پیراسته فر

خبری تحلیلی

پیراسته فر

خبری تحلیلی

تصویب قطعنامه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برعلیه ایران۲۲ خرداد ۱۴۰۴

۳ کشور:روسیه، چین و بورکینافاسو  درمخالف این قطعنامه رأی دادند.

۱۱ کشور رأی ممتنع دادند :آفریقای جنوبی، هند، پاکستان، مصر، اندونزی، برزیل، غنا، تایلند، الجزایر، ارمنستان و بنگلادش.

این قطعنامه‌می گوید:ایران برای اولین بار در ۲۰ سال گذشته به تعهدات امنیت هسته‌ای خود عمل نکرده است.پنجشنبه ۱۲ ژوئن ۲۰۲۵ ( ۲۲ خرداد ۱۴۰۴)

واکنش ایران به تصویب قطعنامه شورای حکام علیه ایران:رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: مکان سومین سایت غنی‌سازی را آماده کردیم که یک مکان امن به لحاظ امنیتی است و با نامه‌ای که امروز به آژانس ارسال کردیم، عملیات تجهیز و نصب ماشین‌ها شروع می‌شود.

قطعنامه‌ای از سوی سه کشور اروپایی و ایالات متحده در مورد برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی توسط شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تصویب شده است.

شورای ۳۵ نفره حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، روز پنج‌شنبه قطعنامه‌ای را به تصویب رساند که برای نخستین‌بار در حدود بیست سال گذشته، ایران را به‌طور رسمی ناقض تعهداتش در حوزه عدم اشاعه هسته‌ای اعلام می‌کند. این خبر را دیپلمات‌هایی که در جلسه پشت درهای بسته حضور داشتند، به رویترز اعلام کردند.

توضیح مدیریت سایت-پیراسته فر:این قطعنامه که توسط ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه و آلمان تهیه شده بود، با ۱۹ رأی موافق، سه رأی مخالف و ۱۱ رأی ممتنع تصویب شد.

روسیه، چین و بورکینافاسو به آن رأی مخالف دادند. در میان کشورهایی که رأی ممتنع دادند، آفریقای جنوبی، هند، پاکستان، مصر، اندونزی و برزیل بودند.

به گزارش الجزیره به نقل از رویترز اعلام کرد که شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با ۱۹ رأی موافق و سه رأی مخالف و ۱۱ رأی ممتنع قطعنامه پیشنهادی ضد ایرانی آمریکا و سه کشور اروپایی مبتنی بر عدم پایبندی ایران به التزامات خود را تصویب کرد.

قطعنامه ضد ایرانی اروپا و آمریکا چه مفادی را شامل می‌شود؟

این قطعنامه پرونده ایران را به شورای امنیت ارسال نمی‌کند، اما از مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی درخواست می‌کند:

‏۱. ایران باید به تلاش‌های خود برای اجرای این قطعنامه و قطعنامه‌های قبلی ادامه دهد.

‏۲. ایران باید گزارش جدیدی حاوی هرگونه تحولات دیگر در مورد موضوعات مطرح شده در قطعنامه ارائه دهد و آژانس را از مکان‌های فعلی مواد و تجهیزات هسته‌ای آلوده مطلع کند.

۳. ایران باید دسترسی به سایت‌ها و مواد درخواستی آژانس را فراهم کند و طبق صلاحدید آژانس نمونه‌برداری کند.

۴. ایران باید ضمن برداشتن تمام گام‌هایی که شورا و آژانس ضروری می‌دانند، فوراً به عدم پایبندی خود به توافقنامه پادمان رسیدگی کند.

در صورت عدم همکاری آژانس نشست اضطراری شورای حکام در تابستان برگزار می‌شود تا پرونده هسته‌ای جمهوری اسلامی به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع داده شود.

مخالفان و موافقان صدور قطعنامه علیه ایران در نشست شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی

آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، اسپانیا، آرژانتین، استرالیا، بلژیک، اکوادور، اوکراین، کانادا، گرجستان، ژاپن، کره جنوبی، مراکش، ایتالیا، لوگزامبورگ، هلند و کلمبیا به این قطعنامه رأی مثبت دادند.

کشورهای روسیه، چین و بورکینافاسو مخالف این قطعنامه رأی دادند.

۱۱ کشور :آفریقای جنوبی، هند، پاکستان، مصر، اندونزی، برزیل، غنا، تایلند، الجزایر، ارمنستان و بنگلادش رأی ممتنع دادند«پاراگوئه» و «ونزوئلا» در این جلسه از حق رأی برخوردار نبود. این قطعنامه پرونده ایران را به شورای امنیت ارسال نمی‌کند.

روسیه: قطعنامه شورای حکام از حمایت گسترده برخوردار نبود.

اولیانوف: قطعنامه ضدایرانی شورای حکام بدون حمایت گسترده تصویب شد

«میخائیل اولیانوف»(نماینده روسیه در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی) در واکنش به تصویب قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام این آژانس تاکید کرد که این قطعنامه با رأی ۱۹ کشور صادر شده است.

نماینده روسیه در آژانس بین المللی انرژی اتمی افزود که این قطعنامه از حمایت گسترده و قانع کننده‌ای برخوردار نبود.

واکنش ایران به قطعنامه شورای حکام؛ غنی‌سازی در مرکز جدید آغاز می‌شود

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و سازمان انرژی اتمی کشورمان، در بیانیه ای اعلام کردند که اقدام آمریکا و سه کشور اروپایی در تصویب قطعنامه در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی محکوم کردند و این اقدام را استفاده ابزاری مجدد از این شورا که مبتنی بر اغراض سیاسی و بدون مبانی فنی و حقوقی است، دانستند.

جمهوری اسلامی ایران همواره به تعهدات پادمانی خود پایبند بوده است و تاکنون هیچ یک از گزارشات آژانس اشاره‌ای به عدم پایبندی ایران به تعهدات خود و یا انحراف در مواد و فعالیت‌های هسته‌ای ایران نداشته است.

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد: دستورات لازم از سوی رئیس سازمان انرژی برای راه‌اندازی یک مرکز جدید غنی سازی در مکانی امن، جایگزینی ماشین‌های نسل اول در مرکز غنی سازی شهید دکتر علیمحمدی (فردو) با ماشین‌های پیشرفته نسل ششم صادر شده است. اقدامات دیگری نیز در حال برنامه‌ریزی است که متعاقباً اعلام خواهد شد.

سیاسی‌کاری آژانس تحت فشار آمریکا و اسرائیل

واقعیت آن است که قطعنامه ضد ایرانی آژانس بین المللی انرژی اتمی در حالی صادر شد که این آژانس پیشتر و در مناسبت‌های مختلف بارها بر صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران تاکید کرده بود. جمهوری اسلامی ایران نیز تاکنون بارها اعلام کرده که با حسن نیت، همواره نهایت همکاری را با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی داشته است.

با این حال و علی رغم همکاری‌های فرا قانونی جمهوری اسلامی ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، این نهاد تحت فشار آمریکا، کشورهای غربی و اسرائیل اقدام به صدور قطعنامه علیه تهران کرد.

با وجود اذعان آژانس در مورد اجرای پادمان توسط جمهوری اسلامی ایران، مجددا با استناد به مدارکی مخدوش و مشکوک، اتهامات تکراری قبلی علیه کشورمان مطرح شده است و به رغم اینکه آژانس به طور غیررسمی احتمال دستکاری در این اسناد را پذیرفته، این موارد را در گزارش خود عنوان نموده و در ارائه این گزارش اصل بی‌طرفی رعایت نشده است.

مواضع حمایت‌آمیز دبیرکل آژانس در مورد استفاده نظامی اسرائیل از انرژی هسته‌ای و ابراز تردید در باب برنامه‌های صلح آمیز کشورمان نمونه‌های آشکاری از رفتار دوگانه این نهاد است.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.