پیراسته فر

خبری تحلیلی

پیراسته فر

خبری تحلیلی

اولین نمازجمعه دراسلام(اَسْعَدِ بْن زُراره)اولین امام جمعه

اولین امام جمعه دراسلام«اَسْعَدِ بْن زُراره»بود،وی پیش از آمدن «مُصعَب‌ بن عُمَیر» به مدینه  «امام جماعت»نمازه های یومیه مسلمانان مدینه بود.وی در ماه‌ شوال سال نخست هجری‌، در حالی‌ که‌ هنوز بنای‌ مسجد پیامبر(مسجدالنبی) به‌ پایان‌ نرسیده‌ بود، درگذشت‌، پیامبر در تجهیز و تشییع ‌جنازه او حاضر شد و بر وى نماز گزارد و ‌این نخستین نماز میتى بود که پیامبر در مدینه به جاى آورد.

مسلمانان مدینه دریک جلسه ای گفتند:«یهود» در یک روز هفته اجتماع مى کنند (روز شنبه) و «نصارى» نیز(یکشنبه ها) اجتماع می کنند،خوب است ماهم  یک روزدرهفته برگزینیم و در آن روز جمع شویم و ذکر خدا گوئیم و شکر او را بجا آوریم ،یکی گفت ما روزقبل ازشنبه(یعنی جمعه) را اجتماع داشته باشیم واین پیشنهاد پذیرفته شد، البته درآن زمان به روزجمعه، «یوم العروبه»گفته مى شد.

نخستین نماز جمعه در اسلام چگونه شکل گرفت؟«یوم العروبه»چیست؟
المیزان نوشت:مسلمانان مدینه ، پیش از آنکه پیامبر (ص) هجرت کند، با یکدیگر صحبت کردند و گفتند: «یهود» در یک روز هفته اجتماع مى کنند (روز شنبه ) و نصارى نیز روزى براى اجتماع دارند (یکشنبه ) خوبست ما هم روزى قرار دهیم و در آن روز جمع شویم و ذکر خدا گوئیم و شکر او را بجا آوریم ، آنـها روزقبل ازشنبه(یعنی جمعه) را که درآن زمان«یوم العروبه»نامیده مى شد،براى این هدف برگزیدندو به سراغ«ابوامامه اَسْعَدِ بْن زُراره»(یکى از بزرگان مدینه ) رفتند، او نماز را به صورت جماعت با آنـهـا بجا آورد و به آنها اندرز داد و «آن روز، روز جمعه نامیده شد» زیرا روز اجتماع مسلمین بود.

نخستین نماز جمعه در اسلام چگونه شکل گرفت؟«یوم العروبه»چیست؟
المیزان نوشت:در بـعـضـى از روایـات اسـلامـى آمـده است که مسلمانان مدینه ، پیش از آنکه پیامبر (ص) هجرت کند، با یکدیگر صحبت کردند و گفتند: یهود در یک روز هفته اجتماع مى کنند (روز شنبه ) و نصارى نیز روزى براى اجتماع دارند (یکشنبه ) خوبست ما هم روزى قرار دهیم و در آن روز جمع شویم و ذکر خدا گوئیم و شکر او را بجا آوریم ، آنـها روزقبل ازشنبه(یعنی جمعه) را که درآن زمان«یوم العروبه»نامیده مى شد،براى این هدف برگزیدندو به سراغ«ابوامامه اَسْعَدِ بْن زُراره»(یکى از بزرگان مدینه ) رفتند، او نماز را به صورت جماعت با آنـهـا بجا آورد و به آنها اندرز داد و «آن روز، روز جمعه نامیده شد» زیرا روز اجتماع مسلمین بود.

