پیراسته فر

خبری تحلیلی

پیراسته فر

خبری تحلیلی

درجلسه شورای امنیت،سازمان ملل(درموردگرسنگی مردم) غزه چه گذشت؟

مدیر دفتر سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد:«مردم غزه نه تنها از کمبود غذا رنج می‌برند، بلکه از فروپاشی عمیق سلامت، معیشت و بافت اجتماعی خود نیز رنج می‌برند و این امر کل جوامع را در ناامیدی، ویرانی و مرگ فرو برده است

بسیاری از اعضای شورای امنیت سازمان ملل با طرح جدید آمریکایی-اسرائیلی برای ارسال کمک به نوار غزه مخالفت کردند.

سفیرآمریکا درسازمان ملل:«تازمانی که حماس اسیران راآزادنکند مامردم غزه بایددرگرسنگی بسرببرند

شرط آمریکا برای پایان جنگ درغزه:

سفیر آمریکا گفت :جنگ وکشتار در نوار غزه  می‌تواند همین فردا پایان یابد اگر حماس گروگان‌ها را آزاد کند، سلاح‌های خود را زمین بگذارد و برای همیشه غزه را ترک کند

ایرنا به نقل از خبرگزاری آناتولی نوشت: شورای امنیت سازمان ملل درشامگاه سه‌شنبه ۱۳ مه ۲۰۲۵(۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) به درخواست انگلیس، فرانسه، دانمارک، اسلوونی و یونان درباره تحولات غزه تشکیل جلسه داد که طرح کنترل رژیم صهیونیستی بر ارسال کمک به غزه از طریق پیمانکاران مورد بحث قرار گرفت.

«ژروم بونافونت»(سفیر و نماینده دائم فرانسه در سازمان ملل) با رد این طرح اعلام کرد: این سازوکار مغایر قوانین بین‌المللی است و اجازه نمی‌دهد نیازهای مردم برآورده شود. اسرائیل باید از قوانین بین‌المللی تبعیت کند.

«کریستینا مارکوس لاسن»(سفیر و نماینده دائم دانمارک در سازمان ملل) در جلسه شورای امنیت نیز تاکید کرد که مردم غزه به یک سازوکار جدید نیاز ندارند و باید محاصره این باریکه بدون هیچ پیش‌شرطی لغو شود.

«ساموئل زبوگار»(سفیر و نماینده دائم اسلوونی درسازمان ملل) گفت که اعضای شورای امنیت سازمان ملل اقدام کافی برای کمک به غزه انجام نمی‌دهند.

وی با رد سازوکار پیشنهادی جدید برای کمک به غزه مخالفت و تاکید کرد که این طرح حداقل‌های اصول بشردوستانه را رعایت نمی‌کند.

No Schemes to Freeze the Conflict Will Suit Russia,” Says Russian Ambassador  to UN | UNITED24 Media

«واسیلی نبنزیا»(سفیر و نماینده دائم روسیه در سازمان ملل) با رد این طرح اظها کرد: قحطی در غزه به سرعت در حال گسترش است. این طرح، سازمان ملل را به شریک عملیات نظامی (اسرائیل) تبدیل کرده و بی‌طرفی در فعالیت‌های بشردوستانه را به مخاطره می‌اندازد.

نبنزیا با تاکید بر لغو ممنوعیت ورود کمک‌ها به غزه افزود: متاسفانه این سازوکار جان انسان‌ها را نجات نمی‌دهد.

«فو کونگ»(سفیر و نماینده دائم چین در سازمان ملل) هم بر لزوم ازسرگیری کمک‌های بشردوستانه به غزه تاکید و طرح جدید کمک به این باریکه را رد کرد.

China at UNSC 2022

«جانگ جونگ»(سفیر دائم چین در سازمان ملل)گفت: نباید از کمک‌های بشردوستانه، اصول بی‌طرفی و استقلال استفاده تسلیحاتی شود و باید در همه حال بی‌طرفی حفظ شود.

«بارباروا وودوارد»(سفیر و نماینده دائم انگلیس در سازمان ملل) گفت که در حال حاضر «چندین تُن غذا در مرز غزه قرار دارد و در حال فاسد شدن است و از ارسال آنها به مردم گرسنه جلوگیری می‌شود. این یک اقدام بی‌رحمانه و غیرقابل توجیه است

«سفیر انگلیس در سازمان ملل» اظهار کرد: از اسرائیل می‌خواهیم که با سازمان ملل همکاری کند تا تحویل کمک‌ها، مطابق اصول بشردوستانه انجام شود.

«دوروتی شی»(معاون نمایندگی آمریکا در سازمان ملل) نیز در نشست شورای امنیت بار دیگر اتهامات علیه حماس را تکرار و بر حمایت از رژیم صهیونیستی تاکید کرد و خواستار همکاری بین‌المللی با سازوکار جدید برای کمک به غزه شد.

وزارت خارجه آمریکا روز پنج‌شنبه(۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) درباره سازوکار جدید اعلام کرد راه‌حلی برای ارسال کمک غذایی به غزه در آستانه نهایی شدن است و به‌زودی معرفی خواهد شد.

Kurdistan24 | US State Department Spokesperson Tammy Bruce

«تمی بروس»(سخنگوی وزارت خارجه آمریکا) گفت یک نهاد خیریه قرار است اجرای طرح را برعهده بگیرد.

بر اساس سندی که رویترز آن را رویت کرده، این طرح شامل ایجاد چهار پایگاه توزیع است که هرکدام برای خدمت‌رسانی به ۳۰۰ هزار نفر طراحی شده‌اند. کمک‌ها از جمله بسته‌های غذایی و دارویی، از طریق مسیرهای کنترل‌شده منتقل خواهند شد.

در این سند تأکید شده که ارتش رژیم صهیونیستی در داخل یا اطراف این پایگاه‌ها مستقر نخواهد بود و امنیت توسط نیروهای حرفه‌ای تأمین خواهد شد تا مانع دخالت به زعم این سند «گروه‌های مسلح» و یا شبکه‌های مجرمانه شوند.

دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل، این طرح پیشنهادی را غیرقابل اجرا و ناسازگار با اصول انسانی خوانده و هشدار داده که خطرات امنیتی جدی به همراه دارد./.

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:«تام فلچر»(معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه)گفت:اسرائیل «عمدا و بی‌شرمانه شرایط غیرانسانی» را بر غیرنظامیان در سرزمین‌های اشغالی فلسطین تحمیل می‌کند و تأکید کرد که «هر یک از ۲.۱ میلیون فلسطینی در نوار غزه با خطر گرسنگی روبرو هستند.»

«هماهنگ‌کننده امداد اضطراری سازمان ملل» جلسه توجیهی خود را با اعضای شورای امنیت سازمان ملل در مورد وضعیت نوار غزه آغاز کرد و گفت: «از شما می‌خواهم لحظه‌ای در نظر بگیرید که برای نسل‌های آینده چه خواهیم گفت که برای متوقف کردن وحشت‌های قرن بیست و یکم که هر روز در غزه شاهد آن هستیم، چه کرده‌ایم.»

توم فلیتشر وکیل الأمین العام للشؤون الإنسانیة، یتحدث أمام مجلس الأمن عن الوضع الإنسانی فی غزة

«تام فلچر» افزود که سازمان ملل متحد و شرکایش در تلاشند تا ارائه کمک‌های بشردوستانه را در مقیاس وسیع در سراسر نوار غزه از سر بگیرند. او گفت: «ما سازوکارهای سختگیرانه‌ای برای اطمینان از رسیدن کمک‌هایمان به غیرنظامیان و نه به حماس داریم، اما اسرائیل مانع دسترسی ما می‌شود و هدف خود یعنی تخلیه غزه از جمعیت را بر جان غیرنظامیان مقدم می‌داند.»

فلچر گفت که اسرائیل، به عنوان قدرت اشغالگر، باید با ارائه کمک‌ها موافقت و آن را تسهیل کند و تأکید کرد که «برای کسانی که هنوز تردید دارند، سازوکار توزیع طراحی‌شده توسط اسرائیل راه‌حل نیست.»

«معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه» گفت طرح اسرائیل «کمک را به اهداف سیاسی و نظامی مشروط می‌کند و گرسنگی را به ابزاری برای چانه‌زنی تبدیل می‌کند. این یک نمایش فرعی بدبینانه است. این یک انحراف عمدی است. این پوششی برای خشونت و آوارگی بیشتر است.»

او گفت که سازمان ملل متحد بارها با مقامات اسرائیلی برای بحث در مورد سازوکار پیشنهادی دیدار کرده است، اما آن را واجد حداقل شرایط لازم برای مشارکت خود نیافته است.

معاون دبیرکل گفت که سازمان ملل متحد، شورا را در جریان مرگ و میر، جراحات، ویرانی، گرسنگی، بیماری، شکنجه و سایر رفتارهای ظالمانه، غیرانسانی یا تحقیرآمیز و آوارگی‌های مکرر در مقیاس بزرگ و همچنین مانع‌تراشی عمدی در عملیات امدادرسانی و «نابودی سیستماتیک زندگی فلسطینیان و حمایت از آنها در غزه» قرار داده است.

او گفت دیوان بین‌المللی دادگستری در حال بررسی این موضوع است که آیا در غزه نسل‌کشی در حال وقوع است یا خیر و شهادت‌های ارائه شده توسط سازمان‌های بشردوستانه را ارزیابی خواهد کرد، «اما خیلی دیر خواهد بود».

او خطاب به اعضای شورا افزود: «به خاطر کشته‌شدگان و کسانی که صدایشان خاموش شد: به چه مدرک دیگری نیاز دارید؟ آیا اکنون - قاطعانه - برای جلوگیری از نسل‌کشی و تضمین احترام به قوانین بین‌المللی بشردوستانه اقدام خواهید کرد؟ یا در عوض خواهید گفت: 'ما هر کاری از دستمان بر می‌آمده انجام داده‌ایم.'»

او از مقامات اسرائیلی خواست که کشتار و زخمی کردن غیرنظامیان را متوقف کنند، این «محاصره وحشیانه» را لغو کنند و به امدادگران اجازه دهند جان انسان‌ها را نجات دهند. او همچنین از حماس و دیگر گروه‌های مسلح فلسطینی خواست تا همه گروگان‌ها را فوراً و بدون قید و شرط آزاد کنند و از «به خطر انداختن غیرنظامیان در جریان عملیات نظامی» دست بردارند.

دیگر گروه‌های مسلح فلسطینی خواستار آزادی فوری و بی‌قید و شرط همه گروگان‌ها و توقف «به خطر انداختن غیرنظامیان در جریان عملیات نظامی» شدند.

فائو: پیامدهای جبران‌ناپذیر قطع کمکهای بشردوستان درغزه
آنجلیکا جاکوم، مدیر دفتر سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در نیویورک، در شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره وضعیت غزه سخنرانی می‌کند.
أنجلیکا جاکوم، مدیرة مکتب منظمة الأغذیة والزراعة التابعة للأمم المتحدة (الفاو) فی نیویورک، تتحدث أمام مجلس الأمن الدولی حول الأوضاع فی غزة
«مدیر دفتر سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد»(فائو) در نیویورک، گفت: «وضعیت در غزه بسیار وخیم است و میلیون‌ها نفر با ناامنی غذایی شدید و خطر قحطی قریب‌الوقوع مواجه هستند.» آخرین گزارش طبقه‌بندی یکپارچه فاز امنیت غذایی تأیید می‌کند که همه ساکنان غزه همچنان در معرض خطر قحطی هستند.

او در جلسه توجیهی خود به شورا گفت: «ما شاهد فروپاشی سیستماتیک شرایط اولیه بقا هستیم.» .

مدیر دفتر سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد:«مردم غزه نه تنها از کمبود غذا رنج می‌برند، بلکه از فروپاشی عمیق سلامت، معیشت و بافت اجتماعی خود نیز رنج می‌برند و این امر کل جوامع را در ناامیدی، ویرانی و مرگ فرو برده است

«آنجلیکا جاکوم» هشدار داد که سیستم‌های کشاورزی و غذایی در نوار غزه فروپاشیده، قیمت مواد غذایی به شدت افزایش یافته و تولید مواد غذایی محلی نابود شده است.

او افزود که تقریباً ۷۵ درصد از زمین‌های کشاورزی، که حدود یک سوم از مصرف روزانه را تأمین می‌کنند، از زمان تشدید خصومت‌ها آسیب دیده یا نابود شده‌اند.

«خانم جاکوم» توضیح داد که تولید دام نابود شده است، تقریباً ۹۵ درصد دام‌ها و بیش از نیمی از گله‌های گوسفند و بز تلف شده‌اند و قیمت آرد گندم از فوریه ۲۰۲۵ تا ۳۰۰۰ درصد افزایش یافته است.

جاکوم گفت: «زمانی که قحطی اعلام شد، مردم از گرسنگی در حال مرگ بودند و عواقب جبران‌ناپذیری برای نسل‌ها باقی خواهد ماند.» «فرصت کمک کردن همین الان است.»

سفیرآمریکا درمورد گرسنه نگه داشتن مردم غزه چه گفت؟

المندوبة الأمریکیة دوروثی شیا تتحدث أمام مجلس الأمن الدولی.

«دوروتی شیا»(سفیر آمریکا درسازمان ملل متحد)، به نوبه خود تأکید کرد که هیچ کس «نمی‌خواهد غیرنظامیان فلسطینی در غزه از گرسنگی و تشنگی رنج ببرند» و افزود که کشورش از ارائه کمک به غیرنظامیان در غزه حمایت می‌کند و «اکنون راهی برای دستیابی به این هدف وجود دارد».

او افزود که بنیاد بشردوستانه غزه یک «نهاد مستقل» است که برای ارائه یک سازوکار امن و قادر به ارائه کمک‌های مستقیم به نیازمندان «بدون اینکه حماس این کمک‌ها را برای اهداف خود بدزدد، غارت کند یا از آنها سوءاستفاده کند» تأسیس شده است.

شاهد لحظة بدء دخول أول قافلة مساعدات إنسانیة الى غزة عبر معبر رفح

شیا از سازمان ملل متحد خواست تا با این بنیاد همکاری کند و از آن خواست تا به بحث‌ها برای بررسی راه‌های پیش رو ادامه دهد و افزود: «هر کسی که در مورد بازگرداندن جریان کمک‌ها جدی است، باید از این تلاش مهم حمایت کند.»

«سفیر آمریکا درسازمان ملل متحد» گفت که در طول جنگ، «ما شاهد موارد بسیار ناامیدکننده و نگران‌کننده‌ای از نفوذ تروریست‌های حماس در سازمان‌های بشردوستانه و بین‌المللی بوده‌ایم.»

سفیرآمریکا درسازمان ملل:«تازمانی که حماس اسیران راآزادنکند مامردم غزه بایددرگرسنگی بسرببرند

سفیر آمریکا گفت که حماس هر روز بی‌احترامی خود را به فلسطینی‌هایی که «ادعا می‌کند نماینده آنها در غزه است» نشان می‌دهد. او تأکید کرد که درگیری در نوار غزه «می‌تواند همین فردا پایان یابد اگر حماس گروگان‌ها را آزاد کند، سلاح‌های خود را زمین بگذارد و برای همیشه غزه را ترک کند

سفیرفلسطین درسازمان ملل چه گفت؟

ریاض منصور المراقب الدائم لفلسطین لدى الأمم المتحدة

«ریاض منصور»(سفیر فلسطین در سازمان ملل متحد) گفت: «اگر به مدرک بیشتری برای اثبات قصد نابودی مردم فلسطین در غزه نیاز باشد، این قحطی ساختگی مدرک قطعی آن است.»

او خاطرنشان کرد که طرح اسرائیل در مورد کمک‌های بشردوستانه توسط همه آژانس‌های سازمان ملل و سازمان‌های بشردوستانه «رد» شده است، «زیرا این صرفاً ادامه‌ی استفاده‌ی تسلیحاتی از کمک‌ها است»، که با مجبور کردن غیرنظامیان و امدادگران «به مناطق نظامی برای دریافت یا توزیع کمک‌ها، علیرغم خطرات جانی برای آنها» انجام می‌شود.

«ناظر دائم کشور فلسطین در سازمان ملل متحد» تأکید کرد که «تنها دلیل وضعیت وخیم انسانی، امتناع و مانع‌تراشی مداوم اسرائیل در مسیر کمک‌رسانی است.»

«ریاض منصور از شورای امنیت سازمان ملل، مجمع عمومی سازمان ملل و همه کشورهای عضو خواست تا فوراً تمام اقدامات ممکن را بدون استثنا برای شکستن «این محاصره غیرانسانی تحمیل شده بر بیش از دو میلیون نفر و پایان دادن به این قحطی خشونت‌آمیز و اجباری» بررسی کنند.

«سفیرفلسطین درسازمان ملل» گفت: «زمان دشمن ماست، به خصوص که گرسنگی کودکان، نوزادان و مادرانشان را از پا درآورده است. تمام خانواده‌ها بدون غذا، آب تمیز یا سرپناه مانده‌اند... در حالی که نسل‌کشی همچنان به نحوی بدن‌هایشان را در هم می‌کوبد، با سرنوشت اجتناب‌ناپذیر خود روبرو هستند.»

سفیراسرائیل درسازمان ملل درموردگرسنه نگه داشتن مردم غزه چه گفت؟

«دنی دانون»(سفیر اسرائیل در سازمان ملل) که در شورای امنیت سازمان ملل سخنرانی کرد.
گفت: با استناد به یک گروگان آزاد شده که گفته بود «با چشمان خود محموله‌های کمک‌های سازمان ملل را از طریق تونل‌های حماس دیده است، تأیید کرد که حماس در حال دزدیدن کمک‌های بشردوستانه در غزه است.

السفیر دانی دانون الممثل الدائم لإسرائیل لدى الأمم المتحدة، یتحدث أمام مجلس الأمن الدولی

سخنان احمقانه سفیراسرائیل در شورای امنیت سازمان ملل»:«من دیده ام که تروریست‌ها(رهبران حماس) مانند پادشاهان غذا می‌خورند، در حالی که مردم غزه و گروگان‌ها در گرسنگی رها شده‌اند

«نماینده دائم اسرائیل در سازمان ملل» تأکید کرد که اسرائیل اجازه نخواهد داد «سیستم قدیمی و از کار افتاده» ادامه یابد یا سازوکار بشردوستانه‌ای را که به سازمان‌های تروریستی سود می‌رساند، بپذیرد. او از تلاش‌ها برای ایجاد سازوکاری جدید مبتنی بر پاسخگویی و تضمین اینکه کمک‌ها به غیرنظامیان می‌رسد، نه تروریست‌ها، قدردانی کرد.

او شوک خود را از انتقاد دبیرکل و سازمان ملل متحد از این طرح، «حتی قبل از تکمیل یا اعلام پیشنهاد» ابراز کرد.

او گفت: «هر روز اتهامات ظالمانه و بی‌اساسی علیه اسرائیل می‌شنویم، مبنی بر اینکه ما مرتکب جنایات جنگی می‌شویم، غیرنظامیان را گرسنه نگه می‌داریم و عمداً مانع کمک‌رسانی می‌شویم. اما اگر مقاماتی که این اتهامات را مطرح می‌کنند واقعاً به آنها اعتقاد داشتند، هر کاری از دستشان بر می‌آمد برای تغییر این وضعیت انجام می‌دادند و در گفتگوی سازنده شرکت می‌کردند تا اطمینان حاصل شود که کمک‌ها به غیرنظامیان می‌رسد، نه تروریست‌ها.»

او از ایالات متحده به خاطر رهبری‌اش در این تلاش جدید قدردانی کرد و از تعامل سازنده‌ی سایر کشورهای عضو و سازمان‌های غیردولتی که «نیاز به اصلاحات را تشخیص داده‌اند» استقبال کرد.

سفیرامارات درسازمان ملل چه گفت؟

«محمد ابوشهاب» نماینده دائم امارات متحده عربی در سازمان ملل متحد، به نمایندگی از گروه کشورهای عربی گفت که این گروه بار دیگر سیستم امدادرسانی پیشنهادی اسرائیل را که «نقض اصول اقدامات بشردوستانه است» رد می‌کند.

سفیرامارات افزود که این سیستم «هزاران نفر، به ویژه زنان، سالمندان و مجروحان، را از کمک‌های نجات‌بخش محروم می‌کند.»

«سفیر امارات  در سازمان ملل متحد» گفت:اتحادیه عرب از آزادی «عیدان الکساندر»(اسیر آمریکایی درارتش اسرائیل)که در۷ اکتبر ۲۰۲۳ درعملیات طوفان الاقصی به اسارت حماس درآمده بود، استقبال کرد و آن را گامی دلگرم‌کننده به سوی آتش‌بس دائمی توصیف کرد.(۱۲ مه ۲۰۲۵ آزادشد)

او «محدودیت‌های خودسرانه» اعمال شده توسط اسرائیل بر آژانس امداد و کاریابی برای آوارگان فلسطینی (آنروا) و «تصمیمات نامعتبر» برای ممنوعیت فعالیت آن را محکوم کرد و از جامعه بین‌المللی خواست تا حمایت سیاسی و مالی از این آژانس را افزایش دهند «تا اطمینان حاصل شود که به ایفای نقش ضروری خود ادامه می‌دهد».

وی همچنین افزود که گروه عربی بر رد مطلق تلاش‌ها برای کوچ اجباری مردم فلسطین و تصرف سرزمین و تاریخ آنها تأکید می‌کند.

او همچنین گفت: «ما ژوئن آینده یک تاریخ تاریخی مهم برای احیای راه‌حل دو کشور از طریق کنفرانس بین‌المللی سطح بالا که قرار است در نیویورک برگزار شود، در پیش داریم.»

او از جامعه بین‌المللی و طرف‌های ذیربط خواست تا تلاش‌های خود را برای حصول اطمینان از اینکه این کنفرانس به نتایج ملموسی منجر شود که بتوان بر اساس آن پیشرفت کرد، تشدید کنند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد