کرد.

اعضای شرقی اتحادیه اروپا مدت‌هاست که نگران فرار اروپا از آغوش واشنگتن هستند؛ این در حالیست که کشورهای یاد شده آمریکا را به عنوان تضمین امنیتی کلیدی در برابر تجاوز روسیه و مهم‌ترین حامی اوکراین در جنگ فعلی قلمداد می‌کنند.

موارفیکی وماکرون .. صورة أرشیفیة

«ماتئوش موراویه‌تسکی» (نخست وزیر لهستان)، در جریان سفر به واشنگتن از برخی رهبران اتحادیه اروپا مانند امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه و اولاف شولتس، صدراعظم آلمان به دلیل تلاش برای توافق تجاری با پکن انتقاد کرد.

او گفت: «آنها با دیدی کوته بینانه به چین روی می آورند تا بتوانند محصولات اروپایی را به بهای هزینه هنگفت ژئوپلیتیکی بفروشند

رئیس وزراء بولندا: نحمی حدود الاتحاد الأوروبی بینما تمنح ألمانیا أموالا لبوتین

«نخست وزیر لهستان» با اشاره به بخشی ازسخنان آقای ماکرون که به راهبرد مستقل اروپا اشاره داشت، تصریح کرد: «من مفهوم خودمختاری استراتژیک را اگر عملاً به معنای شلیک به پای خود باشد، کاملاً درک نمی‌کنم

«وزیر امور خارجه لیتوانی»( گابریلیوس لاندسبرگیس) نیز در واکنشی این استدلال را که اروپا می تواند شی جین‌ پینگ را متقاعد کند تا

نزد «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه برای کاهش تنش در جنگ اوکراین، میانجیگری کند، شدیداً مورد انتقاد قرار داد.

«گابریلیوس لاندسبرگیس» در توییتی نوشت: «پیشنهاد می‌کنم مزایا و ضرورت اتحاد فرا آتلانتیک را به رسمیت بشناسیم... من التماس از دیکتاتورها برای کمک به تأمین صلح در اروپا را پیشنهاد نمی‌کنم

واکنش منفی کشورهای اروپایی شرقی و بویژه کشورهای همجوار با مرزهای روسیه به سخنان رئیس جمهوری فرانسه شاید تا حدودی قابل انتظار بود و اما نکته قابل اعتنا اینجاست که در غرب اروپا هم روی چندان خوشی به اظهارات آقای ماکرون نشان داده نشد.

«بوریس پیستوریوس»(وزیر دفاع آلمان) این اظهارات را «مایه تاسف» دانست و گفت: «ما هرگز در خطر دست نشانده آمریکا شدن یا تبدیل شدن به آن نبوده‌ایم.»

امانوئل ماکرون اندکی زمانی پس از بازگشت از چین در یک سفر رسمی دیگر عازم هلند شد؛ در حالی که این سفر نیز با حواشی زیادی همراه بود.

«مارک روته»(نخست وزیر هلند) که میزبان رئیس جمهوری فرانسه بود مؤدبانه از طرح انتقاد مستقیم به مهمان خود چشم‌پوشی کرد، اما در عین حال طی سخنانی یادآور شد که آمریکا «ضروری و غیرقابل اجتناب» است و «بدون حمایت آمریکا، غیرقابل تصور بود که اوکراین بتواند در برابر روسیه مقاومت کند.»

در بروکسل انتقاد‌ها نسبت به اظهارات امانوئل ماکرون بر تلاش‌های اورزولا فن در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا برای هماهنگ کردن موضع اتحادیه اروپا در قبال چین سایه انداخت.

در این میان اما به نظر می‌رسد که شارل میشل، رئیس شورای اتحادیه اروپا دیدگاهی نزدیک به امانوئل ماکرون در خصوص «خودمختاری استراتژیک» دارد.

وی طی سخنانی تصریح کرد: وابستگی زیادی به اتحاد با آمریکا وجود دارد و امانوئل ماکرون چیزی جز این نگفته است.»

رئیس شورای اتحادیه اروپا سپس با طرح این سوال که «آیا این اتحاد به این معنی است که ما کورکورانه به طور نظام‌مند از موضع آمریکا در همه موضوعات پیروی می کنیم؟» گفت: پاسخ منفی است.

French President Emmanuel Macron and Dutch King Willem-Alexander, right, visit the quantum gasses and quantum information lab of the Science faculty of the University of Amsterdam

مکرون(رئیس جمهورفرانسه با (پادشاه هلند)«» از بخش علوم دانشگاه آمستردام بازدید کرد

 

پادشاه ویلم الکساندر و امانوئل مکرون از دانشگاه (UVA)آمستردام بازدید کردند

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:قطع سخنرانی ماکرون

معترضان مخالف اصلاحات نظام بازنشستگی فرانسه در روز سه‌شنبه سخنرانی امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه در هلند را برای لحظاتی قطع کردند و اجازه ندادند او درباره چشم‌انداز خود برای آینده اروپا صحبت کند.

Emmanuel Macron and Dutch King Willem-Alexander visit the University of Amsterdam (Mischa Schoemaker/AP)

این در حالی رخ داد که رئیس جمهوری فرانسه در لاهه مشغول سخنرانی بود و برخی از حاضران با فریادهای خود او را متهم کردند که با اقداماتی غیردموکراتیک تلاش می‌کند سن بازنشستگی را در این کشور افزایش دهد.

اصلاحات نظام بازنشستگی ماکرون باعث اعتراضات و اعتصابات گسترده در فرانسه شده و تلاش او برای استفاده از قدرت ویژه قانون اساسی و اجرای این لایحه بدون رای‌گیری در پارلمان باعث خشم بیشتر منتقدان در این کشور شده است.

 

برخی از معترضان در لاهه بنری را نصب کرده بودند که در آن ماکرون را «رئیس جمهوری خشونت و ریا» خوانده بودند. ماکرون که به زبان انگلیسی مشغول صحبت بود در پاسخ به معترضان گفت: «اگر کمی به من فرصت دهید می‌توانم به سوالات شما پاسخ دهم.» اما معترضان سالن را ترک کردند و منتظر شنیدن توضیحات رئیس جمهوری فرانسه نشدند.

آقای ماکرون با اشاره به اینکه بسیار مهم است چنین بحث‌هایی وجود داشته باشد به نمونه‌های از شورش‌ها در جریان حمله به کنگره آمریکا در سال ۲۰۲۱ و همچنین ساختمان‌های دولتی در برزیل اشاره کرد و افزود: «اگر شما فکر می‌کنید چون مخالف هستید تصمیم گیرنده هم هستید، در واقع دموکراسی را به خطر می‌اندازید

ماکرون در سخنرانی خود به تشریح چشم انداز خود برای آینده حاکمیت اروپا پرداخت و گفت که باید بر پنج ستون رقابت، سیاست صنعتی، حمایت گرایی، تعامل متقابل و همکاری استوار باشد.

این سخنرانی در لاهه پس از آن صورت می‌گیرد که ماکرون پس از سفر اخیر خود به چین با اظهارات خود در مورد تایوان واکنش‌برانگیز شده بود. او در این رابطه گفته بود: «پرسشی که ما به عنوان اروپا باید به آن پاسخ دهیم این است: آیا به نفع ما است که بحران در تایوان را تسریع کنیم؟ پاسخ من خیر است.»

 

او همچنین اضافه کرده بود در ماجرای اتحادیه اروپا در ماجرای تایوان نباید دنباله‌رو آمریکا و همینطور چین باشد. او همچنین افزوده بود« ما در خطر گرفتار شدن در بحرانی هستیم که متعلق به ما نیست.»

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.