«اولین نمازجمعه»(دراسلام)چگونه برگزارشد؟

نماز جمعه؛ سنگر وحدت و عزت

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:مسلمانان مدینه دریک جلسه ای گفتند:«یهود» در یک روز هفته اجتماع مى کنند (روز شنبه) و «نصارى» نیز(یکشنبه ها) اجتماع می کنند،خوب است ماهم  یک روزدرهفته برگزینیم و در آن روز جمع شویم و ذکر خدا گوئیم و شکر او را بجا آوریم ،یکی گفت ما روزقبل ازشنبه(یعنی جمعه) را اجتماع داشته باشیم واین پیشنهاد پذیرفته شد، البته درآن زمان به روزجمعه، «یوم العروبه»گفته مى شد.

«اَسْعَدِ بْن زُراره» پیش از آمدن «مُصعَب‌ بن عُمَیر» به مدینه ، حتى پس از آن«امام جماعت»نماز های یومیه مسلمانان مدینه بود.

وفات اولین امام جمعه دراسلام

«اَسْعَدِ بْن زُراره» در ماه‌ شوال سال اول هجری‌، در حالی‌ که‌ هنوز بنای‌ مسجد پیامبر(مسجدالنبی) به‌ پایان‌ نرسیده‌ بود، درگذشت‌. پیامبر در تجهیز و تشییع ‌جنازه او حاضر شد و بر وى نماز گزارد و ‌این نخستین «نماز میت»ى بود که پیامبر در مدینه به جاى آورد.

اولین مصلی جمعه کجابود؟

 

امـا اولیـن جـمـعـه اى کـه رسـول خـدا (ص) بـا اصـحـابـش تشکیل جلسه دادند، هنگامى بود که به مدینه هجرت کرد، وارد مدینه شد، و آن روز روز دوشنبه دوازدهـم ربـیـع الاول هنگام ظهر بود، حضرت ، چهار روز در«قُبا» ماندند و «مسجد قبا» را بنیان نهادند.

صورة لیلیة لمسجد قباء وهو أول مسجد بنی فی الإسلام. (واس)

بعداز آنکه «مسجدقبا»آماده شد( فاصله ۳.۵ کیلومتری از مسجد النبی)در «محله بنى سالم» مراسم «نماز جمعه»را در آنجا برپا شد ، وپیامبر اسلام(حضرت محمد)،قبل ازنماز،مواعظی داشتند(خطبه خواندند) این اولین جمعه اى بود که رسول خدا (ص) «نمازجمعه» اقامه کردند، خطبه اى هم در این نماز جمعه خواند،اولین خطبه حضرت در مدینه بود.

تعدادنمازگزاران اولین نمازجمعه ۴۰نفر
یـکـى از محدثان از«عبدالرحمن بن کعب»نقل کرده که پدرم هر وقت صداى اذان جمعه را مـى شـنـیـد بـر«اسـعـد بـن زرارة» رحـمـت مـى فـرسـتـاد، هـنـگـامـى کـه دلیل این مطلب را جویا شدم گفت به خاطر آن است که او نخستین کسى بود که نماز جمعه را اقامه کرد آنـروز تعدادنمازگزاران ۴۰ نفربودند/تفسیرنمونه.

دراولین نمازجمعه ناهار وشام دادند

پذیرایی دراولین نمازجمعه دراسلام

امام جمعه««ابوامامه اَسْعَدِ بْن زُراره»»دسـتـور داد«ضیافتی» برپاکنندوگوسفندى را «ذبح» کنند.

نمازگزران جمعه ناهارخوردند، بعدازنمازهم نشستند گرم صحبت شدند،شام را هم ماندند، نهار و شام همگى از همان یک گوسفند بود، تعداد مسلمانان در آن روز، بسیار کم بود.

و در الدر المـنـثـور اسـت کـه «ابـن ابـى شـیـبـه»از «طـاووس» روایـت کـرده کـه گـفـت : رسول خدا (ص) و ابوبکر و عمر و عثمان همگى ایستاده خطبه مى خواندند، و اولین کسى که بالاى منبر نشست، معاویه بن ابى سفیان بود./تفسیرالمیزان

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد